SINCARNATE - As I Go Under

As I Go Under FORMAT: CD
DATA APARITIEI: 31.10.2010
CASA DE DISCURI: Hatework
 
8.5
NOTA METALFAN:
3
3
3
3
3
3
3
3
3
3
 
8.1
NOTEAZA ALBUM: 43 voturi

Top 2010: #111
Sincarnate more
Componenta:
Marius - voce
Dyo - chitara
Nicu - chitara
Cristi - clape
Razvan - bas
Gigi - tobe
TRACKLIST:

01. Acedia – Tristitia de Buono Spirituali02. Song of Eternal Return03. I Defy Absurdity04. Getting over Jocasta05. On Earth, the Furthest06. Unbearable Lightness of Guilt07. Nurturing the Gods of Doubt08. Doomed As We Are09. Ecce Homo!10. Rituals of Obnubilation
Tocmai ma pregateam sa incep articolul de fata spunand ca, pentru o trupa tanara, este important sa aiba rapid in portofoliu un album de studio, cand am realizat brusc ca Sincarnate nu mai este tocmai un grup nou, ci are deja o experienta de 5 ani. Repede mai trece timpul! Chiar daca As I Go Under este primul lor album, Sincarnate a mai lansat in anul 2008 un EP, On the Procrustean Bed, si eram foarte curios sa vad in fel a evoluat muzical combo-ul bucurestean.

Stilul abordat de Sincarnate se situeaza undeva intre granitele doom/death-ulului clasic, un gen in mare voga acum circa 15 ani, iar As I Go Under le consolideaza statutul pe care si l-au asumat in aceasta directie muzicala. Pe de alta parte, exista pe parcursului celor 10 compozitii frecvente evadari catre alte zone si influente provenind din genuri diferite, fapt care diferentiaza semnificativ actualul disc de precedentul EP.
Avem, spre exemplu, nuante de black metal pe I Defy Absurdity, death metal pe Acedia – Tristitia de Buono Spirituali, sau funeral doom pe Rituals of Obnubilation si Doomed As We Are. O piesa care iese in evidenta este si Nurturing the Gods Of Doubt, al carui iz oriental m-a dus imediat cu gandul la Melechesh. Restul compozitiilor raman cantonate in sfera doom-death, asemanarile cu My Dying Bride la inceput de cariera fiind destul de evidente.

Tempo-ul este unul lent, cu explozii de agresivitate, contrabalansate de momente de o melodicitate melancolica. In plus, exista numeroase intermezzo-uri, pasaje de chitara clean, completate de partituri de clape elaborate, fapt care face ca discul sa puncteze din plin la capitolul diversitate. De fapt, aici cred ca se afla si unul din atuurile albumului: desi genul abordat este unul in care s-a cam spus deja totul, printr-un sunet modern si diverse artificii, Sincarnate reuseste sa creeze o muzica destul de actuala, chiar daca structura pe care se construieste este una anacronica. Numitorul comun pe parcursul celor aproximativ 60 de minute este atmosfera sumbra, cu puternice accente depresive. Senzatia deprimanta este accentuata si de versuri, universul liric fiind alcatuit din mai multe parabole si metafore, care pun in evidenta cele mai distructive prejudecati cu care se confrunta societatea. Simbolistica este accentuata si de prezentarea grafica foarte reusita, ce poarta semnatura lui Costin Chioreanu.

Din punct de vedere al productiei, As I Go Under m-a impresionat prin modul in care este integrat fiecare instrument in scheletul compozitiilor, felul in care acestea se aud distinct, desi este vorba de numeroase instrumente care urmeaza de multe ori fiecare alta partitura. In acest sens, o contributie importanta a avut-o Jeremy Krull, care s-a ocupat de mixaj si masterizare in studio-ul Sonic Doom Room din New York.
As I Go Under este un disc solid si, chiar daca genul abordat nu se numara printre preferatele voastre, merita sa il ascultati pentru ca veti descoperi cu siguranta elemente care va vor atrage. Mai important este ca nu trebuie sa mai acord circumstante atenuante unui album doar pentru ca apartine unei trupe autohtone. Calitatea lui As I Go Under il face sa rivalizeze oricand cu produsele similare ale trupelor de peste hotare.Dragos P. more Nota: 8.5


Posted at 09:37 |  24 Aprilie 2010  | 5 Comentarii  | 3686 Vizualizari

Comenteaza la: As I Go Under

  • frumoasa cronica. albumul nu e autoprodus. e produs de Hatework.

    1. Posted by Slimey | 26 Octombrie 2010 18:19
  • Asa este, cand a fost urcat discul in baza noastra de date, a fost trecut ca autoprodus in dreptul casei de discuri. Am rectificat acum.

    2. Posted by Deus | 27 Octombrie 2010 01:34
  • nu era nush ce eroare grava, am io beleaua cu detaliile. Mersi.

    3. Posted by Slimey | 27 Octombrie 2010 23:43
» vezi toate comentariile
COMENTARIUL TAU

Alte Albume

Meteahna timpurilor

Trupa: Sur Austru
Aparitie: 10.09.2019
Casa de discuri: Avantgarde Music
 - Meteahna timpurilor
TRACKLIST
1. De dincolo de munte2. Puhoaielor3. Mistuind4. Bradul cerbului5. Jale6. Dor austru7. În timp vernal8. Jabracie

Letchology

Trupa: Dirty Shirt
Aparitie: 08.03.2019
Casa de discuri: Apathia Records
 - Letchology
TRACKLIST
1.Latcho Drom2.Palinca3.Put it on4.Fake5.Nem Loptam6.Hora Lenta7.Killing Spree8.Nice Song9.Starea Natiei

Sangue Cassia

Trupa: Sinistro
Aparitie: 05.01.2018
Casa de discuri: Season of Mist
 - Sangue Cassia
TRACKLIST
1. Cosmos Controle2. Lotus3. Petalas4. Vento Sul5. Abismo6. Nuvem7. Gardenia8. Cravo Carne

Digital Garbage

Trupa: Mudhoney
Aparitie: 28.09.2018
Casa de discuri: Sub Pop
 - Digital Garbage
TRACKLIST
01. Nerve Attack02. Paranoid Core03. Please Mr. Gunman04. Kill Yourself Live05. Night and Fog06. 21st Century Pharisees07. Hey Neanderfuck08. Prosperity Gospel09. Messiah's Lament10. Next Mass Extinction11. Oh Yeah

Khram

Trupa: Arkona
Aparitie: 19.01.2018
Casa de discuri: Napalm Records
 - Khram
TRACKLIST
1. Mantra (Intro)2. Shtorm3. Tseluya Zhizn'4. Rebionok Bez Imeni5. Khram6. V Pogonie Za Beloj Ten'yu7. V Ladonyah Bogov8. Volchitsa9. Mantra (Outro)

Steelfactory

Trupa: UDO
Aparitie: 31.08.2018
Casa de discuri: AFM Records
 - Steelfactory
TRACKLIST
1. Tongue Reaper2. Make the Move3. Keeper of My Soul4. In the Heat of the Night5. Raise the Game6. Blood on Fire7. Rising High8. The Devil Is an Angel9. Hungry and Angry10. One Heart One Soul11. Pictures in My Dreams12. A Bite of Evil13. Eraser14. Rose in the Desert15. The Way