RALF SCHEEPERS - Scheepers

Scheepers FORMAT: CD
DATA APARITIEI: 15.02.2011
CASA DE DISCURI:
 
8.5
NOTA METALFAN:
3
3
3
3
3
3
3
3
3
3
 
8.5
NOTEAZA ALBUM: 9 voturi

Top 2011: #115
Ralf Scheepers more
Componenta:
Ralf Scheepers - voce, chitara, clape
Magnus Karlsson - chitara, banjo, acordeon, clape
Sander Gommans - chitara
Mat Sinner - bas, clape
Snowy Shaw - tobe

Invitati:
Tim "Ripper" Owens - voce (2)
Mike Chlasciak, Alex Beyrodt, Kai Hansen, Victor Smolski - chitara solo
TRACKLIST:

01. Locked in the Dungeon02. Remission of Sin03. Cyberfreak04. The Fall05. Doomsday06. Saints of the Rock07. Before the Dawn08. Back on the Track09. Dynasty10. The Pain of the Accused11. Play with the Fire12. Compassion
Scheepers (discul) seamana atit de tare cu ultimele doua discuri Primal Fear, incit ma intreb daca nu cumva Scheepers (vocalul) a fost cel care a incitat recenta deviere a directiei muzicale a trupei. Chiar daca majoritatea pieselor au pornit de la ideile lui Scheepers (compozitorul), ele au fost ajustate si finisate impreuna cu vechiul sau coleg Matt Sinner si cu Magnus Karlsson, a carui venire in echipa (in 2008) a relaxat si mai tare spiritele si a consfintit noua abordare a muzicii: mai naturala, mai zimbitoare, mai sufletista.

Pe un disc solo omul pune ce vrea muschii lui (si Scheepers chiar are, o gramada). Dar cum omul pune, in ultima vreme, cam acelasi lucru si pe albumele Primal Fear, nu-s surprize: heavy/speed melodic curat, gen Judas Priest/Saxon (Locked in the Dungeon, Play with Fire) sau heavy balansat, gen Accept (Remission of Sin, Dynasty), pe astea Scheepers le-a tinut mereu la loc de cinste, pe oriunde a cintat. Nici chiar rifful modern, care trage usor spre thrash, de pe Cyberfreak, nu e ceva ce nu s-a mai auzit la Primal Fearul nou. Si nici bucatile "de introspectie", cu riff greu, dar lente si melodice, ca The Fall sau Doomsday. Suprinzatoare este insa aparitia unei piese cu tendinte clare de progressive metal ca Back on the Track. Chitara lui Karlsson se simta ca la ea acasa pe piesa asta, daca l-au convins pe al batrin (Mat) sa-i lase sa-si faca de cap aici, s-ar putea ca distractia sa se continue si pe viitorul album Primal Fear, la care cica au inceput sa scrie. Usor surprinzatoare mai este si ultima piesa de pe album, o balada acustica terminata cu un solo de acordeon, o extravaganta pe care baietii inca nu si-au permis-o pina acum.

Vocea e impecabila. Nu cred ca mai e cineva care sa nu stie cit de tare e Scheepers. Dar poate nu stiati, nici eu nu stiam, ca Scheepers e un tip sensibil. Asa mare, chel si amenintator cum il vedeti, suspina foarte convingator pe Before the Dawn (cover Judas Priest) sau pe The Pain of the Accused. De fapt cu Before the Dawn discul mi-a devenit simpatic, pentru ca este una dintre piesele mele favorite din toate timpurile si varianta lui imi place la fel de mult ca originalul.

Sunt si citiva invitati, chemati, mi se pare, mai mult pentru marketing, decit pentru a completa discul. N-am sa comentez decit intilnirea inedita de pe Remission of Sin, intre doi dintre cei mai cunoscuti fani ai lui Halford si doi fosti aspiranti la postul de vocal in Judas Priest: Scheepers si Tim Ripper Owens.

Scheepers (discul) e un disc previzibil si fara pretentii; la prima vedere, nu e mare lucru de capul lui, asa mi s-a parut si mie. Dar, fiindu-mi Scheepers (vocalul) simpatic, m-a cucerit prin nonsalanta cu care isi asuma atitudinea asta, dublata de talentul indiscutabil al echipei si de placerea sincera de a cinta impreuna.

Klawz more Nota: 8.5


Posted at 18:16 |  03 Ianuarie 2011  | 0 Comentarii  | 3434 Vizualizari

Comenteaza la: Scheepers

COMENTARIUL TAU

Alte Albume

Meteahna timpurilor

Trupa: Sur Austru
Aparitie: 10.09.2019
Casa de discuri: Avantgarde Music
 - Meteahna timpurilor
TRACKLIST
1. De dincolo de munte2. Puhoaielor3. Mistuind4. Bradul cerbului5. Jale6. Dor austru7. În timp vernal8. Jabracie

Letchology

Trupa: Dirty Shirt
Aparitie: 08.03.2019
Casa de discuri: Apathia Records
 - Letchology
TRACKLIST
1.Latcho Drom2.Palinca3.Put it on4.Fake5.Nem Loptam6.Hora Lenta7.Killing Spree8.Nice Song9.Starea Natiei

Sangue Cassia

Trupa: Sinistro
Aparitie: 05.01.2018
Casa de discuri: Season of Mist
 - Sangue Cassia
TRACKLIST
1. Cosmos Controle2. Lotus3. Petalas4. Vento Sul5. Abismo6. Nuvem7. Gardenia8. Cravo Carne

Digital Garbage

Trupa: Mudhoney
Aparitie: 28.09.2018
Casa de discuri: Sub Pop
 - Digital Garbage
TRACKLIST
01. Nerve Attack02. Paranoid Core03. Please Mr. Gunman04. Kill Yourself Live05. Night and Fog06. 21st Century Pharisees07. Hey Neanderfuck08. Prosperity Gospel09. Messiah's Lament10. Next Mass Extinction11. Oh Yeah

Khram

Trupa: Arkona
Aparitie: 19.01.2018
Casa de discuri: Napalm Records
 - Khram
TRACKLIST
1. Mantra (Intro)2. Shtorm3. Tseluya Zhizn'4. Rebionok Bez Imeni5. Khram6. V Pogonie Za Beloj Ten'yu7. V Ladonyah Bogov8. Volchitsa9. Mantra (Outro)

Steelfactory

Trupa: UDO
Aparitie: 31.08.2018
Casa de discuri: AFM Records
 - Steelfactory
TRACKLIST
1. Tongue Reaper2. Make the Move3. Keeper of My Soul4. In the Heat of the Night5. Raise the Game6. Blood on Fire7. Rising High8. The Devil Is an Angel9. Hungry and Angry10. One Heart One Soul11. Pictures in My Dreams12. A Bite of Evil13. Eraser14. Rose in the Desert15. The Way