HOUSE OF LORDS - World upside down

World upside down FORMAT: CD
DATA APARITIEI: 19.05.2006
CASA DE DISCURI: Frontiers Records
 
9.0
NOTA METALFAN:
3
3
3
3
3
3
3
3
3
3
 
8.4
NOTEAZA ALBUM: 6 voturi

Top 2006: #175
House of Lords more
Componenta:
James Christian – voce
Jimi Bell – chitara
Jeff Kent – bas, clape
BJ Zampa - tobe
TRACKLIST:

01.Mask Of Eternity02.These Are The Times03.All The Way To Heaven04.Filed Of Shattered Dreams05.I'm Free06.All The Pieces Falling07.Rock Bottom08.Million Miles09.Your Eyes10.Ghost Of Time11.My Generation12.S.O.S. In America13.World upside down

My generation’s gonna take your breath away,
Just let the music play…

Ce generatie e asta? Generatia samponatilor care faceau legea in anii ’80, dati afara de pe scena mare in suturi de Nirvana si colegele ei in 92 si reveniti acum sa isi reia vorba de unde au fost brutal intrerupti. Generatia White Lion, Ratt, Tesla, Great White, Guns’n’Roses, Gotthard, Quiet Riot, Poison, Warrant, Motley Crue, Bon Jovi, Firehouse, Giant, si multi-multi altii, adunati sub numele glam metal, arena rock, hair-metal sau hard rock. Niste bosorogi, de acord, dar aici nu controlam certificate de nastere si taloane de pensie, ci bagam urechea la produsul discografic. Si foarte bine facem.

House of Lords a fost de la inceput un supergrup, asamblat de Gene Simmons (Kiss) din componenti de la Giuffria, Alice Cooper, Quiet Riot la care l-a adaugat pe debutantul James Christian, care intre timp i-a depasit pe toti in notorietate. Multi s-au pierdut pe drumul tumultos de pe inaltimile gloriei, cei veniti in locul lor s-au pierdut si ei, asa ca astazi il mai gasim la locul lui doar pe James Christian si intr-o oarecare masura pe Greg Giuffria, adica cei doi principali compozitori. Greg Giuffria fiind insa ocupat cu un cazinou de care si-a legat destinele, nu are timp sa fie membru permanent. In orice caz, pe disc, cei doi, sustinuti puternic de un chitarist priceput, fac tot posibilul sa nu faca de rusine numele House of Lords si rezultatul este aproape impresionant si aproape ca pe timpuri.

Fara fortari exagerate, World upside down suna destul de actual, afisind in acelasi timp la vedere si amprenta glamour a anilor 80. De fapt suna numai bine, de ti-e mai mare dragul sa iti amintesti de tinerete si de rock’n’roll, par tapat si gagici in colanti, cu esarfa roz si bascheti albi. E melodie cit cuprinde si care te cuprinde relativ repede, sunt riffuri cu destul nerv incit sa indeparteze albumul de zona FM a rockului (adica zona aia mai lalaita) si mai ales sunt niste solouri foarte inspirate si care curg frumos in cea mai pura si buna traditie hard rock. Unora, cum as fi eu, ar putea sa li se para gresit ca se abuzeaza de tempourile lente, si tot lor ar putea sa le lipseasca niste galopuri fredonabile care sa ii ridice de pe scaun la o sesiune de air guitar. Dar toti putem observa usor ca talentul si experienta ies in evidenta la fiecare pas, fie in vocea lui Christian, in solourile lui Bell, sau in maiestria cu care unele piese sunt aranjate aproape perfect. Unele sunt intr-adevar remarcabile; de exemplu, de multa vreme nu am mai auzit o balada atit de bine compusa in cele mai mici detalii ca All the Pieces Falling. Man, eu aud cum sclipeste picatura de geniu. Million Miles si Ghost of Time vin si ele pe-aproape.

Dar cursul albumului are si coborisuri, nu as merge pina acolo incit sa le zic fillere, piese de umplutura, hai sa zic mai bine ca nu e o colectie de hituri. Pe alocuri nivelul de inspiratie scade si unele clisee nu sunt invelite cu destula stralucire, dar dupa doua-trei ascultari, intri in ritmul generatiei lor, cam potolit dar totusi plin de farmec, pina la urma irezistibil.


Klawz more Nota: 9


Posted at 16:45 |  12 Iunie 2006  | 0 Comentarii  | 6661 Vizualizari

Comenteaza la: World upside down

COMENTARIUL TAU

Alte Albume

Meteahna timpurilor

Trupa: Sur Austru
Aparitie: 10.09.2019
Casa de discuri: Avantgarde Music
 - Meteahna timpurilor
TRACKLIST
1. De dincolo de munte2. Puhoaielor3. Mistuind4. Bradul cerbului5. Jale6. Dor austru7. În timp vernal8. Jabracie

Letchology

Trupa: Dirty Shirt
Aparitie: 08.03.2019
Casa de discuri: Apathia Records
 - Letchology
TRACKLIST
1.Latcho Drom2.Palinca3.Put it on4.Fake5.Nem Loptam6.Hora Lenta7.Killing Spree8.Nice Song9.Starea Natiei

Sangue Cassia

Trupa: Sinistro
Aparitie: 05.01.2018
Casa de discuri: Season of Mist
 - Sangue Cassia
TRACKLIST
1. Cosmos Controle2. Lotus3. Petalas4. Vento Sul5. Abismo6. Nuvem7. Gardenia8. Cravo Carne

Digital Garbage

Trupa: Mudhoney
Aparitie: 28.09.2018
Casa de discuri: Sub Pop
 - Digital Garbage
TRACKLIST
01. Nerve Attack02. Paranoid Core03. Please Mr. Gunman04. Kill Yourself Live05. Night and Fog06. 21st Century Pharisees07. Hey Neanderfuck08. Prosperity Gospel09. Messiah's Lament10. Next Mass Extinction11. Oh Yeah

Khram

Trupa: Arkona
Aparitie: 19.01.2018
Casa de discuri: Napalm Records
 - Khram
TRACKLIST
1. Mantra (Intro)2. Shtorm3. Tseluya Zhizn'4. Rebionok Bez Imeni5. Khram6. V Pogonie Za Beloj Ten'yu7. V Ladonyah Bogov8. Volchitsa9. Mantra (Outro)

Steelfactory

Trupa: UDO
Aparitie: 31.08.2018
Casa de discuri: AFM Records
 - Steelfactory
TRACKLIST
1. Tongue Reaper2. Make the Move3. Keeper of My Soul4. In the Heat of the Night5. Raise the Game6. Blood on Fire7. Rising High8. The Devil Is an Angel9. Hungry and Angry10. One Heart One Soul11. Pictures in My Dreams12. A Bite of Evil13. Eraser14. Rose in the Desert15. The Way