SCORPIONS - Humanity Hour 1

Humanity Hour 1
FORMAT: CD
DATA APARITIEI: 14.04.2007
CASA DE DISCURI: BMG
 
9.5
NOTA METALFAN:
3
3
3
3
3
3
3
3
3
3
 
8.9
NOTEAZA ALBUM: 11 voturi

Top 2007: #5
Scorpions more
Componenta:
Klaus Meine - voce;
Rudolf Schenker - chitara;
Matthias Jabs - chitara;
Pawel Maciwoda - bas;
James Kottak - tobe

TRACKLIST:

01. Hour 102. The Game Of Life03. We Were Born To Fly04. The Future Never Dies05. You're Lovin' Me To Death06. 32107. Love Will Keep Us Alive08. We Will Rise Again09. Your Last Song10. Love Is War11. The Cross12. Humanity

Un mosneag, da, imparate, dar mosneagul ce-l privesti... are o pofta de cintat de sari din pantofi cind il auzi. Ai fi crezut ca dupa 30 de ani de cariera aureolati de cam tot atitea hituri care au depasit granitele rock'n'rollului, batrinilor Scorpioni le-a secat sacul cu idei. Si era normal sa crezi asa. Toate lucrurile de pe lumea asta au un capat, numai cirnatu are doua. Dar nu, cariera muzicala a celor de la Scorpions pare departe de capat. Nu numai ca se simt in putere sa se ia la trinta cu conceptul de album conceptual, dar, surprinzator, dupa 20 de albume reusesc sa vina cu unul la fel de inspirat ca cele mai inspirate dintre ele. Klaus Meine a implinit saptamina trecuta 59 de ani. Si cinta de parca ar avea 20. E cel mai tare mosneag pe care l-am auzit.

Conceptul de omenire si de omenie lasa loc la largi interpretari, (pentru ca, desigur, omul e in toate) deci este foarte potrivit unui album Scorpions, unde versurile si lupta de idei din ele nu s-au luat in general prea in serios. Cum pina acuma n-au cintat despre plante, invaziile barbare sau astronomie, ci mai ales despre relatiile inter-umane, mai precis despre acel lucrusor numit stiti voi cum, vechile subiecte ramin valabile pentru ca sunt cit se poate de omenesti. Si nici nu va asteptati la vreo poveste, nu sunt ei genul care sa se complice cu astfel de aspecte. Deci treaba asta cu albumul conceptual e o smecherie.

Insa muzica este infiorator de bine scrisa si cu un scop clar in minte, astfel ca majoritatea covirsitoare (daca nu absoluta) a pieselor se retin de la prima ascultare. Alaturi de compozitorii din trupa - Schenker, Meine, Jabs - a stat o alta trupa, de producatori multiplatinati - in frunte cu Desmond Child, James Michael si Eric Bazilian - , cu ochii in patru la fiecare detaliu. Uneori atentia asta pentru finalizare si slefuire la milimetru a fiecarei bucati de piesa mi se pare excesiva, dar imi trece repede, pentru ca suna tare bine, da-i incolo, astia stiu ce fac. Muzica ramine in continuare hard rock, nu atit de hard ca Unbreakable, dar cu niste riffuri mai moderne si cu deschidere pentru experiment, bineinteles, atita timp cit nu compromite sansele pieselor de a intra in topuri: ceva figuri de grunge/alternative, pop/rock, chiar cabaret, un iz de simfonic si o umbra de Queen. Dincolo de aceste nebunii, marca Scorpions este imediat identificabila, mai putin pe Your Last Song care suna a Joan Osbourn clar, Eric Bazilian fiind veriga care o leaga de superhitul anului 1996, One of Us. La celalalt capat al strazii sta We Were Born To Fly, cea mai Scorpions dintre toate, cu lead-ul memorabil de chitara si refrenul de fredonat ore in sir. Desigur nu ducem lipsa de balade, ar fi fost culmea, Love Will Keep Us Alive continua cu cinste buna traditie a trupei. Si nu lipsesc nici reprizele de rock'n'roll energizant si plin de buna dispozitie: The Game of Life e facuta pe acelasi calapod ca No One Like You si Rock You Like a Hurricane, actualizat, bineinteles, in timp ce dinamica 321 se desprinde rapid in pozitie de hit al discului. Chestie deloc usoara, pentru ca nu exista nici o piesa slaba, in afara de Your Last Song, pe care personal nu o pot inghiti, dar nu pot sa spun ca e proasta ci, eventual, ratacita de albumul ei.

Asadar, aici nu se pune problema de recunostinta, de loialitate, de respect pentru succesele de demult, cum se intimpla citeodata cu albumele eroilor nostri din tinerete cazuti in decrepitudine. Aici avem o demonstratie de forta, maiestrie, inteligenta si curaj care sfideaza bariera virstei de pensionare.


Klawz more Nota: 9.5


Posted at 15:04 |  29 Mai 2007  | 16 Comentarii  | 7448 Vizualizari

Comenteaza la: Humanity Hour 1

  • ce fain....uite ca la asta chiar nu ma asteptam...

    1. Posted by DarkBlush | 30 Mai 2007 14:20
  • albumul este bestial....din pacate nu a ajuns inca la noi, insa de abia astept sa il cumpar.

    2. Posted by bogdan | 30 Mai 2007 21:31
  • klawz man daca in cazu scorpionsu iti impartasesc oarecum entuziasmu sa innebunesc daca pricep ce ti se par asa tari gotthard aia. am luat si io ult album si ce mi'e astia ce mi'e glamu din 80. toate suna la fel si o freaca la rece. pana mea allen/lande cat de siroposi ar fi cu ult album tot au balls. si iese muzichie smechera. ma rog fiecare cu ale lui da chiar am asc gotthard in urma cronici aleia si ma asteptam la altceva.

    3. Posted by Insignificant | 30 Mai 2007 21:37
» vezi toate comentariile
COMENTARIUL TAU

Alte Albume

Letchology

Trupa: Dirty Shirt
Aparitie: 08.03.2019
Casa de discuri: Apathia Records
 - Letchology
TRACKLIST
1.Latcho Drom2.Palinca3.Put it on4.Fake5.Nem Loptam6.Hora Lenta7.Killing Spree8.Nice Song9.Starea Natiei

Sangue Cassia

Trupa: Sinistro
Aparitie: 05.01.2018
Casa de discuri: Season of Mist
 - Sangue Cassia
TRACKLIST
1. Cosmos Controle2. Lotus3. Petalas4. Vento Sul5. Abismo6. Nuvem7. Gardenia8. Cravo Carne

Digital Garbage

Trupa: Mudhoney
Aparitie: 28.09.2018
Casa de discuri: Sub Pop
 - Digital Garbage
TRACKLIST
01. Nerve Attack02. Paranoid Core03. Please Mr. Gunman04. Kill Yourself Live05. Night and Fog06. 21st Century Pharisees07. Hey Neanderfuck08. Prosperity Gospel09. Messiah's Lament10. Next Mass Extinction11. Oh Yeah

Khram

Trupa: Arkona
Aparitie: 19.01.2018
Casa de discuri: Napalm Records
 - Khram
TRACKLIST
1. Mantra (Intro)2. Shtorm3. Tseluya Zhizn'4. Rebionok Bez Imeni5. Khram6. V Pogonie Za Beloj Ten'yu7. V Ladonyah Bogov8. Volchitsa9. Mantra (Outro)

Steelfactory

Trupa: UDO
Aparitie: 31.08.2018
Casa de discuri: AFM Records
 - Steelfactory
TRACKLIST
1. Tongue Reaper2. Make the Move3. Keeper of My Soul4. In the Heat of the Night5. Raise the Game6. Blood on Fire7. Rising High8. The Devil Is an Angel9. Hungry and Angry10. One Heart One Soul11. Pictures in My Dreams12. A Bite of Evil13. Eraser14. Rose in the Desert15. The Way

Stages

Trupa: Dreyelands
Aparitie: 24.05.2018
Casa de discuri: Autoprodus
 - Stages
TRACKLIST
1. Denial2. Anger3. Bargaining4. Depression5. Acceptance