ACE FREHLEY - Space Invader

Space Invader FORMAT: CD
DATA APARITIEI: 19.08.2014
CASA DE DISCURI: E1 Music
 
7.5
NOTA METALFAN:
3
3
3
3
3
3
3
3
3
3
 
8.4
NOTEAZA ALBUM: 2 voturi

Top 2014: #119
Ace Frehley more
Componenta:
Ace Frehley - voce, chitara, bas
Chris Wyse – bas
Matt Starr - tobe, percutie, voce
TRACKLIST:

01. Space Invader02. Gimme a Feelin' (radio edit)03. I Wanna Hold You04. Change05. Toys06. Immortal Pleasures07. Inside the Vortex08. What Every Girl Wants09. Past the Milky Way10. Reckless11. The Joker12. Starship
Nu pot si nici nu vreau sa ascund faptul ca hard rock-ul este una dintre ramurile preferate ale muzicii. Ace Frehley mi s-a parut intodeauna a fi unul dintre membrii cool ai formatiei KISS. Care sunt ceilati pe care ii consideram cool? Paul Stanley si Gene Simmons. Da, chiar si el, Gene care este hulti de atatia, fie pe bune, fie, in unele cazuri gratuit. Peter Criss? Si el era fain daca vorbim de componenta clasica. Daca nu ar fi fost piesa Beth, cine stie daca am mai fi vorbit acum de KISS. Cel mai probabil ca da, dar, inclin sa cred ca in cu totul alti termeni.
In fine. Nu despre KISS sunt randurile de fata ci despre Ace Frehley, dar cum este vorba despre un membru din componenta de aur a trupei, referintele sunt imposibil de evitat. Chitaristul a decis ca cinci ani de pauza au fost suficienti asa ca s-a pus pe treaba si a inregistrat un nou disc de studio. Este bun? Daca v-a placut intr-un fel ceea ce a facut Ace in trecut sau daca aveti o oarecare nostalgie dupa componenta clasica KISS, sau macar daca va place hard rock-ul in general, atunci o sa va placa.
Ati ascultat Anomaly (2009)? Ei bine, pot zice ca Space Invader este mai bun decat a fost Anomaly. Intre timp chitaristul si-a mai limpezit mintea si si-a adus aminte ca a scos candva niste discuri tari de tot. Ce are Space Invader asa tare? Are blues, are melodie, are hard rock si per total aerul ala pe care il avea Ace Frehley cand lansa primul album solo in 1978. Nu o sa ma apuc sa fac o comparatie intre cele doua discuri pentru ca vorbim in primul rand de alte vremuri, alti ani si alta perioada muzicala, dar pot zice ca Space Invader este destul de bun si ca daca exista rabdare, vor iesi multe treburi faine la suprafata.
Piesa de titlu e o bucata buna de tot care te duce inevitabil cu gandul la personajul pe care Ace Frehley il interpreta in KISS. O piesa cu un aer clasic dar in acelasi timp adaptat vremurilor noastre.
Cea de a doua piesa de pe disc este Gimme a Feelin' (radio edit). Pe aceasta compozitie Ace Frehley ofera o combinatie de blues si glam metal. Mai mult blues ce-i drept, dar zic ca-i mai bine asa. Ar fi fost ridicol ca la 63 de ani Ace Frehley sa incerce sa o dea mai mult de cat e cazul cotita spre glam metal.
Cea de-a treia piesa de pe disc este I Wanna Hold You, o compozitie care prezinta o combinatie de rock'n'roll, blues si Ramones. O treaba batraneasca care zic ca e destul de reusita.
Odata cu piesa Change, Ace Frehley schimba registrul si arata ca inca mai stie si ceva metal. OK, nu va asteptati sa rupa norii si sa bage cine stie ce "floricele" la chitara, dar daca ati ascultat discul  Trouble Walkin' (1989), atunci pot sa va zic sa va asteptati la o compozitie ce face trimiteri la aerul acelui material.
Piesa cu numarul cinci de pe disc este Toys. E genul de compozitie care probabil ca ar fi facut-o pe Tipper Gore sa se umple de nervi in anii '80.
Immortal Pleasures
este piesa cu numarul 6 de pe disc. O compozitie ce are un aer destul de country si care in egala masura face trimitere la muzica lui Tom Petty. Stiu, nu-i cea mai rock compozitie de pe disc, dar e o bucata bunicica.
Inside the Vortex arata ca Ace Frehley inca are cativa asi in maneca si ca inca stie sa cante rock pe bune. Pe alocuri, daca nu asculti cu atentie poti admite ca aduce din punct de vedere vocal cu Ozzy Osbourne.
What Every Girl Wants? Stiu ca pe disc nu-i scrisa sub forma de intrebare, dar atunci cand am citit titlul compozitiei m-am dus imediat cu gandul la filmul ala din 2000 cu Mel Gibson - What Women Want. Ace Frehley pare ca a vazut de multe ori filmul cu pricina sau mai bine zis, vorbeste din propia experienta. O piesa catchy dar care nu iese foarte mult din tipare.
Past the Milky Way este o alta piesa care incepe bine si care continua la fel de bine. Piesa cu numarul 10 de pe disc, Reckless, este una dintre cele mai solide compozitii de pe disc. Rock direct si la obiect. The Joker este o preluare dupa Steve Miller Band pe care Ace Frehley a reusit sa o interpreteze excelent.
Daca-mi permiteti, pot spune ca acum in 2014 Ace Frehley este exact cum zice in primul vers al piesei The Joker: "Some people call me the space cowboy..." si chiar asa e! Zic ca asta ar fi cea mai buna descriere a lui acum in 2014. The space cowboy!
Ultima piesa de pe disc este Starship care sustine ce am spus mai devreme. E el, Ace Frehley, doar ca are un set de compozitii cu un aer mai clasic decat compozitiile lui clasice. Are hard rock-ul clasic, are si ceva glam metal optzecist, are country si un strop de rock'n'roll. In incheiere pot spune ca daca exista rabdare, veti gasi multe treburi interesante pe Space Invader.

H. more Nota: 7.5


Posted at 23:57 |  22 Decembrie 2014  | 0 Comentarii  | 2275 Vizualizari

Comenteaza la: Space Invader

COMENTARIUL TAU

Alte Albume

Nesfârșite

Trupa: E-an-na
Aparitie: 19.07.2019
Casa de discuri: Souns Age Productions
 - Nesfârșite
TRACKLIST
01. Viu02. Aer03. Fiecare gest al nostru04. Epitaf05. Pielea06. Pânda07. Frica08. Zadar09. Izbânda si a râvni10. Apele înghetate11. iO.ta12. În frânt13. Mashiara

Apopheny of Life

Trupa: Saddayah
Aparitie: 07.09.2018
Casa de discuri: Loud Rage Music
 - Apopheny of Life
TRACKLIST
1. Apopheny of Life2. Fire Above, Frost Below3. Mouth of the Abyss4. 85. King's Will6. The Darkest Recess of the Human Mind7. Born in Singularity8. Carving in the Stone Flesh of God

Tigers of the Night

Trupa: Crusader
Aparitie: 01.10.2019
Casa de discuri:
 - Tigers of the Night
TRACKLIST
1. Into the Night2. Rise Up3. Lovin' You4. Scream Out Loud5. Realm of Dreams6. Tigers of the Night

The End

Trupa: Katara
Aparitie: 04.01.2019
Casa de discuri: Taboo Music Production
 - The End
TRACKLIST
1. Devouring Souls2. Inner Scar3. Blestem4. The End5. Whitin6. Illusions of Life7. The Crow8. Revenge9. Entombed Toughts

Meteahna timpurilor

Trupa: Sur Austru
Aparitie: 10.09.2019
Casa de discuri: Avantgarde Music
 - Meteahna timpurilor
TRACKLIST
1. De dincolo de munte2. Puhoaielor3. Mistuind4. Bradul cerbului5. Jale6. Dor austru7. În timp vernal8. Jabracie

Letchology

Trupa: Dirty Shirt
Aparitie: 08.03.2019
Casa de discuri: Apathia Records
 - Letchology
TRACKLIST
1.Latcho Drom2.Palinca3.Put it on4.Fake5.Nem Loptam6.Hora Lenta7.Killing Spree8.Nice Song9.Starea Natiei