UNLEASHED - Hammer Battalion

Hammer Battalion FORMAT: CD
DATA APARITIEI: 09.06.2008
CASA DE DISCURI: SPV
 
8.5
NOTA METALFAN:
3
3
3
3
3
3
3
3
3
3
 
8.7
NOTEAZA ALBUM: 12 voturi

Top 2008: #30
Unleashed more
Componenta:
Johnny Hedlund - voce, bas;
Fredrik Folkare - chitara;
Thomas Olsson - chitara;
Anders Schultz - tobe
TRACKLIST:

01. The Greatest Of All Lies02. Long Before Winter's Call03. Your Children Will Burn04. Hammer Battalion05. This Day Belongs To Me06. Marching Off To War07. Entering The Hall Of The Slain08. Black Horizon09. Carved In Stone10. Warriors Of Midgard11. Midsummer Solstice12. Home Of The Brave13. I Want You Dead

Nu am mai ascultat de ceva timp un album dur, poate un motiv in plus pentru care noul Unleashed m-a lovit atat de tare; rezumatul lui nu surprinde pe nimeni: dezlantuit. Dar dincolo de furia, ura si rautatea cu care loveste, gasesti usor elaborarea la care au fost supuse piesele. Ca de obicei, nu este un album dur si atat, zgomot fara muzica, lucru demonstrat si de faptul ca nu cred ca e piesa care sa nu aiba un solo al naibii de lucrat. Piesele sunt relativ scurte (maxim 4 minute), agresive, razboinice, in viteza, ca un taifun si e greu sa nu iesi sifonat (sub forma de compliment) dupa ce asculti Hammer Battalion da capo al fine. Asta e prima auditie; a doua vine cu detaliile, a treia cu subtilitatile, a patra induce adictia, la a patra m-am indragostit, fara a fi fan al death metalului (fie el si swedish, fie el si cu influente viking). Piese bune, pardon, excelente? Pick a number... any number! Totusi, daca ar fi sa aleg, trebuie sa mentionez The Greatest of All Lies (pentru primul impactul riff-urilor ametitoare – devastator, apoi pentru versuri), Your Children Will Burn (pentru refrenul obsedant), Hammer Battalion (pentru desfasurarea de forte), Entering The Hall Of The Slain (pentru vreo doua solo-uri absolut superbe), Carved in Stone (pentru atmosfera sumbra si grea), Midsummer Solstice (asta nu stiu exact pentru ce, doar ca mi-a placut la nebunie – o fi spiritul viking?) si I Want You Dead (pentru riff-urile nervoase de pe refrene si pentru tavalugul din rest). Ascultati-l, merita!

(+) riff-urile demente, solo-urile elaborate, tobele nimicitoare, versurile furioase pe o voce la fel de furioasa, dar inteligibila, productia zid si albumul ca intreg, care te tine in priza din primul minut pana la ultimul
(-) lipsa diversitatii si coperta a la Motorhead


Mad more Nota: 9


Nu e nimic in neregula cu Unleashed-u asta si totusi aceeasi nemultumire imi umbreste entuziasmul la fiecare ascultare. Din ce in ce mai putin, e adevarat, dupa un prim contact dezamagitor a inceput sa creasca, in urma insistentei mele. Apreciez faptul ca e cintat cu sinceritate si hotarire, ca Johnny isi racneste ura cu multa convingere, ca te darima din picioare inca de la inceput, de ma si mir cum poate un amarit de disc compact sa tina captiv un asemenea uragan, cum de nu se sparge sub presiunea pe care o contine? Putine trupe sunt in stare sa faca atita galagie (in sensul bun, chiar cel mai bun), si mai ales la atita vreme de la infiintare! Energia lor e molipsitoare, la fel cliseele si naivitatea din versuri, asa a fost mereu cu Unleashed si asa e si astazi. Ceea ce nu e putin lucru, dar nici mult.

Hammer Battalion e un album obisnuit Unleashed, cu obisnuitul groove, aceeasi ferocitate vocala si inepuizantele injuraturi la adresa crestinismului. Adica niste chestii care te fac sa te simti acasa. Dar nu are nimic special, ba chiar ii lipseste ceva. Stralucirea. Memorabilitatea. Riffurile sunt comune, cu citeva exceptii. Din 13 piese, abia vreo 3 imi mai ramin in minte dupa ce se termina albumul. Si daca nu-l mai ascult o saptamina, le uit si pe alea. E ca o guma de mestecat, dulce si buna pe moment, care dupa 5 minute nu mai are nici un gust, o arunci si ai uitat de ea.

Imi plac solourile, chiar imi plac, sunt parca si mai bune decit cele de pe Midvinterblot care ma entuziasmasera si ele la vremea lor. Dar problema ramine tot aia: cind o sa am chef de un Unleashed, Hammer Battalion nu o sa fie prima alegere. Si nici a doua.

(+) entuziasmul, solourile
(-) fara stralucire, un album "standard"


Klawz more Nota: 8


Posted at 20:06 |  10 Iunie 2008  | 3 Comentarii  | 5786 Vizualizari

Comenteaza la: Hammer Battalion

  • Nu ma dau in vânt deloc dupa death metal, cu atât mai putin dupa Unleashed. Insa albumul asta m-a "rupt"... Pur si simplu te izbeste-n fata si nu ai cum sa ramâi impasibil... Bun asa!

    1. Posted by blitz43 | 02 Octombrie 2008 10:43
COMENTARIUL TAU

Alte Albume

Meteahna timpurilor

Trupa: Sur Austru
Aparitie: 10.09.2019
Casa de discuri: Avantgarde Music
 - Meteahna timpurilor
TRACKLIST
1. De dincolo de munte2. Puhoaielor3. Mistuind4. Bradul cerbului5. Jale6. Dor austru7. În timp vernal8. Jabracie

Letchology

Trupa: Dirty Shirt
Aparitie: 08.03.2019
Casa de discuri: Apathia Records
 - Letchology
TRACKLIST
1.Latcho Drom2.Palinca3.Put it on4.Fake5.Nem Loptam6.Hora Lenta7.Killing Spree8.Nice Song9.Starea Natiei

Sangue Cassia

Trupa: Sinistro
Aparitie: 05.01.2018
Casa de discuri: Season of Mist
 - Sangue Cassia
TRACKLIST
1. Cosmos Controle2. Lotus3. Petalas4. Vento Sul5. Abismo6. Nuvem7. Gardenia8. Cravo Carne

Digital Garbage

Trupa: Mudhoney
Aparitie: 28.09.2018
Casa de discuri: Sub Pop
 - Digital Garbage
TRACKLIST
01. Nerve Attack02. Paranoid Core03. Please Mr. Gunman04. Kill Yourself Live05. Night and Fog06. 21st Century Pharisees07. Hey Neanderfuck08. Prosperity Gospel09. Messiah's Lament10. Next Mass Extinction11. Oh Yeah

Khram

Trupa: Arkona
Aparitie: 19.01.2018
Casa de discuri: Napalm Records
 - Khram
TRACKLIST
1. Mantra (Intro)2. Shtorm3. Tseluya Zhizn'4. Rebionok Bez Imeni5. Khram6. V Pogonie Za Beloj Ten'yu7. V Ladonyah Bogov8. Volchitsa9. Mantra (Outro)

Steelfactory

Trupa: UDO
Aparitie: 31.08.2018
Casa de discuri: AFM Records
 - Steelfactory
TRACKLIST
1. Tongue Reaper2. Make the Move3. Keeper of My Soul4. In the Heat of the Night5. Raise the Game6. Blood on Fire7. Rising High8. The Devil Is an Angel9. Hungry and Angry10. One Heart One Soul11. Pictures in My Dreams12. A Bite of Evil13. Eraser14. Rose in the Desert15. The Way