JELLO BIAFRA AND THE GUANTANAMO SCHOOL OF MEDICINE - The Audacity of Hype

The Audacity of Hype FORMAT: CD
DATA APARITIEI: 20.10.2009
CASA DE DISCURI: Alternative Tentacles
 
7.0
NOTA METALFAN:
3
3
3
3
3
3
3
3
3
3
 
8.2
NOTEAZA ALBUM: 2 voturi

Jello Biafra and the Guantanamo School of Medicine more
Componenta:
Jello Biafra - voce
Ralph Spight - chitara
Kimo Ball - chitara
Billy Gould - bas
Jon Weiss - tobe
TRACKLIST:

01. The Terror of Tinytown02. Clean as a Thistle03. New Feudalism04. Panic Land05. Electronic Plantation06. Three Strikes07. Strength thru Shopping08. Pets Eat Their Master09. I Won't Give Up
Daca atunci cand auziti numele de Jello Biafra va entuziasmati, albumul The Audacity of Hype va fi un nou motiv de bucurie. Daca nu se aprinde nici un beculet poate numele de Dead Kennedys va vine in ajutor. Iar daca nici acum lucrurile nu au sorti de izbanda si totul pare neclar, dar va plac fazele propuse The Stooges sau MC5 condimentate cu putin thrash metal/crossover, atunci puteti incerca cu inceredere albumul de fata.

Dupa o pauza mult prea mare, in care a decis ca este mai interesant sa lanseze albume de stand up comedy, sau spoken word (dupa cum preferati), Jello Biafra si-a amintit ca in tineretile sale muzica era activitatea sa principala si chiar se pricepea la acest lucru, marturie stand materiale semnate Dead Kennedys precum Fresh Fruit for Rotting Vegetables (1980), Plastic Surgery Disasters (1982) sau Frankenchrist (1985), ca sa amintesc doar o parte dintre acestea. Manat fie de cheful de a face si altceva pe scena in afara show-urilor de stand up comedy, sau poate de dorinta de a isi retrai tineretile de mult apuse, sau pur si simplu nervos pana peste cap fata de directia haotica si cateodata halucinanta ce este urmata de o parte a scenei politice din SUA si nu numai, Jello Biafra a simtit ca este timpul sa iasa din nou in fata si sa ia atitudine. Ajutat de chitaristii Ralph Spight si Kimo Ball, de tobosarul Jon Weiss si de mereu neobositul basist Billy Gould (Faith No More) atunci cand vine vorba de un nou album, un nou proiect sau o noua colaborare, Jello Biafra a reusit sa recreeze in 2009 o parte din spiritul Dead Kennedys din anii '80. Sigur, nu avem de a face cu Dead Kennedys, dar in momentul de fata este cel mai aproape de ceea ce insemna Dead Kennedys cu Jello Biafra in postura de vocalist.

Temele versurilor lui Jello Biafra au ramas aceleasi, acide fata tot ce inseamna politic, ambalat frumos, dar gaunos pe dinauntru. O adevarata rafala de furie de la prima pana la ultima piesa, fata de modul cum sunt tratate lucrurile in societatea americana si fata de rezultatelor obtinute, ce din pacate au un efect negativ  asupra lumii intregi. Tema generala a albumului nu cred ca va scapa, in cazul in care nu stiti la ce sa va asteptati mai aruncati inca odata o privire asupra copertii discului ce reprezinta o adevarata parodie fata de imaginea realizata de artistul Obey ce il infatisa pe presedintele SUA, Barack Obama, in timpul cadidaturii acestuia.

The Audacity of Hype nu este un album rau, insa nici sclipitor sau inovator in comparatie cu ceea ce a facut in trecut Jello Biafra alaturi de Dead Kennedys. Discul este per total reusit dar din pacate va atrage mai mult atentia fanilor Dead Kennedys, The Stooges, MC5 si partial Sex Pistols (luand in calcul timbrul vocal al lui Jello Biafra ce se aseamana in unele momente cu cel al lui Johnny Rotten) . Mai pe scurt: un material un pic cam rigid stilistic in raport cu mesajul transmis.

H. more Nota: 7


Posted at 00:01 |  21 Octombrie 2010  | 0 Comentarii  | 2586 Vizualizari

Comenteaza la: The Audacity of Hype

COMENTARIUL TAU

Alte Albume

Letchology

Trupa: Dirty Shirt
Aparitie: 08.03.2019
Casa de discuri: Apathia Records
 - Letchology
TRACKLIST
1.Latcho Drom2.Palinca3.Put it on4.Fake5.Nem Loptam6.Hora Lenta7.Killing Spree8.Nice Song9.Starea Natiei

Sangue Cassia

Trupa: Sinistro
Aparitie: 05.01.2018
Casa de discuri: Season of Mist
 - Sangue Cassia
TRACKLIST
1. Cosmos Controle2. Lotus3. Petalas4. Vento Sul5. Abismo6. Nuvem7. Gardenia8. Cravo Carne

Digital Garbage

Trupa: Mudhoney
Aparitie: 28.09.2018
Casa de discuri: Sub Pop
 - Digital Garbage
TRACKLIST
01. Nerve Attack02. Paranoid Core03. Please Mr. Gunman04. Kill Yourself Live05. Night and Fog06. 21st Century Pharisees07. Hey Neanderfuck08. Prosperity Gospel09. Messiah's Lament10. Next Mass Extinction11. Oh Yeah

Khram

Trupa: Arkona
Aparitie: 19.01.2018
Casa de discuri: Napalm Records
 - Khram
TRACKLIST
1. Mantra (Intro)2. Shtorm3. Tseluya Zhizn'4. Rebionok Bez Imeni5. Khram6. V Pogonie Za Beloj Ten'yu7. V Ladonyah Bogov8. Volchitsa9. Mantra (Outro)

Steelfactory

Trupa: UDO
Aparitie: 31.08.2018
Casa de discuri: AFM Records
 - Steelfactory
TRACKLIST
1. Tongue Reaper2. Make the Move3. Keeper of My Soul4. In the Heat of the Night5. Raise the Game6. Blood on Fire7. Rising High8. The Devil Is an Angel9. Hungry and Angry10. One Heart One Soul11. Pictures in My Dreams12. A Bite of Evil13. Eraser14. Rose in the Desert15. The Way

Stages

Trupa: Dreyelands
Aparitie: 24.05.2018
Casa de discuri: Autoprodus
 - Stages
TRACKLIST
1. Denial2. Anger3. Bargaining4. Depression5. Acceptance