KRIVER - Foresight

Foresight FORMAT: CD
DATA APARITIEI: 05.08.2014
CASA DE DISCURI: Autoprodus
 
8.0
NOTA METALFAN:
3
3
3
3
3
3
3
3
3
3
 
0.0
NOTEAZA ALBUM: 0 voturi

Top 2014: #149
Kriver more
Componenta:
Rafael Gorga - voce
Bruno Oliveira - chitara
Marcelo Neves - chitara
Guilherme Cordasso - bas
Ricardo Lira - tobe
TRACKLIST:

1. Scion's Resolve2. Our Silent Borders3. Throes of the Wonder4. Ghosts Should Not Care
Kriver este o formaţie heavy metal din Recife, Brazilia. Chiar aşa scrie în materialul de presă conceput de trupă sau de managementul ei. Simplu şi onest. Mai zice tot acolo că în 2010 Kriver a fost votată de un site brazilian de specialitate „cea mai bună formaţie din Pernambuco”. Ne şi bucurăm pentru ei, deşi recunoaştem sincer că nu avem nici un fel de cunoştinţe despre scena metal din Pernambuco. Sau eu cel puţin nu am. Pe de altă parte, de când cu Sepultura, trupele braziliene îmi plac oarecum din principiu. Partea bună e că experienţa confirmă în general această prejudecată, mai ales dacă e vorba de formaţii al căror nume începe cu K. Pe acolo, acestea din urmă par să funcţioneze ca o garanţie a muzicii de calitate. Kriver nu poate fi totuşi pusă alături de Krisiun, Korzus sau Krow. O fi death-thrashul sport naţional în Brazilia, dar băieţii din Recife şi-au propus cu toate acestea – sau poate tocmai din acest motiv – să facă altceva.

Acest altceva se încadrează din păcate în cel mai uzat şi abuzat subgen al metalului european: cel progresiv. Mai rău: cel power-progresiv. Cu nelipsitele lui elemente „simfonice”. Asta înseamnă şi în cazul Kriver, ca în atâtea altele, că după mici ajustări piesele ar putea fi folosite ca soundtrack pentru primele două părţi din Stăpânul inelelor. (Partea a treia e pentru imitatorii Dimmu Borgir.) Inutil de spus că textele cam tot din zona aia provin. Uite ce cântă Rafael Gorga în Our Silent Borders de exemplu: Proud banners high, sigils of earth and endless Sky / All ye who fight with me, shall inherit glory as far as eyes can see. Versuri minunate, care junilor cavaleri ai internetului le vor merge drept la inimă.

Marele merit al formaţiei e că se apropie de metalul power-progresiv cu o anumită candoare. Într-un gen în care piesele sunt de obicei atât şlefuite încât îşi pierd contururile, cele Kriver par să păstreze o anumită spontaneitate. S-ar putea desigur ca ele să-şi piardă pe viitor această calitate – ca urmare a rutinei pe care muzicienii o vor acumula – dar ar fi păcat. Până una alta, membrii Kriver îşi permit deocamdată tot felul de libertăţi stilistice. În Scion's Resolve pot fi surprinse influenţele thrash ale trupei (care e totuşi din Brazilia), iar Our Silent Borders se aventurează spre zone şi mai extreme. (Pentru evitarea confuziilor: spre death metal.) Acestea două reprezintă de altfel mai mult de jumătate din EP.

Foresight mai oferă un interludiu instrumental (Throes of the Wonder) şi o compoziţie ceva mai clasicizantă, intitulată Ghosts Should Not Care. S-ar putea ca muzicienii să o considere un fel de capodoperă, eu nu i-aş încuraja însă s-o facă. Nu că ar fi rea Ghosts. E o compoziţie corectă, făcută după toate regulile meseriei. În plus, se sprijină destul de masiv pe heavy metalul eroic de factură mai veche, care of course că era mai fain decât cel de şcoală nouă. Că veni vorba, nu prea înţeleg de ce nu ascultă formaţiile astea mai mult Manowar, dar nici nu e treaba mea.

EP-ul Foresight este al treilea în cariera Kriver (au mai fost Toxic Blood în 2010, respectiv Torrential în 2013) şi trupa lucrează în momentul de faţă la un album de debut. Sunt şanse să iasă bine.


 Posted at 15:43 |  16 Septembrie 2014  | 0 Comentarii  | 2392 Vizualizari

Comenteaza la: Foresight

COMENTARIUL TAU

Alte Albume

The End

Trupa: Katara
Aparitie: 04.01.2019
Casa de discuri: Taboo Music Production
 - The End
TRACKLIST
1. Devouring Souls2. Inner Scar3. Blestem4. The End5. Whitin6. Illusions of Life7. The Crow8. Revenge9. Entombed Toughts

Meteahna timpurilor

Trupa: Sur Austru
Aparitie: 10.09.2019
Casa de discuri: Avantgarde Music
 - Meteahna timpurilor
TRACKLIST
1. De dincolo de munte2. Puhoaielor3. Mistuind4. Bradul cerbului5. Jale6. Dor austru7. În timp vernal8. Jabracie

Letchology

Trupa: Dirty Shirt
Aparitie: 08.03.2019
Casa de discuri: Apathia Records
 - Letchology
TRACKLIST
1.Latcho Drom2.Palinca3.Put it on4.Fake5.Nem Loptam6.Hora Lenta7.Killing Spree8.Nice Song9.Starea Natiei

Sangue Cassia

Trupa: Sinistro
Aparitie: 05.01.2018
Casa de discuri: Season of Mist
 - Sangue Cassia
TRACKLIST
1. Cosmos Controle2. Lotus3. Petalas4. Vento Sul5. Abismo6. Nuvem7. Gardenia8. Cravo Carne

Digital Garbage

Trupa: Mudhoney
Aparitie: 28.09.2018
Casa de discuri: Sub Pop
 - Digital Garbage
TRACKLIST
01. Nerve Attack02. Paranoid Core03. Please Mr. Gunman04. Kill Yourself Live05. Night and Fog06. 21st Century Pharisees07. Hey Neanderfuck08. Prosperity Gospel09. Messiah's Lament10. Next Mass Extinction11. Oh Yeah

Khram

Trupa: Arkona
Aparitie: 19.01.2018
Casa de discuri: Napalm Records
 - Khram
TRACKLIST
1. Mantra (Intro)2. Shtorm3. Tseluya Zhizn'4. Rebionok Bez Imeni5. Khram6. V Pogonie Za Beloj Ten'yu7. V Ladonyah Bogov8. Volchitsa9. Mantra (Outro)