TONS OF POWDER - To Destination

To Destination FORMAT: CD
DATA APARITIEI: 01.03.2014
CASA DE DISCURI: Autoprodus
 
8.5
NOTA METALFAN:
3
3
3
3
3
3
3
3
3
3
 
8.7
NOTEAZA ALBUM: 13 voturi

Top 2014: #15
Tons of Powder more
Componenta:
Octav Casian - voce
Iuri Sceankin - chitara
Dumitru Costin - bas
Vlad Ceban - tobe
TRACKLIST:

01. Riot of the Pariah02. Stone Faced03. Seasons04. Tons of Powder05. Zoo Cage06. Sacred Knower07. Good Appetite08. Offers Offend09. Random Lies10. No One Loves You11. Doggytalk
In luna mai a anului 2013 publicam o scurta stire in care anuntam faptul ca Octav Casian, fostul vocalist al grupului Axident/Accident, canta intr-un nou grup basarabean. La acea vreme nu erau foarte multe lucruri facute publice cu privire la Tons of Powder si la planurile lor. Cu o activitate concertistica sustinuta intens in special in clubul Albion din Chisinau, dar si cu cateva iesiri in Kiev, Ucraina, plus multe ore de repetitii, Tons of Powder incerca sa gaseasca coeziunea de care avea nevoie pentru a putea fi un grup in adevaratul sens al cuvantului. Distanta Bucuresti - Chisinau m-a impiedicat sa particip la vreun concert de-al trupei, dar tehnologia m-a ajutat sa vad cateva filmari live cu Tons of Powder. Prima piesa a fost Stone Faced, o compozitie ce a beneficiat si de un videoclip rudimentar realizat in sala de repetitii, dar suficient pentru a ajuta sa-ti faci o idee despre cum se prezinta grupul. In final cea care conteaza, sau care ar trebui sa conteze, este muzica si mai putin imaginea. Un groove metal frumos ce facea destul de multe trimiteri la Pantera, dar si la southern stoner rock-ul marca Down. Ascultand respectiva piesa, m-am gandit ca Phil Anselmo este un fel de "Guru" in materie de muzica pentru Tons of Powder, dar am zis ca ar fi bine sa ascult si alte compozitii ale trupei pentru a avea o imagine cat mai corecta si a trage o concluzie elocventa despre ce propune grupul.

Totusi, suntem in 2014 si nu cred ca metal-ul va mai evolua intr-un fel considerabil in urmatorii 10-20 de ani. Ok, poate va mai aparea un trend, ceva miscare de marketing din partea caselor de discuri pentru a supravietui schimbarilor inevitabile, dar nu cred ca va fi vorba de ceva care sa nu aiba inevitabil legatura cu vreun subgen din trecut. In fine, ramane de vazut ce va fi. Zic sa revenim la Tons of Powder.

Cu ocazia lansarii acestui material, am avut ocazia sa discut cu Octav Casian despre ce inseamna Tons of Powder, dar si despre piesele prezente pe acest material. Octav spunea in interviul pe care l-a oferit in exclusivitate pentru Metalfan.ro: "Tons of Powder e un nume rasunator si corespunde genului de muzică abordat de noi." Total de acord. Este, daca-mi permiteti, un fel de Axident/Accident in varianta 2014, dar mult mai stapan pe picioare. Ok, nu mai sunt tot aceiasi oameni ca in anii '90, este doar Octav + Iuri Sceankin din perioada Psychosport (2006), dar influenta din trecut este acolo. Este cumva inevitabil, pentru ca este o parte din viata lui Octav, iar aici fac referire atat la muzica, cat si la sinele sau. To Destination este un disc solid, un album ce suna proaspat, modern, are si un aer nostalgic (Random Lies), dar mai ales suna actual prin mesaj. Cumva, ma gandesc ca temele abordate de trupa vor fi la fel de actuale si peste 10-15-20 de ani si chiar mai tarziu. Subiectele sociale nu risca sa devina invechite atat timp cat omenirea va exista si functiona in actuala forma.

Daca-mi permiteti o paranteza, o alta treaba care mi-a placut in mod special este faptul ca trupa are o piesa ce poarta exact numele grupului. Poate suna cumva aiurea, si poate ca cineva care citeste acum randurile de fata, sta si se intreaba: "Si ce daca?". Ei bine, e o treaba care mie unuia mi se pare destul de tare. De ce? Intr-un fel, este ca o afirmatie din partea trupei. Noi suntem "X" si asta e povestea noastra. Fara sa stau sa ma gandesc prea mult, imi vin in minte aici o groaza de nume care intra in exact acelasi peisaj; nume precum Black Sabbath, Motorhead, Angel Witch sau Body Count. Desigur, sunt mult mai multe, dar nu ma voi apuca sa insir nume de dragul de a insira nume. Ati prins ideea.

Nu ma voi apuca nici sa disec piesa cu piesa, dar tin sa remarc printre cele mai solide piese de pe disc Riot of the Pariah, Tons of Powder, Zoo Cage, Good Appetite si Random Lies. Desigur, nici celelate compozitii de pe material nu-s mai prejos, dar ascultand discul, cele nominalizate au o sclipire in plus. Inchei prin a spune ca Tons of Powder a ajuns la destinatie cu acest material. Este un grup matur ce reprezinta o certitudine din punct de vedere muzical. Mai departe tine de cei patru artisti sa nu se opreasca aici si sa ajunga la urmatoarele destinatii pe care si le propun ca grup.

H. more Nota: 8.5


Posted at 22:23 |  04 Martie 2014  | 0 Comentarii  | 4155 Vizualizari

Comenteaza la: To Destination

COMENTARIUL TAU

Alte Albume

Letchology

Trupa: Dirty Shirt
Aparitie: 08.03.2019
Casa de discuri: Apathia Records
 - Letchology
TRACKLIST
1.Latcho Drom2.Palinca3.Put it on4.Fake5.Nem Loptam6.Hora Lenta7.Killing Spree8.Nice Song9.Starea Natiei

Sangue Cassia

Trupa: Sinistro
Aparitie: 05.01.2018
Casa de discuri: Season of Mist
 - Sangue Cassia
TRACKLIST
1. Cosmos Controle2. Lotus3. Petalas4. Vento Sul5. Abismo6. Nuvem7. Gardenia8. Cravo Carne

Digital Garbage

Trupa: Mudhoney
Aparitie: 28.09.2018
Casa de discuri: Sub Pop
 - Digital Garbage
TRACKLIST
01. Nerve Attack02. Paranoid Core03. Please Mr. Gunman04. Kill Yourself Live05. Night and Fog06. 21st Century Pharisees07. Hey Neanderfuck08. Prosperity Gospel09. Messiah's Lament10. Next Mass Extinction11. Oh Yeah

Khram

Trupa: Arkona
Aparitie: 19.01.2018
Casa de discuri: Napalm Records
 - Khram
TRACKLIST
1. Mantra (Intro)2. Shtorm3. Tseluya Zhizn'4. Rebionok Bez Imeni5. Khram6. V Pogonie Za Beloj Ten'yu7. V Ladonyah Bogov8. Volchitsa9. Mantra (Outro)

Steelfactory

Trupa: UDO
Aparitie: 31.08.2018
Casa de discuri: AFM Records
 - Steelfactory
TRACKLIST
1. Tongue Reaper2. Make the Move3. Keeper of My Soul4. In the Heat of the Night5. Raise the Game6. Blood on Fire7. Rising High8. The Devil Is an Angel9. Hungry and Angry10. One Heart One Soul11. Pictures in My Dreams12. A Bite of Evil13. Eraser14. Rose in the Desert15. The Way

Stages

Trupa: Dreyelands
Aparitie: 24.05.2018
Casa de discuri: Autoprodus
 - Stages
TRACKLIST
1. Denial2. Anger3. Bargaining4. Depression5. Acceptance