HATESPHERE - To the Nines

To the Nines FORMAT: CD
DATA APARITIEI: 25.03.2009
CASA DE DISCURI: Napalm Records
 
7.5
NOTA METALFAN:
3
3
3
3
3
3
3
3
3
3
 
8.0
NOTEAZA ALBUM: 10 voturi

Hatesphere more
Componenta:
Jonathan Albrechtsen - Vocals
Peter Lyse Hansen - Guitar
Jakob Nyholm - Guitar
Mixen Lindberg - Bass
Dennis Buhl - Drums
TRACKLIST:

01. To The Nines02. Backstabber03. Cloaked In Shit04. Clarity05. Even If It Kills Me06. Commencing A Campaign07. The Writing’s On The Wall08. In The Trenches09. Aurora10. Oceans Of Blood

Dupa ce au lansat in 2007 un album foarte bine primit de public (Serpents Smiles And Killer Eyes), danezii de la HateSphere au traversat o perioada de turbulente majore, ce au condus in cele din urma la schimbarea radicala a componentei trupei. Din vechea formula, singurul supravietuitor a fost chitaristul  Peter Lyse Hansen, caruia i-a revenit sarcina (deloc usoara) de a asambla un nou grup care sa poarte mai departe stindardul thrash/death metal-ului de calitate, cu care ne-au obisnuit danezii..
Judecand dupa intenstiatea si furia pe care o degaja noul opus To the Nines, cred ca Peter a reusit in demersul sau. Aparut la sfarsitul lunii martie, albumul marcheaza si prima colaborare dintre HateSphere si noua lor casa de discuri, Napalm Records.
Desi trupa este alta decat cea care a inregistrat precedentele cinci albume, din punct de vedere muzical nu sunt diferente majore intre compozitiile noi si cele vechi. Un zid masiv de riff-uri, completate de solo-uri si sustinute de o sectie rimtica solida completeaza un cocktail care contine deopotriva thrash si death metal, dar si cateva influente moderne, din zona metalcore.
Muzica HateSphere a castigat sensibil in brutalitate fata de albumul precedent, iar un rol important in cresterea gradului de agresivitate il joaca Jonathan Albrechesten, al carui growl monolitic, desi lipsit de diversitate, se potriveste la fix cu haosul sonor generat de colegii sai.
Merita mentionat de asemenea si bateristul Dennis Buhl, care ofera o performanta demna de apreciat, printr-un mod de a bate foarte energic si precis.
Din pacate insa, unele piese suna nefinisat, ca si cum a fi fost compuse si inregistrate in graba. Alteori riff-urile lasa senzatia ca au fost introduse in structura unei piese doar pentru a umple unele goluri. Mai mult, cele aproximativ 30 de minute cat insumeaza To the Nines lasa mai degraba senzatia unui EP consistent, decat a unui album propriu-zis. Totusi aceste neajunsuri pot fi trecute mai usor cu vederea daca luam in calcul ca de fapt avem de a face cu o trupa practic noua, care a avut la dispozitie doar 9 zile pentru a inregistra acest disc.

 


Dragos P. more Nota: 7.5


Posted at 22:13 |  06 Mai 2009  | 0 Comentarii  | 2738 Vizualizari

Comenteaza la: To the Nines

COMENTARIUL TAU

Alte Albume

Apopheny of Life

Trupa: Saddayah
Aparitie: 07.09.2018
Casa de discuri: Loud Rage Music
 - Apopheny of Life
TRACKLIST
1. Apopheny of Life2. Fire Above, Frost Below3. Mouth of the Abyss4. 85. King's Will6. The Darkest Recess of the Human Mind7. Born in Singularity8. Carving in the Stone Flesh of God

Tigers of the Night

Trupa: Crusader
Aparitie: 01.10.2019
Casa de discuri:
 - Tigers of the Night
TRACKLIST
1. Into the Night2. Rise Up3. Lovin' You4. Scream Out Loud5. Realm of Dreams6. Tigers of the Night

The End

Trupa: Katara
Aparitie: 04.01.2019
Casa de discuri: Taboo Music Production
 - The End
TRACKLIST
1. Devouring Souls2. Inner Scar3. Blestem4. The End5. Whitin6. Illusions of Life7. The Crow8. Revenge9. Entombed Toughts

Meteahna timpurilor

Trupa: Sur Austru
Aparitie: 10.09.2019
Casa de discuri: Avantgarde Music
 - Meteahna timpurilor
TRACKLIST
1. De dincolo de munte2. Puhoaielor3. Mistuind4. Bradul cerbului5. Jale6. Dor austru7. În timp vernal8. Jabracie

Letchology

Trupa: Dirty Shirt
Aparitie: 08.03.2019
Casa de discuri: Apathia Records
 - Letchology
TRACKLIST
1.Latcho Drom2.Palinca3.Put it on4.Fake5.Nem Loptam6.Hora Lenta7.Killing Spree8.Nice Song9.Starea Natiei

Sangue Cassia

Trupa: Sinistro
Aparitie: 05.01.2018
Casa de discuri: Season of Mist
 - Sangue Cassia
TRACKLIST
1. Cosmos Controle2. Lotus3. Petalas4. Vento Sul5. Abismo6. Nuvem7. Gardenia8. Cravo Carne