BLOODWAY - Sunstone Voyager and the Clandestine Horizon

Sunstone Voyager and the Clandestine Horizon FORMAT: CD
DATA APARITIEI: 27.02.2014
CASA DE DISCURI: I, Voidhanger Records
 
9.0
NOTA METALFAN:
3
3
3
3
3
3
3
3
3
3
 
8.6
NOTEAZA ALBUM: 10 voturi

Top 2014: #40
Bloodway more
Componenta:
Costin Chioreanu - chitara, voce
Mihai Andrei - bas
Alex Ghita - tobe
TRACKLIST:

01. I Am a Drop of Water in an Ocean of Stars (intro)02. The Skeleton Key03. Free Ends04. Eye Service Collapse05. Sunstone Voyager and the Clandestine Horizon
Bloodway a primit inca de la nastere eticheta "dark metal". Daca vrei o descriere "la indemana" a muzicii trupei, poate fi in regula aceasta "stampila", dar daca stai si asculti cu atentia vei vedea ca bucurestenii au multe de spus pe plan muzical, iar aceasta descriere simplista le face cumva o nedreptate.

Muzica propusa de trupa este o combinatie de multe lucruri. Pe de o parte ai black metal ce aminteste de Celtic Frost in perioada Monotheist (2006), dar si un aer putin romantic ce te duce cu gandul la legendele grecesti Rotting Christ si Necromantia; pe langa extremismul direct si brut este si de o doza sanatoasa de experimental si progressive metal (atat cat sa dea un aer avantgardist muzicii trupei si sa-i ofere un mister aparte), dar  si o droaie de influente psychedelice / sludge / doom. Toate influentele astea ce se perinda prin muzica Bloodway, ii confera trupei o libertate fantastica de miscare si de exprimare. De ce spun asta? Zic sa incepem cu inceputul:

Daca discul Sunstone Voyager and the Clandestine Horizon este o poveste, atunci intro-ul I Am a Drop of Water in an Ocean of Stars  e un fel de generic, doar ca pus la inceput. O compozitie destul de scurta, dar care reuseste sa te pregateasca pentru povestea care urmeaza. Daca urmaresti cu atentie si imaginile prezente pe artwork-ul discului, experienta este cu atat mai interesanta.
The Skeleton Key
reprezinta o compozitie directa ce iti induce o stare de neliniste interioara, dar care reuseste sa te captiveze prin alternata pasajelor lente cu cele rapide.
Urmatoarea compozitie este Free Ends, probabil piesa cea mai ascultata de pe disc odata cu lansarea videoclipului. Pe Free Ends, Bloodway propune un registru diferit. Lasa sonoritatile psychedelice la o parte si face loc in scena unui post-punk direct ce se completeaza cu infuzii - nu de musetel! - ci de metal direct. O treaba frumoasa ce creste odata cu fiecare ascultare.
Urmeaza in scena Eye Service Collapse, o compozitie unde sonoritatile psychedelice intra din nou in scena si nu singure, brat la brat cu un soi de rock progresiv unde Bloodway parca tine cu tot dinadinsul sa arate ca poti suna tehnic si atunci cand canti sub forma de trio.
Ultima piesa de pe disc este Sunstone Voyager and the Clandestine Horizon, de altfel si compozitia ce da titlul materialului de fata. Un vals sinistru plin de o mare incarcatura emotionala. In interviul pe care am avut onoarea sa-l realizez cu Costin Chioreanu cu ocazia lansarii acestui material, artistul descria piesa asa: "Piesa marcheaza finalul primului capitol din poveste, personajul gaseste cheia scaparii din lumea in care a fost inchis si cade in vastul cosmos." Sincer sa fiu, mi-ar placea sa vad un videoclip care sa vina in completarea acestei compozitii. O lucrare pretentioasa si prietenoasa, cu care ai putea face multe din punct de vedere vizual.

Combinatia asta de elemente poate suna putin imbacsit pe hartie, poate suna ca un fel de nostalgie pentru fanii Celtic Frost si a celorlate trupe din care vrand - nevrand, trupa isi trage inspiratia in materie de muzica. Nu suna in nici un fel imbacsit si nu prezinta loc de nostalgii prea mari. E mai mult de atat. In incheiere, nu pot spune decat ca impresia generala pe care mi-a lasat-o Bloodway este aceea de grup mare. Ca de fiecare data spun ca depinde de ei cat de departe vor reusi sa meaga in aceasta calatorie muzicala pe care si-au si pe care ne-au propus-o. Totusi sper "sa-i tina bateriile" si sa nu se opreasca in viitorul apropiat.

H. more Nota: 9


Posted at 21:40 |  17 Decembrie 2013  | 0 Comentarii  | 3371 Vizualizari

Comenteaza la: Sunstone Voyager and the Clandestine Horizon

COMENTARIUL TAU

Alte Albume

Meteahna timpurilor

Trupa: Sur Austru
Aparitie: 10.09.2019
Casa de discuri: Avantgarde Music
 - Meteahna timpurilor
TRACKLIST
1. De dincolo de munte2. Puhoaielor3. Mistuind4. Bradul cerbului5. Jale6. Dor austru7. În timp vernal8. Jabracie

Letchology

Trupa: Dirty Shirt
Aparitie: 08.03.2019
Casa de discuri: Apathia Records
 - Letchology
TRACKLIST
1.Latcho Drom2.Palinca3.Put it on4.Fake5.Nem Loptam6.Hora Lenta7.Killing Spree8.Nice Song9.Starea Natiei

Sangue Cassia

Trupa: Sinistro
Aparitie: 05.01.2018
Casa de discuri: Season of Mist
 - Sangue Cassia
TRACKLIST
1. Cosmos Controle2. Lotus3. Petalas4. Vento Sul5. Abismo6. Nuvem7. Gardenia8. Cravo Carne

Digital Garbage

Trupa: Mudhoney
Aparitie: 28.09.2018
Casa de discuri: Sub Pop
 - Digital Garbage
TRACKLIST
01. Nerve Attack02. Paranoid Core03. Please Mr. Gunman04. Kill Yourself Live05. Night and Fog06. 21st Century Pharisees07. Hey Neanderfuck08. Prosperity Gospel09. Messiah's Lament10. Next Mass Extinction11. Oh Yeah

Khram

Trupa: Arkona
Aparitie: 19.01.2018
Casa de discuri: Napalm Records
 - Khram
TRACKLIST
1. Mantra (Intro)2. Shtorm3. Tseluya Zhizn'4. Rebionok Bez Imeni5. Khram6. V Pogonie Za Beloj Ten'yu7. V Ladonyah Bogov8. Volchitsa9. Mantra (Outro)

Steelfactory

Trupa: UDO
Aparitie: 31.08.2018
Casa de discuri: AFM Records
 - Steelfactory
TRACKLIST
1. Tongue Reaper2. Make the Move3. Keeper of My Soul4. In the Heat of the Night5. Raise the Game6. Blood on Fire7. Rising High8. The Devil Is an Angel9. Hungry and Angry10. One Heart One Soul11. Pictures in My Dreams12. A Bite of Evil13. Eraser14. Rose in the Desert15. The Way