BLOOD CEREMONY - Living with the Ancients

Living with the Ancients FORMAT: CD
DATA APARITIEI: 01.03.2011
CASA DE DISCURI: Rise Above Records
 
8.0
NOTA METALFAN:
3
3
3
3
3
3
3
3
3
3
 
8.6
NOTEAZA ALBUM: 13 voturi

Top 2011: #97
Blood Ceremony more
Componenta:
Alia O'Brien - voce, flaut, orga
Sean Kennedy - chitara
Chris Landon - bas
Andrew Haust - tobe
TRACKLIST:

1. The Great God Pan2. Coven Tree3. The Hermit4. My Demon Brother 5. Morning of the Magicians6. Oliver Haddo7. Night of Augury8. The Witch's Dance9. Daughter of the Sun
Canada te duce cu gandul mai degraba la sirop de artar si la vara indiana decat la hard rock ocult; cu toate acestea, una dintre cele mai interesante trupe ale acestui recent resuscitat gen vine din Toronto.

Blood Ceremony sunt deja la al doilea album, fac parte din familia Rise Above Records si vara asta concerteaza prin Europa alaturi de colegii de la Electric Wizard si Ghost. Semnatura lor o reprezinta solo-urile de flaut ale vocalistei Alia O'Brien, completate de riff-urile proto-metal ale chitaristului Sean Kennedy, compozitorul majoritatii pieselor. N-avem insa de-a face cu niste discipoli ai celor de la Jethro Tull; mai degraba, adu-ti aminte de duelul muzicuta - chitara din piesa The Wizard, de pe primul album Black Sabbath, dar inlocuieste muzicuta cu flaut. Si mai adauga ceva orga Hammond si o voce feminina, care da un aer sinistru, de film horror din anii `70, incantatiilor despre vrajitoare, ceremonii oculte si sacrificii la lumina Lunii. Cam asa suna Blood Ceremony.

Living with the Ancients incepe cu o oda adusa zeului Pan, piesa complexa, dar, totodata, destul de rapida si heavy (ma rog, dupa standardele Uriah Heep) si care, surprinzator, nu contine flaut. El apare insa din plin in melanjul urmatoarelor piese, fie ca e vorba de izul de doom din Coven Tree, de superba piesa instrumentala The Hermit sau de acid-folk-ul din Morning of the Magicians, ultima piesa de pe prima fata a albumului (ca tot suntem in registru analog).
Fata a doua a discului gazduieste cateva piese mai lungi, dintre care Daughter of the Sun te trece prin toate elementele sunetului Blood Ceremony, cu nenumarate solouri de orga, chitara si flaut care se imbina in cel mai firesc mod.
In concluzie, un album agreabil, din partea unei trupe care are ceva mai multe idei si influente decat alte gasti ce-si cauta inspiratia printre rafturile cu viniluri obscure din anii `70. Dar, si in cazul celor de la Blood Ceremony, cu toate ca influentele sunt bune, lipsesc piesele cu adevarat memorabile. Si-ti vine sa te intrebi: cum reuseau cei de acum 40 de ani sa fie si oculti si heavy si psihedelici si tot ce vrei, iar pe deasupra sa scoata niste piese care ne marcheaza si acum?

Gedi more Nota: 8


Posted at 14:05 |  08 Mai 2011  | 0 Comentarii  | 3224 Vizualizari

Comenteaza la: Living with the Ancients

COMENTARIUL TAU

Alte Albume

Apopheny of Life

Trupa: Saddayah
Aparitie: 07.09.2018
Casa de discuri: Loud Rage Music
 - Apopheny of Life
TRACKLIST
1. Apopheny of Life2. Fire Above, Frost Below3. Mouth of the Abyss4. 85. King's Will6. The Darkest Recess of the Human Mind7. Born in Singularity8. Carving in the Stone Flesh of God

Tigers of the Night

Trupa: Crusader
Aparitie: 01.10.2019
Casa de discuri:
 - Tigers of the Night
TRACKLIST
1. Into the Night2. Rise Up3. Lovin' You4. Scream Out Loud5. Realm of Dreams6. Tigers of the Night

The End

Trupa: Katara
Aparitie: 04.01.2019
Casa de discuri: Taboo Music Production
 - The End
TRACKLIST
1. Devouring Souls2. Inner Scar3. Blestem4. The End5. Whitin6. Illusions of Life7. The Crow8. Revenge9. Entombed Toughts

Meteahna timpurilor

Trupa: Sur Austru
Aparitie: 10.09.2019
Casa de discuri: Avantgarde Music
 - Meteahna timpurilor
TRACKLIST
1. De dincolo de munte2. Puhoaielor3. Mistuind4. Bradul cerbului5. Jale6. Dor austru7. În timp vernal8. Jabracie

Letchology

Trupa: Dirty Shirt
Aparitie: 08.03.2019
Casa de discuri: Apathia Records
 - Letchology
TRACKLIST
1.Latcho Drom2.Palinca3.Put it on4.Fake5.Nem Loptam6.Hora Lenta7.Killing Spree8.Nice Song9.Starea Natiei

Sangue Cassia

Trupa: Sinistro
Aparitie: 05.01.2018
Casa de discuri: Season of Mist
 - Sangue Cassia
TRACKLIST
1. Cosmos Controle2. Lotus3. Petalas4. Vento Sul5. Abismo6. Nuvem7. Gardenia8. Cravo Carne