CROSSBONE - Skate x Mosh x Destroy

Skate x Mosh x Destroy FORMAT: CD
DATA APARITIEI: 12.10.2013
CASA DE DISCURI: Autoprodus
 
7.5
NOTA METALFAN:
3
3
3
3
3
3
3
3
3
3
 
8.9
NOTEAZA ALBUM: 8 voturi

Top 2013: #11
Crossbone more
Componenta:
Mihai Parchisanu - voce, chitara
Andrei Popa - chitara
George Nicolae - bas
Malin Neamtu - tobe
TRACKLIST:

01. Kill Me Again02. War Material03. Pray for Mercy04. Meaningless Existence05. Punished06. Killing Spree
Imi aduc aminte de tot felul de discutii la care am asistat de-a lungul timpului pe subiectul new school versus old school sau tineri versus batrani. Nu ma intereseaza foarte tare acest subiect, dar spun ca fara vechi nu ar fi existat nou si ca noul poate duce lucrurile acolo unde vechiul nu a reusit, devenind in timp si el vechi. Totul este ciclic, la fel ca-n viata: te nasti, esti mic, ajungi la maturitate, apoi cand batranetea bate la usa, oasele si cartilajele se taseaza si devii iar mic. Sau ca in politica si-n istoria relativ recenta, asta daca-mi permiteti paralela: regimuri totalitare au fost inlocuite de o piata de consum numita simplu capitalism. Nu voi insista pe acest subiect pentru ca nu este nici locul, nici cazul si spatiul si asa limitat ar trebui sa le revina baietilor de la Crossbone.

Am luat contact cu muzica lor din pura intamplare. In data de 15 martie a acestui an am calcat pragul clubului bucurestean Iron City pentru a ii vedea la treaba pe baietii de la Spinecrusher alaturi de Bony, fostul vocalist al trupei Snapjaw. In deschiderea celor de la Spinecrusher au urcat pe scena trupele Arkham si Crossbone. Prima trupa nu mi-a atras atentia. Trebuie sa mentionez ca evenimentul nu s-a desfasurat in cele mai bune conditii, fiind probleme nu doar cu sunetul dar si cu organizarea in sine. Totusi, Crossbone mi-a castigat simpatia prin atitudine si prin energia degajata pe scena. Timpul a trecut, trupa a lansat online cateva piese demo ce prevesteau materialul de fata, a urcat si pe scena celei de-a doua editii a festivalului Romanian Thrash Metal Fest si si-a asigurat numele de tanara speranta a scenei de gen din tara (si sper eu nu numai). Ma bucura faptul ca Traian Popescu & co. cred in aceasta trupa. Ajutorul pe care-l poate oferi Romanian Thrash Metal Club scenei metal este unul real si de care scena locala avea nevoie pentru a putea creste sanatos. Nu mai ma lungesc mai mult decat este nevoie si va prezint in randurile de mai jos cateva detalii despre materialul de fata.

Intitulat Skate x Mosh x Destroy, materialul prezinta un thrash metal optzecist de toata frumusetea! '80s Metallica, '80s Megadeth, Exodus, D.R.I. si un strop de Hellhammer. O combinatie letala pentru toti iubitorii genului. Nu voi incepe acum sa disec piesa cu piesa si sa prezint o astfel de analiza. Insa va spun ca veti avea de-a face cu multe riff-uri de traforaj viteza, asa cum ii place colegului Sake sa denumeasca executiile de gen, multe solo-uri reusite, probabil cele mai reusite auzite din partea unei trupe metal din noul val (indiferent ca abordeaza un sunet modern sau este tributara metalului old school)! Si per total o atmosfera extraordinara creata de trupa.
La cum suna acest disc de debut, ar trebui ca viitorul Crossbone sa sune cel putin la fel de bine. Trupa asta are ceea ce lipseste multor trupe idiferent ca sunt din Romania, din SUA, Marea Britanie, Bulgaria, Congo sau de cine stie unde. Are emotie, are vana, are traire. Sinceritatea pe care o ai atunci cand iti canti piesele din toata inima nu are pret. Stiu ca poate suna ca o reclama la Mastercard, dar treaba aia face diferenta. Sunt sigur ca au potential sa creasca si mai mult din punct de vedere muzical, pentru ca ar fi pacat de toata munca lor de pana acum, dar si ca talentul pe care il au sa ramana ne-exploatat. Piese precum War Material, Pray for Mercy si Meaningless Existence sunt in prima linie, Kill Me Again si Punished au niste momente aproape la fel de bune, dar Killing Spree este "hit-ul" trupei, nu neaparat prin executie cat prin mesaj si energie. Pentru moment din partea mea au un 7,5 sincer obtinut pe barba lor. Sper ca pe viitor sa am ocazia sa le notez un urmator disc cu nota maxima.
 

H. more Nota: 7.5


Posted at 20:33 |  14 Octombrie 2013  | 0 Comentarii  | 3404 Vizualizari

Comenteaza la: Skate x Mosh x Destroy

COMENTARIUL TAU

Alte Albume

Sangue Cassia

Trupa: Sinistro
Aparitie: 05.01.2018
Casa de discuri: Season of Mist
 - Sangue Cassia
TRACKLIST
1. Cosmos Controle2. Lotus3. Petalas4. Vento Sul5. Abismo6. Nuvem7. Gardenia8. Cravo Carne

Digital Garbage

Trupa: Mudhoney
Aparitie: 28.09.2018
Casa de discuri: Sub Pop
 - Digital Garbage
TRACKLIST
01. Nerve Attack02. Paranoid Core03. Please Mr. Gunman04. Kill Yourself Live05. Night and Fog06. 21st Century Pharisees07. Hey Neanderfuck08. Prosperity Gospel09. Messiah's Lament10. Next Mass Extinction11. Oh Yeah

Khram

Trupa: Arkona
Aparitie: 19.01.2018
Casa de discuri: Napalm Records
 - Khram
TRACKLIST
1. Mantra (Intro)2. Shtorm3. Tseluya Zhizn'4. Rebionok Bez Imeni5. Khram6. V Pogonie Za Beloj Ten'yu7. V Ladonyah Bogov8. Volchitsa9. Mantra (Outro)

Steelfactory

Trupa: UDO
Aparitie: 31.08.2018
Casa de discuri: AFM Records
 - Steelfactory
TRACKLIST
1. Tongue Reaper2. Make the Move3. Keeper of My Soul4. In the Heat of the Night5. Raise the Game6. Blood on Fire7. Rising High8. The Devil Is an Angel9. Hungry and Angry10. One Heart One Soul11. Pictures in My Dreams12. A Bite of Evil13. Eraser14. Rose in the Desert15. The Way

Stages

Trupa: Dreyelands
Aparitie: 24.05.2018
Casa de discuri: Autoprodus
 - Stages
TRACKLIST
1. Denial2. Anger3. Bargaining4. Depression5. Acceptance

Rainier Fog

Trupa: Alice in Chains
Aparitie: 24.08.2018
Casa de discuri: BMG
 - Rainier Fog
TRACKLIST
01. The One You Know02. Rainier Fog03. Red Giant04. Fly05. Drone06. Deaf Ears Blind Eyes07. Maybe08. So Far Under09. Never Fade10. All I Am