LONG DISTANCE CALLING - Boundless

Boundless FORMAT: CD
DATA APARITIEI: 02.02.2018
CASA DE DISCURI: InsideOut
 
9.5
NOTA METALFAN:
3
3
3
3
3
3
3
3
3
3
 
8.8
NOTEAZA ALBUM: 1 voturi

Top 2018: #8
Long Distance Calling more
Componenta:
David Jordan - chitara
Florian Füntmann - chitara
Jan Hoffmann - bas
Janosch Rathmer - tobe
TRACKLIST:

01. Out There02. Ascending03. In the Clouds04. Like a River05. The Far Side06. On the Verge07. Weightless08. Skydivers09. Flashback
Cu siguranță una dintre cele mai surprinzătoare (și bestiale) trupe de pe planeta Pământ se numește Long Distance Calling. Haideți să vedem și de ce. Primele trei albume au mers cam pe aceeași rețetă: toate piesele fiind instrumentale, exceptând una - în care câte un invitat de marcă își dădea cu subsemnatul (Peter Dolving - ex The Haunted, Jonas Renkse - Katatonia, și John Bush - Armored Saint, ex Anthrax, care face senzație maximă pe Middleville). Apoi au schimbat macazul odată cu The Flood Inside (2013), unde Martin Fischer (de la Pidgeon Toe) a figurat pe post de solist vocal pe trei piese, plus o alta cu Petter Carlsen în duet cu Vincent Cavanagh (Anathema) ca invitați. Pe Trips (2016) același Petter Carlsen a făcut părțile vocale pentru nu mai puțîn de cinci piese. Desigur, acesta nu a fost deloc un impediment în calea dezvoltării muzicale, deoarece prin Trips Long Distance Calling și-a câștigat un binemeritat loc fruntaș pe lista de așteptare la intrarea în mainstream, fiind un album de zile mari, cu o producție impecabilă. Iar dacă după un astfel de produs nu reușești să semnezi cu una dintre marile case de producție (care chiar puteau da o imensă lovitură pe piața rockului metalic) atunci cred că orice comentariu este inutil!

După toată această aventură plină de mister, întrebarea pe care mi-am pus-o înainte că Boundless să fie pus spre ascultare a fost așa: vom avea parte de un album în totalitate cu voce, sau de unul instrumental ca pe vremuri? Personal, m-aș fi așteptat că în încercarea de a obține un succes comercial mai mare, să se continue linia lui Trips. Ei bine, iată că produsul despre care astăzi vorbim este unul 100% instrumental, fără nici cea mai mică urmă de voce. De aceea, putem spune că Long Distance Calling a coborât din nou acolo unde îi este locul - în underground (nu că ar fi ieșit vreodată de acolo, însă din punct de vedere al atitudinii Trips depășește acest termen). Cu toate că îmi plac foarte mult ambele variante de Long Distance Calling, o prefer mai mult pe cea instrumentală, deoarece cu ea i-am descoperit pe băieți și cu ea mi-am format gusturile muzicale, care și în prezent se învârt în jurul aceluași nucleu.

Deși eticheta trupei ar fi una de post rock, personal consider că lucrurile stau cu totul diferit. Doar despre Satellite Bay (2007) putem spune că ar fi un album mai apropiat de ceea ce post rock-ul ne propune, însă de la Avoid of Light (2009) încoace Long Distance Calling a experimentat foarte mult, reușind să găsească un echilibru perfect între idei catchy și idei extravagante. Spre exemplu, că tot am adus vorba de experiment, pe acest ultim disc putem regăsi și chestii din filmele western (Like a River), black metal (Skydivers), stoner (Weightless), heavy-thrash (Ascending) sau de bucăți atmosferice-electro-synth, toate având metalul progresiv ca punct comun. Ceea ce vreau să punctez în mod special, mai ales pentru cei care nici până în ziua de astăzi nu au apucat să asculte această trupa, e faptul că Long Distance Calling NU a folosit niciodată de elementele djent în muzica sa. Revenind, punctul forte al albumului (și al trupei, în general) sunt, fără doar și poate, solourile de chitară… înălțătoare!!!

Această formație e una pe care o iubesc enorm pentru tot ceea ce face în studio (căci pe scenă nu am apucat să o văd... încă), mai ales pentru acest curaj de a face absolut tot ceea îi trece prin minte. Desigur, dacă ne apucăm să căutăm influențe din muzica altor trupe, cu siguranță găsim o sumedenie, însă cu toate acestea Long Distance Calling are un timbru unic, un feeling aparte, un sunet deosebit: încă de la primele acorduri îți dai seama cu cine ai de-a face. În această lume sunt foarte puține trupe care se pot mândri cu șase albume foarte bune, așa cum Long Distance Calling o face, incluzând aici și trupele legendare. Că trupa în cauză nu e una legendară, asta e o altă poveste. Chiar și așa, eu zic să mai discutăm peste 10-15 ani, atunci când universul va fi în căutare de noi vechi eroi (având în vedere că din vechii vechi eroi nu vor mai rămâne decât hologramele).

Fantotzii more Nota: 9.5


Posted at 20:35 |  28 Martie 2018  | 0 Comentarii  | 1810 Vizualizari

Comenteaza la: Boundless

COMENTARIUL TAU

Alte Albume

Letchology

Trupa: Dirty Shirt
Aparitie: 08.03.2019
Casa de discuri: Apathia Records
 - Letchology
TRACKLIST
1.Latcho Drom2.Palinca3.Put it on4.Fake5.Nem Loptam6.Hora Lenta7.Killing Spree8.Nice Song9.Starea Natiei

Sangue Cassia

Trupa: Sinistro
Aparitie: 05.01.2018
Casa de discuri: Season of Mist
 - Sangue Cassia
TRACKLIST
1. Cosmos Controle2. Lotus3. Petalas4. Vento Sul5. Abismo6. Nuvem7. Gardenia8. Cravo Carne

Digital Garbage

Trupa: Mudhoney
Aparitie: 28.09.2018
Casa de discuri: Sub Pop
 - Digital Garbage
TRACKLIST
01. Nerve Attack02. Paranoid Core03. Please Mr. Gunman04. Kill Yourself Live05. Night and Fog06. 21st Century Pharisees07. Hey Neanderfuck08. Prosperity Gospel09. Messiah's Lament10. Next Mass Extinction11. Oh Yeah

Khram

Trupa: Arkona
Aparitie: 19.01.2018
Casa de discuri: Napalm Records
 - Khram
TRACKLIST
1. Mantra (Intro)2. Shtorm3. Tseluya Zhizn'4. Rebionok Bez Imeni5. Khram6. V Pogonie Za Beloj Ten'yu7. V Ladonyah Bogov8. Volchitsa9. Mantra (Outro)

Steelfactory

Trupa: UDO
Aparitie: 31.08.2018
Casa de discuri: AFM Records
 - Steelfactory
TRACKLIST
1. Tongue Reaper2. Make the Move3. Keeper of My Soul4. In the Heat of the Night5. Raise the Game6. Blood on Fire7. Rising High8. The Devil Is an Angel9. Hungry and Angry10. One Heart One Soul11. Pictures in My Dreams12. A Bite of Evil13. Eraser14. Rose in the Desert15. The Way

Stages

Trupa: Dreyelands
Aparitie: 24.05.2018
Casa de discuri: Autoprodus
 - Stages
TRACKLIST
1. Denial2. Anger3. Bargaining4. Depression5. Acceptance