MARILYN MANSON - The High End of Low

The High End of Low FORMAT: CD
DATA APARITIEI: 26.05.2009
CASA DE DISCURI: Interscope Records
 
6.5
NOTA METALFAN:
3
3
3
3
3
3
3
3
3
3
 
8.5
NOTEAZA ALBUM: 9 voturi

Marilyn Manson more
Componenta:
Marilyn Manson - voce, chitara; Twiggy Ramirez - chitara, bas, voce, clape; Chris Vrenna - clape; Ginger Fish - tobe, pian.
TRACKLIST:

01. Devour02. Pretty As A Swastika03. Leave a Scar04. Four Rusted Horses05. Arma-Goddamn-Motherfuckin-Geddon06. Blank and White07. Running to the Edge of the World08. I Want to Kill You Like They Do in the Movies09. WOW10. Wight Spider11. Unkillable Monster12. We're from America13. I Have to Look Up Just to See Hell14. Into the Fire15. 15

Hulit de unii, iubit de altii, lui Marilyn Manson pare a nu ii pasa de nimic, cu atat mai mult de directia muzicala pe care o urmeaza trupa sa. De ce spun asta? Albumul de fata, The High End Of Low, era asteptat de cei mai multi ca fiind materialul ce va marca revenirea la radacini a trupei, mai ales dupa reintoarcerea lui Twiggy Ramirez. Din pacate, rezultatul nu este cel pe care l-au asteptat fanii vechi ai formatiei, si mai degraba materialul urmeaza o directie ce va surprinde pe toata lumea. Placut, sau nu, asta ramane la latitudinea fiecaruia. Pe mine, cel putin, nu m-a surprins intr-un mod chiar atat de placut.

Daca ar fi sa luam in considerare orientarea stilistica pe care o urmeaza Marilyn Manson & co. pe acest material, putem observa ca discul de fata face, in mare parte, trimiteri la muzica lui David Bowie, Rolling Stones sau, chiar, in unele momente, catre ceea ce propunea, cu foarte multi ani in urma, Johnny Cash. Deci, paleta muzicala este destul de larga din punct de vedere stilistic, insa, cu exceptia catorva titluri precum Devour, Leave a Scar, Blank and White, oarecum si Arma-Goddamn-Motherfuckin-Geddon, discul este extrem de diluat si nu pare a iesi cu absolut nimic in evidenta.

Din punct de vedere liric, putem spune ca Marilyn Manson a devenit ceva mai sentimental (da, ati citit bine, mai sentimental). Poate ca si relatia din trecut a artistului cu modelul Dita Von Teese si divortul de aceasta, sau poate ca mai recenta relatie avuta cu mai tanara Evan Rachel Wood si-au spus intr-un fel sau altul cuvantul, insa pentru fanii primelor materiale semnate de Manson, aceasta directie muzicala urmata de catre cantaret poate fi groteasca si de nerecunoscut. Ca sa intelegeti mai usor la ce ma refer, am sa amintesc de un moment dintr-un documentar cu solistul trupei Twisted Sister, Dee Sneider, care se intreba ce este metal la piesa celor de la Mr. Big - To Be with You. Daca ati inteles aluzia, lucrurile sunt destul de clare. Daca nu ati inteles-o, Marilyn Manson a "ratat" intoarcerea la sound-ul care l-a consacrat, care asociat cu imaginea socanta l-a facut sa fie pret de atat timp un izvor nesecat al ziarelor de scandal de dupa ocean si nu numai.

Anii in care apareau Portrait of an American Family sau Antichrist Superstar sunt de mult apusi, iar Manson probabil ca nu va mai urma prea curand aceea cale, pentru ca ar fi mult mai dificil, in conditiile date. Madonna Wayne Gacy "Pogo" a parasit formatia dupa un scandal de proportii cu Marilyn Manson si nu mai are cale de intoarcere in trupa, iar Daisy Berkowitz, cel ce a pus puternic umarul la primele materiale semnate Marilyn Manson, de altfel cea mai importanta figura ce a facut parte din trupa dupa Manson, i-a luat apararea lui "Pogo" in procesul cu Brian Warner. In conditiile date, Marilyn Manson risca sa devina un fel de Axl Rose, nevrotic si dificil ca persoana. Ii va afecta acest lucru cariera pe viitor mai mult decat pana acum? Ramane de vazut.

( ) piesele Devour, Leave a Scar, Blank and White si Arma-Goddamn-Motherfuckin-Geddon
(-) albumul per total este lipsit de substanta


H. more Nota: 6.5


Posted at 07:35 |  02 Iunie 2009  | 10 Comentarii  | 3567 Vizualizari

Comenteaza la: The High End of Low

COMENTARIUL TAU

Alte Albume

Meteahna timpurilor

Trupa: Sur Austru
Aparitie: 10.09.2019
Casa de discuri: Avantgarde Music
 - Meteahna timpurilor
TRACKLIST
1. De dincolo de munte2. Puhoaielor3. Mistuind4. Bradul cerbului5. Jale6. Dor austru7. În timp vernal8. Jabracie

Letchology

Trupa: Dirty Shirt
Aparitie: 08.03.2019
Casa de discuri: Apathia Records
 - Letchology
TRACKLIST
1.Latcho Drom2.Palinca3.Put it on4.Fake5.Nem Loptam6.Hora Lenta7.Killing Spree8.Nice Song9.Starea Natiei

Sangue Cassia

Trupa: Sinistro
Aparitie: 05.01.2018
Casa de discuri: Season of Mist
 - Sangue Cassia
TRACKLIST
1. Cosmos Controle2. Lotus3. Petalas4. Vento Sul5. Abismo6. Nuvem7. Gardenia8. Cravo Carne

Digital Garbage

Trupa: Mudhoney
Aparitie: 28.09.2018
Casa de discuri: Sub Pop
 - Digital Garbage
TRACKLIST
01. Nerve Attack02. Paranoid Core03. Please Mr. Gunman04. Kill Yourself Live05. Night and Fog06. 21st Century Pharisees07. Hey Neanderfuck08. Prosperity Gospel09. Messiah's Lament10. Next Mass Extinction11. Oh Yeah

Khram

Trupa: Arkona
Aparitie: 19.01.2018
Casa de discuri: Napalm Records
 - Khram
TRACKLIST
1. Mantra (Intro)2. Shtorm3. Tseluya Zhizn'4. Rebionok Bez Imeni5. Khram6. V Pogonie Za Beloj Ten'yu7. V Ladonyah Bogov8. Volchitsa9. Mantra (Outro)

Steelfactory

Trupa: UDO
Aparitie: 31.08.2018
Casa de discuri: AFM Records
 - Steelfactory
TRACKLIST
1. Tongue Reaper2. Make the Move3. Keeper of My Soul4. In the Heat of the Night5. Raise the Game6. Blood on Fire7. Rising High8. The Devil Is an Angel9. Hungry and Angry10. One Heart One Soul11. Pictures in My Dreams12. A Bite of Evil13. Eraser14. Rose in the Desert15. The Way