ARCH ENEMY - Live Apocalypse

Live Apocalypse FORMAT: DVD
DATA APARITIEI: 24.07.2006
CASA DE DISCURI: Century Media
 
9.0
NOTA METALFAN:
3
3
3
3
3
3
3
3
3
3
 
8.8
NOTEAZA ALBUM: 1 voturi

Arch Enemy more
Componenta:
Angela Gossow - voce
Michael Amott - chitara
Chris Amott - chitara
Daniel Erlandsson - baterie
Sharlee D'Angelo - bass
TRACKLIST:

Disc 101. Tear Down The Walls02. Enemy Within03. Silent Wars04. Burning Angel05. Dead Eyes See No Future06. Dead Bury Their Dead07. Bury Me An Angel08. Drum Solo09. Instinct10. Savage Messiah11. First Deadly Sin12. The Immortal13. Bridge Of Destiny14. We Will Rise15. Heart Of Darkness16. Snowbound17. Ravenous18. Fields Of Desolation19. Nemesis20. My Apocalypse21. Skeleton DanceDisc 201. Ravenous (Video Clip)02. We Will Rise (Video Clip)03. Nemesis (Video Clip)04. My Apocalypse (Video Clip)05. Dead Eyes See No Future (Multi-Angle)06. Bury Me An Angel (Multi-Angle)07. Heart Of Darkness (Multi-Angle)Special Features

De cativa ani buni a devenit un obicei ca discografia fiecarei trupe care se respecta sa contina cel putin un DVD si chiar daca pe acest segment concurenta este acerba, exista pe piata nenumarate produse slabe calitativ, care nu difera prea tare de stramosul format – caseta video. Nu este insa si cazul celui mai recent produs Arch Enemy, dublul DVD Live Apocalypse, lansat de Century Media pe 24 iulie. Dupa 5 albume de studio era timpul ca una dintre cele mai titrate grupuri din zona death-ului modern sa ofere si fanilor care nu au avut sansa sa isi vada grupul favorit live, sa se bucure de un concert, macar prin intermediul unui DVD.

Primul disc contine integral concertul sustinut de trupa la London Forum pe 14 decembrie 2004. Astfel, pe parcursul a 18 piese este captat perfect amestecul de agresivitate si melodie care constituie esenta muzicii Arch Enemy. Pentru ca recitalul a avut loc in 2004, in playlist nu se regaseste nicio compozitie de pe Doomsday Machine (aparut in 2005) ci este o trecere in revista a celor mai bune piese ale suedezilor, cu accentul pus bineinteles pe albumele Wages of Sin si Anthems of Rebellion.  

Inca de la primele secvente realizezi lesne ca in inregistrarea concertului au fost investite suficiente fonduri pentru ca produsul final sa fie unul profesionist. Incepand cu sala (probabil visul oricarui organizator de concerte roman), sunet, numarul camerelor implicate in filmare, montaj si editare, totul este lucrat minutios, pana la ultimul detaliu. Si astfel, dupa numai cateva piese energia si dinamismul degajat de Arch Enemy te fac sa regreti ca nu esti prezent printre cele cateva mii de britanici care se agita permanent cantand si aclamandu-si favoritii. De fapt, incepand cu Dead Eyes See No Future in sala se declanseaza nebunia, iar mosh-ul desfasurat in fata scenei continua pana la finalul recitalului.

Trupa suna ceas live, aproape ca in studio, lucru care nici nu trebuie sa ne mire daca tinem cont de experienta celor care activeaza in Arch Enemy.  Michael si Chris (aflat pe atunci inca in grup) Amott isi impart frateste riff-urile si solo-urile, in timp ce la sectia ritmica Sharlee D’Angelo demonstreaza ca nu degeaba este unul dintre cei mai renumiti basisti. Bateristul Daniel Erlandsson are parte de propriul sau moment, oferind un solo care are darul de ridica si mai mult nivelul de adrenalina al unui public deja frenetic. Cireasa de pe tort este insa cu siguranta nemtoaica Angela Gossow, care are o voce uimitoare, chiar mai brutala decat pe CD. Prezenta sa scenica, grimasele pe care le face in timpul growl-ului sunt un deliciu. 

In afara acestui concert, pe primul DVD au mai fost incluse si 3 piese, inregistrate pe 13 decembrie 2005 cu ocazia unui show sustinut la Manchester Academy II, ca parte din turneul britanic de promovare al albumului Doomsday Machine.  Probabil ca motivul pentru care au fost alese a fost acela ca era ciudat ca trupa sa lanseze un DVD care sa nu contina macar cateva compozitii prezente pe ultimul lor album de studio.

Cel de-al doilea DVD este dedicat prezentarii videoclipurilor  si sectiunilor “extra”.  Printre materialele speciale se numara un colaj de secvente live din cadrul turneului de promovare al lui Doomsday Machine, cu trupa calatorind pe tot globul.  Personal as fi preferat ca materialul sa se concentreze mai mult pe experienta backstage, dar din pacate nu avem decat foarte putine imagini cu Arch Enemy in afara scenei.  Ca bonus au mai fost incluse interviuri individuale cu fiecare membru al trupei, dar si un material in care Daniel Erlandsson si Michael Amott isi prezinta echipamentele (aviz amatorilor). Dar poate cea mai interesanta parte a acestui disc secund este cea a clipurilor multi-angle, care iti ofera posibilitatea sa vizualizezi, in functie de preferinta, clipul cu camerele fixate pe un anumit membru al trupei.

Una peste alta Live Apocalypse este un produs complex, un DVD pe care sunt exploatate foarte bine atuurile pe care ni le ofera tehnica actuala. In plus, el se constituie ca un material obligatoriu pentru orice fan Arch Enemy.


 

 


Dragos P. more Nota: 9


Posted at 21:18 |  01 August 2006  | 7 Comentarii  | 5538 Vizualizari

Comenteaza la: Live Apocalypse

  • vreau sai cunosc p cei d la arch enemy

    1. Posted by andreea | 22 August 2007 08:40
  • vreau sa stiu cand mai vin prin romania...pt ki iubesc ffff mult.....Angela,pentru vocea ei superba,iar Michael Amott pt abilitatile sale la kitra...si q totii...sunt cei mai tari....si nu exista melodie kare sa numi plaka

    2. Posted by Andreea | 22 August 2007 08:43
  • arch enemy the best...

    3. Posted by andreea | 22 August 2007 08:44
» vezi toate comentariile
COMENTARIUL TAU

Alte Albume

Meteahna timpurilor

Trupa: Sur Austru
Aparitie: 10.09.2019
Casa de discuri: Avantgarde Music
 - Meteahna timpurilor
TRACKLIST
1. De dincolo de munte2. Puhoaielor3. Mistuind4. Bradul cerbului5. Jale6. Dor austru7. În timp vernal8. Jabracie

Letchology

Trupa: Dirty Shirt
Aparitie: 08.03.2019
Casa de discuri: Apathia Records
 - Letchology
TRACKLIST
1.Latcho Drom2.Palinca3.Put it on4.Fake5.Nem Loptam6.Hora Lenta7.Killing Spree8.Nice Song9.Starea Natiei

Sangue Cassia

Trupa: Sinistro
Aparitie: 05.01.2018
Casa de discuri: Season of Mist
 - Sangue Cassia
TRACKLIST
1. Cosmos Controle2. Lotus3. Petalas4. Vento Sul5. Abismo6. Nuvem7. Gardenia8. Cravo Carne

Digital Garbage

Trupa: Mudhoney
Aparitie: 28.09.2018
Casa de discuri: Sub Pop
 - Digital Garbage
TRACKLIST
01. Nerve Attack02. Paranoid Core03. Please Mr. Gunman04. Kill Yourself Live05. Night and Fog06. 21st Century Pharisees07. Hey Neanderfuck08. Prosperity Gospel09. Messiah's Lament10. Next Mass Extinction11. Oh Yeah

Khram

Trupa: Arkona
Aparitie: 19.01.2018
Casa de discuri: Napalm Records
 - Khram
TRACKLIST
1. Mantra (Intro)2. Shtorm3. Tseluya Zhizn'4. Rebionok Bez Imeni5. Khram6. V Pogonie Za Beloj Ten'yu7. V Ladonyah Bogov8. Volchitsa9. Mantra (Outro)

Steelfactory

Trupa: UDO
Aparitie: 31.08.2018
Casa de discuri: AFM Records
 - Steelfactory
TRACKLIST
1. Tongue Reaper2. Make the Move3. Keeper of My Soul4. In the Heat of the Night5. Raise the Game6. Blood on Fire7. Rising High8. The Devil Is an Angel9. Hungry and Angry10. One Heart One Soul11. Pictures in My Dreams12. A Bite of Evil13. Eraser14. Rose in the Desert15. The Way