TYPE O NEGATIVE - Symphony for the Devil

Symphony for the Devil FORMAT: DVD
DATA APARITIEI: 24.02.2006
CASA DE DISCURI: Steamhammer
 
7.0
NOTA METALFAN:
3
3
3
3
3
3
3
3
3
3
 
8.6
NOTEAZA ALBUM: 3 voturi

Type O Negative more
Componenta:
Peter Steele - voce, bas
Josh Silver - clape
John Kelly - tobe
Kenny Hickey - chitara
TRACKLIST:

01. Intro02. In The Flesh (intro) /Cinnamon Girl /Der Untermensch (intro)03. Throne Room04. Too Late: Frozen05. Xero Tolerance (intro) /In Praise Of Bacchus06. Jesus Hitler (intro) /Kill All The White People07. Asshole / Truck Fuck / Bus Pull08. Cornucopia / Wolf Moon (including Zoanthropic Paranoia)09. Fuck Face Pt. 1 / Slitzy Spanks It / The Aardvark10. Everything Dies / My Girlfriend's Girlfriend11. Dance Schule Pt. 1 / Fuck Face Pt. 212. Are You Afraid / Gravitational Constant13. Black Sabbath (intro) / Christian Woman14. The Grapes Of Ass / The Incredible Jew / Fuck Face Pt. 315. Love You To Death16. Black #117. Dedication / Dance Schule Pt. 2 / CreditsPlus : Extra Stupidity : Gallery/Bios/Interview

Cu multa bucurie am asteptat acest dvd al celor de la Type O'Negative. Si asta fiindca prima lor realizare After Dark aparuse cu ceva timp in urma si continea doar cateva videoclipuri si interviuri cu cei din trupa. Deoarece stiam ca va contine ceva secvente live, imi frecam mainile de bucurie ca voi vedea/auzi una din cele mai bune trupe din aria gothic-ului la lucru. Surprize, surprize....nu cu Andreea Marin-Banica ci cu Type O. Concertul din care sunt extrase piesele este inregistrat in 1999 la Bizarre Festival. Asta inseamna ca daca va place albumul Life Is Killing Me, va place degeaba, fiindca nu veti vedea/auzi nici o piesa de pe acest disc pe  DVD-ul Symphony For The Devil. Insa e bine ca nu ne-au prezentat vreo inregistrare live de prin 1992 sau de cand era lupu' catel, asa incat ne putem bucura de Love You To Death, Black No 1 sau My Girlfriend's Girlfriend. Desi destul de veche, performanta live este foarte buna, cei patru aratand ca se descurca foarte bine pe scena. Sunetul este cel captat atunci, fara over-dubs, studio sound sau alte prostii. In plus piesele in varianta live suna diferit de cele de pe album, mai "grele" , mai intunecate. Peter Steele arata foarte bine si e constient de chestia asta asa incat avem parte si de un mic spectacol pentru reprezentantele sexului slab (sau frumos daca vreti), gesturile sale fiind decupate parca dintr-o prezentare de moda. Insa nu e nimic exagerat.

Exagerat e insa umorul negru/verde/mov/kaki de care avem parte pe secventele dintre piesele live. Mai intai scena de inceput cand un retardat chel (va mai aparea de cateva ori pe parcursul dvd-ului) isi bate joc de un handicapat fara mana stanga punandu-l pe acesta sa strige numele trupei in timp ce tine la gat o pancarta improvizata pe o bucata de carton cu mesajul "I'd give my right arm to see Type O". Misto umor, n-am ce zice. Deosebit chiar. Nici celelalte secvente dintre piesele live nu contin altceva. Ori mi-am pierdut eu simtul umorului si nu mai reactionez la chestii d'astea, ori baietii si staff-ul lor sunt pur si simplu idioti. Inteleg ca le place sa se distreze in turnee dar glumele pe care si le fac unul altuia si pe care fanii ar trebui sa plateasca 10 dolari - jumatate din costul dvd-ului (intelegand prin asta ca ceilalti 10 ar fi pentru prestatia live) sunt de nivelul clasei a 5-a cel mult. Farse de genul "Omul a adormit hai sa-l desenam pe fata cu marker-ul si sa-i bagam in gura pasta de dinti sau de ghete" se faceau in taberele de copii din cate imi aduc eu aminte.

In plus se insista pe glume cu si despre "c..at", Peter este filmat 5 minute pe buda cu toate detaliile, Kenny isi arata posteriorul prin geamul autocarului, iar chelul despre care am vorbit mai devreme si care nu mi-am dat seama cine este (cred ca nici nu mi-am dat interesul, am aflat doar ca-l cheama Jeremy) e capul tuturor rautatilor. Nu ma asteptam la asa ceva, trebuie sa recunosc, desi banuiam dupa un interviu mai vechi cu trupa citit de mine intr-o revista ca baietii sunt "glumeti" la greu. Cine gusta stilul lor de glume sa-i fie de bine, mie mi-au cazut cam greu acuma dupa Paste cu tot mielul, cozonacul si ouale ingurgitate.

Pe dvd in afara de filmul propriu-zis ce contine concertul de la "Bizarre Festival" si "stupizele" de care am vorbit mai sus mai este si o parte intitulata sugestiv "Extra Stupidity". Daca pozele ce trec intr-un slide-show avand ca fundal muzical un vals si biografiile scurte si idioate pot fi trecute cu vederea, nu acelasi lucru se intampla cu interviul luat de o tanti Julyia, de la nu stiu ce show tv din State. Facand o comparatie cu Romania, Julyia este echivalenta de peste ocean a Oanei, fosta prezentatoare de la Rockada de pe "Afonic TV" asa ca va dati seama ce dialog incitant si plin de chestii interesante s-a purtat intre ei. Stiati ca pe Peter l-a prins diareea in Suedia si a trebuit sa foloseasca pe post de toaleta strada ? Ca domnul Hickey intra pe scena in doua din trei cazuri beat muci ? Ca Johnny Kelly si-ar dori sa moara in somn ? Dar chiar va interesa ? Nu ? Nici pe mine, dar trebuia sa fac aceasta cronica.

Paste Fericit !


Aurel Nedelcu more Nota: 7


Posted at 18:35 |  25 Aprilie 2006  | 0 Comentarii  | 5134 Vizualizari

Comenteaza la: Symphony for the Devil

COMENTARIUL TAU

Alte Albume

Meteahna timpurilor

Trupa: Sur Austru
Aparitie: 10.09.2019
Casa de discuri: Avantgarde Music
 - Meteahna timpurilor
TRACKLIST
1. De dincolo de munte2. Puhoaielor3. Mistuind4. Bradul cerbului5. Jale6. Dor austru7. În timp vernal8. Jabracie

Letchology

Trupa: Dirty Shirt
Aparitie: 08.03.2019
Casa de discuri: Apathia Records
 - Letchology
TRACKLIST
1.Latcho Drom2.Palinca3.Put it on4.Fake5.Nem Loptam6.Hora Lenta7.Killing Spree8.Nice Song9.Starea Natiei

Sangue Cassia

Trupa: Sinistro
Aparitie: 05.01.2018
Casa de discuri: Season of Mist
 - Sangue Cassia
TRACKLIST
1. Cosmos Controle2. Lotus3. Petalas4. Vento Sul5. Abismo6. Nuvem7. Gardenia8. Cravo Carne

Digital Garbage

Trupa: Mudhoney
Aparitie: 28.09.2018
Casa de discuri: Sub Pop
 - Digital Garbage
TRACKLIST
01. Nerve Attack02. Paranoid Core03. Please Mr. Gunman04. Kill Yourself Live05. Night and Fog06. 21st Century Pharisees07. Hey Neanderfuck08. Prosperity Gospel09. Messiah's Lament10. Next Mass Extinction11. Oh Yeah

Khram

Trupa: Arkona
Aparitie: 19.01.2018
Casa de discuri: Napalm Records
 - Khram
TRACKLIST
1. Mantra (Intro)2. Shtorm3. Tseluya Zhizn'4. Rebionok Bez Imeni5. Khram6. V Pogonie Za Beloj Ten'yu7. V Ladonyah Bogov8. Volchitsa9. Mantra (Outro)

Steelfactory

Trupa: UDO
Aparitie: 31.08.2018
Casa de discuri: AFM Records
 - Steelfactory
TRACKLIST
1. Tongue Reaper2. Make the Move3. Keeper of My Soul4. In the Heat of the Night5. Raise the Game6. Blood on Fire7. Rising High8. The Devil Is an Angel9. Hungry and Angry10. One Heart One Soul11. Pictures in My Dreams12. A Bite of Evil13. Eraser14. Rose in the Desert15. The Way