REVOLUTION SAINTS - Light in the Dark

Light in the Dark FORMAT: CD
DATA APARITIEI: 13.10.2017
CASA DE DISCURI: Frontiers Records
 
8.0
NOTA METALFAN:
3
3
3
3
3
3
3
3
3
3
 
8.6
NOTEAZA ALBUM: 2 voturi

Top 2017: #106
Revolution Saints more
Componenta:
Deen Castronovo - voce, tobe
Dough Aldrich - chitara
Jack Blades - bas, voce

Alti muzicieni:
Alessandro del Vecchio - clape
TRACKLIST:

01. Light in the Dark02. Freedom03. Ride On04. I Wouldn’t Change a Thing05. Don’s Surrender06. Take You Down07. The Storm Inside08. Can’t Run Away from Love09. Running on the Edge10. Another Chance11. Falling Apart
Puteți spune ce vreți despre Serafino Perugino, șeful de la Frontiers Music: că e necromancer (pentru că a întors din morți nustiucate trupe), că e fripturist (pentru că a creat un trend pe care îl călărește abil) sau că vrea să ne bage în diabet (pentru că scoate numai rock melodic, deosebit de melodic, extrem de melodic). Dar eu cred că omul merită tot respectul, pentru că e pasionat de ceea ce face. Frontiers Music a început cu Serafino distribuind CD-uri în anii '90 și a ajuns una dintre cele mai importante case de discuri din underground-ul metalic. Va dați seama ce era dacă barem jumătate dintre distribuitorii de casete din Piața Romană ar fi făcut ca el? Câte case de discuri care să lanseze metale am fi avut în România?
Așadar Serafino și-a făcut damblaua și a resuscitat, una după alta, trupele lui preferate, și cum lui cel mai mult îi place classic rock și glam, trupele au fost Journey, Styx, Toto, Yes, Whitesnake House of Lords, Dokken, White Lion, Tyketto, Giant, Warrant, și lista e lungă. Dar Serafino mai avea o dorință: fiind un mare fan al vocii lui Deen Castronovo, a vrut să îi ofere posibilitatea să se desfășoare pe un album întreg. Deen Castronovo a fost tobar la Journey din 98 până în 2015, când s-a certat cu legea. Nu va grăbiți să-i judecați abilitățile încă, stați să va spun că în tinerețe a bătut toba pe albume Tony McAlpine, Marty Friedman, Cacophony și Steve Vai. Dar, așa cum spuneam, lui Serafino i s-a părut că Deen are multe de spus și ca vocalist, așa că i-a găsit un chitarist – pe Doug Aldrich (The Dead Daisies, ex-Whitesnake) și un basist care să-l ajute și la voce – pe Jack Blades (ex-Damn Yankees) și i-a lăsat pe toți trei în grija lui Alessandro del Vecchio, clăpar în vreo zece trupe și producătorul de serviciu de la Frontiers Music. Și așa a apărut primul album Revolution Saints în 2015.
Deși unii critici au cam criticat albumul (oameni răi) și nu i-au ursit viață lungă proiectului, se pare că amatorii de rock melodic l-au cumpărat în destul de multe exemplare încât Serafino să considere că e cazul să îi dea o continuare, adică, mai precis, Light in the Dark. Așa că echipa s-a reunit, în aceeași formulă, doar că de data asta, din câte am înțeles din interviuri, cei trei interpreți au avut o contribuție mai importantă la conceperea pieselor. Idei au venit din diverse direcții, pentru că Serafino are mulți prieteni muzicieni cu sertarele pline, dar din ce zicea Doug Aldrich, toate au fost lucrate de cei trei sfinți înainte de a ajunge pe album.
Direcția e aceeași ca pe debutul din 2015. Ca să nu ne încurcăm în denumiri, o să va zic că Revolution Saints ar putea lejer să intre în play-list-ul RockFM, dacă RockFm și-ar actualiza vreodată playlist-ul. E un gen care se bazează exclusiv pe melodie și asta e destul de riscant, pentru că e greu să vii cu zece piese ale căror refrene să dea insomnii ascultătorilor, să nu poată, săracii, să se decidă care le place mai mult. Așa că o proporție de jumătate/jumătate, este, în general considerată ca o realizare acceptabilă. Ei, asta este și cazul lui Light in the Dark.
Cea mai bună piesă de pe disc, care îi dă și titlul și începutul, a venit tot de la o idee de-a lui Del Vecchio, pe care sfinții au binecuvântat-o și a ieșit o chestie la care să te închini că la liturghie: un riff simplu dar irezistibil, un dialog vocal plin de energie între Castronovo și Blades, un refren care prinde imediat și, mai ales un solo extraordinar al lui Aldrich. Restul albumului e departe în urmă, nimic nu se compară cu începutul. Mai are câteva piese frumușele; una are o viteză surprinzătoare (Ride on), alta o tentă de progressive (Don't Surrender, trimisă de Simone Mularoni) e și o baladă care amenință coarda sensibilă (Wouldn't Change a Thing - sau lacrimi și sfinți; lacrimi, la propriu, uitați-vă la clip). Dar cele mai multe dintre ele au tendința de a aluneca discret în afara zonei de atenție, în fundal. Dacă nu ar fi solo-urile lui Aldrich, acolo ar și rămâne. Am câteva piese preferate – cele enumerate, plus Running on the Edge – pe restul le ascult doar pentru solo-uri. Care sunt remarcabile, cu atât mai mult cu cât Aldrich le-a înregistrat în timp ce era în turneu cu The Dead Daisies. Eu v-am mai zis și când am scris despre Whitesnake, în rockul melodic nu cred ca este alt chitarist mai competent și care să îndeplinească toate criteriile care contează pentru rolul de guitar hero: ton, melodie, tehnică, emoție, instinct, atitudine.  Dacă voi știți să fie altul, să-mi spuneți și mie.
Dar, oricum, nu talentul lipsește celor trei muzicieni din Revolution Saints. De fapt, patru, cu del Vecchio. Dar, chiar dacă Light in the Dark sună mai unitar decât albumul din 2015, o să se supere Serafino pe mine că o zic, Revolution Saints nu e o trupă. Cei trei petrec prea puțin timp împreună și piesele au prea mulți compozitori, așa că muzica are doar câteva momente de strălucire și îi lipsește personalitatea. Nici nu cred că se poate face mai mult în formula asta; până la Dumnezeu, te mănâncă sfinții.

Klawz more Nota: 8


Posted at 15:21 |  30 Octombrie 2017  | 0 Comentarii  | 575 Vizualizari

Comenteaza la: Light in the Dark

COMENTARIUL TAU

Alte Albume

For the Cause

Trupa: Madball
Aparitie: 15.06.2018
Casa de discuri: Nuclear Blast Records
 - For the Cause
TRACKLIST
01. Smile Now Pay Later02. Rev Up (feat. Sick Jacken)03. Freight Train04. Tempest05. Old Fashioned06. Evil Ways (feat. Ice-T)07. Lone Wolf08. Damaged Goods09. The Fog (feat. Tim Timebomb & Steve Whale)10. Es Tu Vida11. For You12. For The Cause13. Confessions (bonus)

Patriarchs of Evil

Trupa: Varathron
Aparitie: 27.04.2018
Casa de discuri: Agonia Records
 - Patriarchs of Evil
TRACKLIST
01. Tenebrous02. Into the Absurd03. Luciferian Mystical Awakening04. Saturnian Sect05. Remnants of the Dark Testament06. Hellwitch (Witches Gathering)07. Orgasmic Nightmares of the Arch Desecrator08. Ouroboros Dweller (the Dweller of Barathrum)

Stranger Fruit

Trupa: Zeal & Ardor
Aparitie: 08.06.2018
Casa de discuri: Music Theories Recordings
 - Stranger Fruit
TRACKLIST
01. Intro02. Gravedigger's Chant03. Servants04. Don't You Dare05. Fire of Motion06. The Hermit07. Row Row08. Ship on Fire09. Waste10. You Ain't Coming Back11. The Fool12. We Can't Be Found13. Stranger Fruit14. Solve15. Coagula16. Built on Ashes

Science Fiction

Trupa: Church of the Cosmic Skull
Aparitie: 01.06.2018
Casa de discuri:
 - Science Fiction
TRACKLIST
1.Science Fiction2.Go By The River3.Revolution Comes With An Act Of Love4.Cold Sweat5.The Others6.Timehole (Gonna Build A Rocket Tonight)7.The Cards That You're Playing8.Paper Aeroplane & Silver Moon9.The Devil Again

Prequelle

Trupa: Ghost
Aparitie: 01.06.2018
Casa de discuri: Loma Vista Recordings
 - Prequelle
TRACKLIST
01. Ashes02. Rats03. Faith04. See the Light05. Miasma06. Dance Macabre07. Pro memoria08. Witch Image09. Helvetesfonster10. Life Eternal11. It's a Sin12. Avalanche

Cabaret de la guillotine

Trupa: Angelus Apatrida
Aparitie: 04.04.2018
Casa de discuri: Century Media
 - Cabaret de la guillotine
TRACKLIST
01. Sharpen the Guillotine02. Betrayed03. Ministry of God04. The Hum05. Downfall of the Nation06. One of Us07. The Die Is Cast08. Witching Hour09. Farewell10. Martyrs of Chicago