CYNIC - Carbon-Based Anatomy

Carbon-Based Anatomy FORMAT: MCD
DATA APARITIEI: 11.11.2011
CASA DE DISCURI: Season of Mist
 
8.5
NOTA METALFAN:
3
3
3
3
3
3
3
3
3
3
 
8.5
NOTEAZA ALBUM: 16 voturi

Top 2011: #110
Cynic more
Componenta:
Paul Masvidal - voce, chitara
Amy Correia - voce
Sean Malone - bas
Sean Reinert - tobe, percutie, clape
TRACKLIST:

01. Amidst the Coals02. Carbon-Based Anatomy03. Bija!04. Box Up My Bones05. Elves Beam Out06. Hieroglyph
Dupa un an si sapte luni de la aparitia anteriorului material discografic, cei de la Cynic scot la iveala un alt EP, pe nume Carbon-Based Anatomy. Din pacate Tymon Kruidenier (chitara) si Robin Zielhorst (bas) au fost nevoiti sa paraseasca trupa, din cauza faptului ca locuiesc la o distanta considerabila de restul membrilor. Din fericire insa, Robin a fost inlocuit de Sean Malone, cel caruia Robin ii preluase rolul la randul sau. Bine, intre noi fie vorba, este impropriu spus cum ca Sean Malone ar putea inlocui pe cineva in Cynic, deoarece el este basistul de drept al trupei. Cu toate acestea, pe anteriorul EP, Re-Traced, Robin Zielhorst este cel ce a participat la inregistrari, in dauna lui Sean. Pentru Tymon Kruidenier insa, nu s-a gasit vreun alt inlocuitor, si nici nu cred ca s-a cautat. Probabil ca cei trei baieti inca mai asteapta ca Jason Gobel sa se intoarca acasa.

EP-ul cuprinde sase piese, printre care si un intro, un outro dar si un intermezzo. Aceste bucati sunt cantate la voce de Amy Correia, care prin a sa interpretare ne introduce intr-o lume foarte indepartata, avand impresia ca ne aflam undeva prin India antica. Cele trei piese ramase pe disc se prezinta cu o totul si cu totul alta fata, in comparatie cu anterioarele materiale. Mai exact, acum nu mai avem parte sub nici o forma de vocea robotizata, dar nici de partile growl specifice genului death metal, asa cum am auzit pe ambele lor albume de studio. Pe langa asta, avem de-a face cu o muzica foarte linistita, cu un sunet extrem de aerisit, care creaza o ambianta deosebit de misterioasa, si asta mai ales datorita sunetelor aditionale scoase de sintetizatorul lui Paul Masvidal, dar si de chitara sa. In caz ca nu m-as fi uitat peste componenta acestui mini CD, mi-as fi dat seama de la o posta ca linia de bas ii apartine exclusiv lui Sean Malone, deoarece are un sunet inconfundabil, ce numai el il poate produce si reproduce, putand fi considerat chiar o marca inregistrata in acest domeniu.

Carbon-Based Anatomy este insotit si de un turneu in SUA si Europa, care, din pacate, nu cuprinde si tara noastra. Pentru cei care tin mortis sa ia parte la un concert Cynic, vor putea sa ii vada la lucru in Budapesta, pe 13 decembrie anul curent. Asa cum ne-a obisnuit si odata cu aparitia lui Traced in Air, Sean Malone nu va fi prezent alaturi de colegii lui pentru acest turneu, fiind inlocuit de un anume Brandon Giffin, in timp ce la cealalta chitara, dar si la voce aditionala, il vom avea pe Max Phelps. Chiar si fara Sean, sunt convins ca Paul, impreuna cu celalalt Sean, si-au ales oamenii potriviti pentru un astfel de eveniment, exact asa cum au facut-o si in precedentele lor turnee.

Nu stim daca muzica Cynic va merge pe aceeasi linie si in viitor, dar cert este ca acesti baieti sunt capabili de lucruri mari, indiferent de abordarea aleasa. De acest lucru ne-am dat seama cu totii, atunci cand Focus a cucerit intreaga lume prin ale sale sonoritati death/fusion/jazz/progresiv, dar si cand Traced in Air a scos capul la suprafata in urma cu trei ani. Asa ca, pana la urmatorul disc, ce este prevazut sa apara in 2012, ne vom consola cu ceea ce Paul Masvidal, Sean Malone si Sean Reinert, acompaniati de Amy Correia, ne-au propus pe acest superb mini-album.

Fantotzii more Nota: 8.5


Posted at 09:46 |  07 Septembrie 2011  | 0 Comentarii  | 3628 Vizualizari

Comenteaza la: Carbon-Based Anatomy

COMENTARIUL TAU

Alte Albume

The End

Trupa: Katara
Aparitie: 04.01.2019
Casa de discuri: Taboo Music Production
 - The End
TRACKLIST
1. Devouring Souls2. Inner Scar3. Blestem4. The End5. Whitin6. Illusions of Life7. The Crow8. Revenge9. Entombed Toughts

Meteahna timpurilor

Trupa: Sur Austru
Aparitie: 10.09.2019
Casa de discuri: Avantgarde Music
 - Meteahna timpurilor
TRACKLIST
1. De dincolo de munte2. Puhoaielor3. Mistuind4. Bradul cerbului5. Jale6. Dor austru7. În timp vernal8. Jabracie

Letchology

Trupa: Dirty Shirt
Aparitie: 08.03.2019
Casa de discuri: Apathia Records
 - Letchology
TRACKLIST
1.Latcho Drom2.Palinca3.Put it on4.Fake5.Nem Loptam6.Hora Lenta7.Killing Spree8.Nice Song9.Starea Natiei

Sangue Cassia

Trupa: Sinistro
Aparitie: 05.01.2018
Casa de discuri: Season of Mist
 - Sangue Cassia
TRACKLIST
1. Cosmos Controle2. Lotus3. Petalas4. Vento Sul5. Abismo6. Nuvem7. Gardenia8. Cravo Carne

Digital Garbage

Trupa: Mudhoney
Aparitie: 28.09.2018
Casa de discuri: Sub Pop
 - Digital Garbage
TRACKLIST
01. Nerve Attack02. Paranoid Core03. Please Mr. Gunman04. Kill Yourself Live05. Night and Fog06. 21st Century Pharisees07. Hey Neanderfuck08. Prosperity Gospel09. Messiah's Lament10. Next Mass Extinction11. Oh Yeah

Khram

Trupa: Arkona
Aparitie: 19.01.2018
Casa de discuri: Napalm Records
 - Khram
TRACKLIST
1. Mantra (Intro)2. Shtorm3. Tseluya Zhizn'4. Rebionok Bez Imeni5. Khram6. V Pogonie Za Beloj Ten'yu7. V Ladonyah Bogov8. Volchitsa9. Mantra (Outro)