PHAZE I - Phaze I

Phaze I FORMAT: CD
DATA APARITIEI: 22.06.2006
CASA DE DISCURI: Scarlet Records
 
8.0
NOTA METALFAN:
3
3
3
3
3
3
3
3
3
3
 
8.6
NOTEAZA ALBUM: 1 voturi

Top 2006: #112
Phaze I more
Componenta:
Franck Potvin - voce
David Potvin – chitara, bass
Dirk Verbeuren - tobe
TRACKLIST:

01.New Archetypes02.Evolution of a species03.Stench of their flesh04.Screams of Dying Dogs05.The Guide06.Truce07.Intensified Elements08.Going to exist

Supara-te, frate!

Phaze I este un side-project al fratilor David si Franck Potvin, (ceva) mai cunoscuti pentru trupa de thrash Lyzanxia, care a facut niste valuri in 2003 cu albumul Mindcrimes. Acesti frati Cavalera ai anilor 2000 sunt francezi, insa, spre deosebire de multi confrati ai lor, respecta un principiu foarte sanatos: daca te apuci sa vinzi un produs diferit, fa-ti o alta marca. Asa ca pentru produsul modern death metal Potvinii au lasat deoparte Lyzanxia si au facut Phaze I. Si, cu ocazia asta, au mai aplicat o regula de baza: daca faci ceva ce n-ai mai facut, ia-ti un consultant. Care este, in acest caz, Dirk Verbeuren – bateristul de la Soilwork.

A rezultat un album vanos, rau, in care fratii se provoaca reciproc pe parcursul a 40 de minute impartite in 8 piese destul de lungi. Albumul vrea sa fie unul conceptual, avand ca subiect crearea unei sub-specii umane al carei unic scop este sa distruga actuala civilizatie a Pamantului. Am spus “vrea sa fie” pentru ca, pana la final, nu aflam contextul acestei actiuni: nu stim cine a creat organismele perfectionate, nu stim cum a evoluat intriga si putem doar preuspune cum se va sfarsi totul. In plus, imi miroase a Universal Soldier cu Van Damme :)

Puncte bune:

Riff-uri excelente de la fratele David, care manuieste cu abilitate atat chitara, cat si bass-ul. Ce-i drept, stiam asta si de la Lyzanxia, dar Evolution Of A Species, Stench Of Their Flesh sau Truth ne arata ca omul se descurca in genuri diferite cu aceeasi lejeritate si abilitate.

Ambitia si rautatea lui Franck. Faptul ca fratele lui e jumatate din trupa si el doar un sfert pare sa-l motiveze si plamanii si gatul sunt serios solicitati pe parcursul intregului album. Remarcabil, avand in vedere ca laringele e un instrument care necesita mai multe reglari cand treci de la un gen la altul.

Dirk Verbeuren. Fanii Soilwork stiu de ce. Iar cei care nu stiu, scuzati-mi didacticismul, trebuie neaparat sa asculte Soilwork.

Puncte mai putin bune – care atrag cele 2 puncte penalizare:

O doza de monotonie, pentru care vinovatul principal este sintetizatorul, care ne baga un efect de cor/reverb piesa de piesa. In afara de Scream Of Dogs, unde chiar se potriveste, acest efect te confuzeaza si, daca esti un consumator obisnuit (ca mine), trebuie sa te uiti in playlist din cand in cand.

Dirk Verbeuren. Ca orice consultant care intervine intr-o afacere, tinde sa preia controlul si sa isi puna amprenta asupra intregului demers. Chiar piesa de deschidere, New Archetypes, ne arata cat de mult conteaza Dirk in toata treaba asta. Nu spun ca aportul lui nu aduce valoare (vezi punctele bune), dar unele dintre piese par conduse de tobe. Si, daca nu cumva esti baterist, asta nu-i normal :)

La urma urmei: va recomand din totata inima Phaze I. Chiar daca nu e perfect, cred ca Potvinii au potential si va merita sa spuneti in 2-3 ani “Eu am ascultat si primul Phaze I”. Nu-i un sentiment placut-vanitos cand cineva vorbeste de trilogia Matrix si voi spuneti “Eu am vazut si Bound, primul film al fratilor Wachowski”?

Suparati-va, fratilor!


Tzugu more Nota: 8


Posted at 15:35 |  27 Iunie 2006  | 0 Comentarii  | 6346 Vizualizari

Comenteaza la: Phaze I

COMENTARIUL TAU

Alte Albume

Letchology

Trupa: Dirty Shirt
Aparitie: 08.03.2019
Casa de discuri: Apathia Records
 - Letchology
TRACKLIST
1.Latcho Drom2.Palinca3.Put it on4.Fake5.Nem Loptam6.Hora Lenta7.Killing Spree8.Nice Song9.Starea Natiei

Sangue Cassia

Trupa: Sinistro
Aparitie: 05.01.2018
Casa de discuri: Season of Mist
 - Sangue Cassia
TRACKLIST
1. Cosmos Controle2. Lotus3. Petalas4. Vento Sul5. Abismo6. Nuvem7. Gardenia8. Cravo Carne

Digital Garbage

Trupa: Mudhoney
Aparitie: 28.09.2018
Casa de discuri: Sub Pop
 - Digital Garbage
TRACKLIST
01. Nerve Attack02. Paranoid Core03. Please Mr. Gunman04. Kill Yourself Live05. Night and Fog06. 21st Century Pharisees07. Hey Neanderfuck08. Prosperity Gospel09. Messiah's Lament10. Next Mass Extinction11. Oh Yeah

Khram

Trupa: Arkona
Aparitie: 19.01.2018
Casa de discuri: Napalm Records
 - Khram
TRACKLIST
1. Mantra (Intro)2. Shtorm3. Tseluya Zhizn'4. Rebionok Bez Imeni5. Khram6. V Pogonie Za Beloj Ten'yu7. V Ladonyah Bogov8. Volchitsa9. Mantra (Outro)

Steelfactory

Trupa: UDO
Aparitie: 31.08.2018
Casa de discuri: AFM Records
 - Steelfactory
TRACKLIST
1. Tongue Reaper2. Make the Move3. Keeper of My Soul4. In the Heat of the Night5. Raise the Game6. Blood on Fire7. Rising High8. The Devil Is an Angel9. Hungry and Angry10. One Heart One Soul11. Pictures in My Dreams12. A Bite of Evil13. Eraser14. Rose in the Desert15. The Way

Stages

Trupa: Dreyelands
Aparitie: 24.05.2018
Casa de discuri: Autoprodus
 - Stages
TRACKLIST
1. Denial2. Anger3. Bargaining4. Depression5. Acceptance