BRUCE KULICK - BK3

BK3 FORMAT: CD
DATA APARITIEI: 02.02.2010
CASA DE DISCURI: Twenty4
 
8.5
NOTA METALFAN:
3
3
3
3
3
3
3
3
3
3
 
8.0
NOTEAZA ALBUM: 14 voturi

Top 2010: #171
Bruce Kulick more
Componenta:
Bruce Kulick - voce, chitara, bas

Invitati:
Gene Simmons - voce
John Corabi - voce
Doug Fieger - voce
Tobias Sammett - voce
Nick Simmons - voce
Steve Lukather - chitara
Jeremy Rubolino - chitara acustica, bas
Jimmy Haslip - bas
Brent Fitz - tobe
Eric Singer - tobe
Kenny Aronoff - tobe
Mark - violoncel
Jeremy Lichter, Wally Wingert,
Chris, Ken Gullic, Cliff Calabro - voci aditionale
TRACKLIST:

01. Fate02. Ain't Gonna Die03. No Friend of Mine04. Hand of the King05. I'll Survive06. Dirty Girl07. Final Mile08. I'm the Animal09. And I Know10. Between the Lines11. Life
Ce trupe sau muzicieni va vin prima data în minte când auziti numele Bruce Kulick? Sa fie oare Kiss? Sau poate maestrii hard rock-ului american Grand Funk Railroad? Sa fie Union, trupa pe care a fondat-o alaturi de fostul solist vocal al formatiei Motley Crue, John Corabi? Sau poate chiar Michael Bolton. Da ati citit bine, Kulick a cântat în anii '80, înainte de a face pasul catre Kiss, alaturi de Michael Bolton. Însa acest lucru nu îi discrediteaza într-un fel materialele pe care le-a lansat dupa acea perioada.

Ce încerc sa spun e ca Bruce Kulick este, din pacate, un muzician mult sub apreciat la scara larga, comparativ cu alti chitaristi ai scenei hard rock americane, cum ar fi Joe Perry de la Aerosmith sau fostul chitarist al celor de la Guns N'Roses, Slash. Da, este vorba de brand,
Iar brandul vinde si, în timp, îti poate oferi si un oarecare statut, depinde doar cum îl întretii si daca norocul este cu tine. Ca tot spuneam mai sus de Guns N'Roses, Bruce Kulick ar putea fi comparat ca maestrie si creativitate cu fostul chitarist al "tunarilor" din perioada de aur, Izzy Stradlin. Mai pe scurt, omul potrivit la locul potrivit. De ce am facut aceasta comparatie între Kulick si Stradlin'? Materialele celor de la Guns N'Roses precum Appetite For Destruction (1987) sau dublul material Use Your Illusion (1991) banuiesc ca le cunoasteti, asa ca nu voi spune mai mult de atât în ceea ce îl priveste pe Stradlin'. Sa revenim însa la Bruce Kulick, caci el este personajul principal al acestor rânduri. Ei bine, gânditi-va doar la albumul din 1997 al celor de la Kiss, Carnival of Souls: The Final Sessions, material ce contine 12 piese, din care 9 l-au avut în postura de co-autor pe Bruce Kulick, în situatia în care liderii trupei Gene Simmons si Paul Stanley au contribuit cu 5, respectiv 6 compozitii în postura de co-autori. Mai mult de atât, nu cred ca este nevoie sa mai spun, concluziile privind abilitatile de compozitor si muzician ale lui Kulick le puteti trage singuri. Si nu, nu am spus cum ca Simmons sau Stanley ar fi inferiori lui Kulick, am spus doar ca Bruce ar merita mai multa atentie.

Sa ne îndreptam însa atentia asupra celui mai recent material de studio al lui Kulick. Numit simplu BK3 (Bruce Kulick 3 pentru cine înca nu s-a prins de la ce vine acel acronim), acest material este, cumva, înregistrat în familie. De ce spun acest lucru? Uitati-va doar la numele invitatilor ce îl acompaniaza pe Bruce pe acest material iar lucrurile vor fi evidente. Fostii colegi din anii '90 din Kiss, Gene Simmons si Eric Singer dovedesc ca îsi merita aprecierile primite în timp; John Corabi demonstreaza înca o data ca este un mare solist; Nick Simmons în ciuda vârstei, arata ca, pe lânga faptul ca a avut în timp un sfatuitor bun în persoana lui Gene Simmons, are toate calitatile din punct de vedere vocal spre a îi calca pe urme tatalui sau; Tobias Sammet se prezinta mai bine decât în ultimii ani si arata ca piesele cu un vibe de rock arena îl prind mult mai bine decât ce propune în ultima perioada în Avantasia sau în Edguy, si lista poate continua.

Din punct de vedere al productiei, materialul se prezinta cum nu se putea mai bine. Productia discului BK3 poarta, de asemenea, semnatura lui Bruce Kulick, si porneste din acest punct de vedere cu un plus, pentru ca cine ar fi stiut mai bine ce este în capul lui Kulick decât Kulick? Nu este, însa, un lucru general valabil pentru albumele care sunt produse de cei ce le interpreteaza, discul lui Bruce Kulick a fost unul dintre acele cazuri fericite.

Cu alte cuvinte, cei care sunt amatori de sonoritati hard rock ar putea sa îsi îndrepte atentia asupra discului solo al lui Kulick, surpriza s-ar putea sa fie în multe cazuri mai mult decât placuta. Piesele care mi-au atras atentia cel mai mult de pe disc (fara a le discredita însa pe celelalte) sunt No Friend of Mine cu John Corabi în rolul de solist vocal, Hand of the King care beneficiaza de aportul vocal al fiului lui Gene Simmons, Nick, dar si I'm the Animal interpretata alaturi de Tobias Sammett si de tobosarul Eric Singer. Acestea fiind spuse, indiferent daca va primi recunoasterea meritata sau nu, ca sa parafrazez piesa cu numarul 5 de pe disc, muzica lui Bruce Kulick va supravietui.

H. more Nota: 8.5


Posted at 21:03 |  16 Februarie 2010  | 0 Comentarii  | 3025 Vizualizari

Comenteaza la: BK3

COMENTARIUL TAU

Alte Albume

Letchology

Trupa: Dirty Shirt
Aparitie: 08.03.2019
Casa de discuri: Apathia Records
 - Letchology
TRACKLIST
1.Latcho Drom2.Palinca3.Put it on4.Fake5.Nem Loptam6.Hora Lenta7.Killing Spree8.Nice Song9.Starea Natiei

Sangue Cassia

Trupa: Sinistro
Aparitie: 05.01.2018
Casa de discuri: Season of Mist
 - Sangue Cassia
TRACKLIST
1. Cosmos Controle2. Lotus3. Petalas4. Vento Sul5. Abismo6. Nuvem7. Gardenia8. Cravo Carne

Digital Garbage

Trupa: Mudhoney
Aparitie: 28.09.2018
Casa de discuri: Sub Pop
 - Digital Garbage
TRACKLIST
01. Nerve Attack02. Paranoid Core03. Please Mr. Gunman04. Kill Yourself Live05. Night and Fog06. 21st Century Pharisees07. Hey Neanderfuck08. Prosperity Gospel09. Messiah's Lament10. Next Mass Extinction11. Oh Yeah

Khram

Trupa: Arkona
Aparitie: 19.01.2018
Casa de discuri: Napalm Records
 - Khram
TRACKLIST
1. Mantra (Intro)2. Shtorm3. Tseluya Zhizn'4. Rebionok Bez Imeni5. Khram6. V Pogonie Za Beloj Ten'yu7. V Ladonyah Bogov8. Volchitsa9. Mantra (Outro)

Steelfactory

Trupa: UDO
Aparitie: 31.08.2018
Casa de discuri: AFM Records
 - Steelfactory
TRACKLIST
1. Tongue Reaper2. Make the Move3. Keeper of My Soul4. In the Heat of the Night5. Raise the Game6. Blood on Fire7. Rising High8. The Devil Is an Angel9. Hungry and Angry10. One Heart One Soul11. Pictures in My Dreams12. A Bite of Evil13. Eraser14. Rose in the Desert15. The Way

Stages

Trupa: Dreyelands
Aparitie: 24.05.2018
Casa de discuri: Autoprodus
 - Stages
TRACKLIST
1. Denial2. Anger3. Bargaining4. Depression5. Acceptance