ANIMALS AS LEADERS - Weightless

Weightless FORMAT: CD
DATA APARITIEI: 04.11.2011
CASA DE DISCURI: Prosthetic Records
 
9.0
NOTA METALFAN:
3
3
3
3
3
3
3
3
3
3
 
8.7
NOTEAZA ALBUM: 17 voturi

Top 2011: #41
Animals as Leaders more
Componenta:
Tosin Abasi – chitara
Javier Reyes – chitara
Navene Koperweis – tobe
TRACKLIST:

01. An Infinite Regression02. Odessa03. Somnarium04. Earth Departure05. Isolated Incidents06. Do Not Go Gently07. New Eden08. Cylindrical Sea09. Espera10. To Lead You to an Overwhelming Question11. Weightless12. David
Animals as Leaders este o trupa de progressive/djent/jazz/fusion din SUA / Washington, D.C., care, in 2011, se afla la cel de-al doilea material discografic. Ca si pe primul album, si acum ni se prezinta numai muzica instrumentala, fara a beneficia de vreun anume vocal. Cu alte cuvinte, nu avem parte de o trupa instrumental-vocala, ci de una intrumental-instrumentala. Bine, intre noi fie vorba, sunt de parere ca vocea ar fi fost cel mai mare obstacol in calea muzicii lor, deoarece ar acoperi toata munca acestor minunati muzicieni. Liderul trupei este un tip de culoare, pe nume Tosin Abasi, care, impreuna cu Javier Reyes, ne incanta cu minunatele rifuri si solouri scoase din chitarile lor cu opt corzi. Alaturi de doi se afla si tobarul Navene Koperweis, care se achita de sarcini exact asa cum scrie in manual.

Daca pe intaiul album, ce poarta numele trupei, se gaseau multe pasaje un pic mai jazzy, mai la “corazon” sa-i zicem asa, de data aceasta ele nu mai sunt prezente intr-un numar atat de mare, lasand loc rifurilor djent in genul taticilor de la Messuggah, care sunt omniprezente. Ca sa va faceti asa o idee despre acele sonoritati ce tin de partea audio, avem asa mici influente de la Periphery, Textures, Between the Buried & Me (cu care au fost si in turneu), Cynic, Steve Vai, Jeff Beck, si altii. In muzica lor se aud si multe sunete aditionale, facute de sintetizator, care pur si simplu ma termina. Chiar daca nu este deloc o chestie care sa faca cinste trupelor de “true metal pure”, ador acele formatii care folosesc sunetele aditionale in acest mod.

Ma uitam pe componenta, si am constatat cu stupoare ca, desi avem de-a face cu o trupa de progresiv, nu apare nimeni care sa faca si partile de bas, asta in ciuda faptului ca urechea mea a identificat foarte multe sunete specifice chitarii bas. M-am documentat mai bine, si uite ca am gasit si explicatia. Cei doi chitaristi, avand cate opt corzi de caciula, pot face si partile de bas pe acele chitari. Mai exact, facand un mic test de imaginatie, daca am lua o chitara standard cu sase corzi si am vrea sa facem una de opt, in mod logic ar trebui adaugate in plus alte doua corzi. Acestea pot fi atat mai subtiri - pentru notele inalte, cat si mai groase - pentru notele joase, de bas. Totul se rezuma la stilul si identitatea fiecarui chitarist in parte. Asadar, o astfel de chitara iti poate permite sa faci concomitent cu rifurile normale, si notele de bas, cantate exclusiv pe corzile de sus, care sunt mai groase. Desigur, in cazul de fata, linia de melodica bas nu este cea standard, folosita de un basist pur sange de metal (in genul Rex Brown sa zicem), ci mai degraba de cea folosita in jazz/fusion, fara a fi insa utilizata in abundenta.

Facand asa o comparatie intre cele doua albume scoase de Animals as Leaders, primul mi se pare ceva mai linistit, dar si mai entuziast, in timp ce acesta din urma are mai multe pasaje tehnice si ceva mai complexe, care, in situatia in care nu esti obisnuit cu astfel de sonoritati, pur si simplu iti omoara creierii. Acum, nu stiu daca sunt cei mai buni din acest gen de progresiv, numit si djent, dar cu certitudine sunt cei mai iubiti. Bine, la ce poate face Abasi cu a sa chitara, este practic imposibil sa nu te prinda creatia celor trei “animale”, indiferent de genurile muzicale preferate. Prin urmare, in caz ca nu ati avut inca de-a face cu muzica lor, puneti mana si ascultati-i, pentru ca sunt tari de tot oamenii.

Fantotzii more Nota: 9


Posted at 16:01 |  24 Noiembrie 2011  | 3 Comentarii  | 3964 Vizualizari

Comenteaza la: Weightless

 • Si piesa ce deschide albumul:

  https://www.youtube.com/watch?v=EkLZVs6D5os

  1. Posted by Fantotzii | 25 Noiembrie 2011 09:25
 • catalogarea djent are cumva legatura cu piesa Djed a trupei Tortoise de pe albumul Millions Now Living Will Never Die?

  2. Posted by HtoHe | 29 Ianuarie 2012 23:56
 • Nu cred ca are legatura. Cred ca aici gasesti cel mai bine descrierea acestui subgen: http://en.wikipedia.org/wiki/Djent . Totusi, nu spune nimic despre etimologia acestui cuvant :)

  3. Posted by Fantotzii | 30 Ianuarie 2012 09:30
COMENTARIUL TAU

Alte Albume

The End

Trupa: Katara
Aparitie: 04.01.2019
Casa de discuri: Taboo Music Production
 - The End
TRACKLIST
1. Devouring Souls2. Inner Scar3. Blestem4. The End5. Whitin6. Illusions of Life7. The Crow8. Revenge9. Entombed Toughts

Meteahna timpurilor

Trupa: Sur Austru
Aparitie: 10.09.2019
Casa de discuri: Avantgarde Music
 - Meteahna timpurilor
TRACKLIST
1. De dincolo de munte2. Puhoaielor3. Mistuind4. Bradul cerbului5. Jale6. Dor austru7. În timp vernal8. Jabracie

Letchology

Trupa: Dirty Shirt
Aparitie: 08.03.2019
Casa de discuri: Apathia Records
 - Letchology
TRACKLIST
1.Latcho Drom2.Palinca3.Put it on4.Fake5.Nem Loptam6.Hora Lenta7.Killing Spree8.Nice Song9.Starea Natiei

Sangue Cassia

Trupa: Sinistro
Aparitie: 05.01.2018
Casa de discuri: Season of Mist
 - Sangue Cassia
TRACKLIST
1. Cosmos Controle2. Lotus3. Petalas4. Vento Sul5. Abismo6. Nuvem7. Gardenia8. Cravo Carne

Digital Garbage

Trupa: Mudhoney
Aparitie: 28.09.2018
Casa de discuri: Sub Pop
 - Digital Garbage
TRACKLIST
01. Nerve Attack02. Paranoid Core03. Please Mr. Gunman04. Kill Yourself Live05. Night and Fog06. 21st Century Pharisees07. Hey Neanderfuck08. Prosperity Gospel09. Messiah's Lament10. Next Mass Extinction11. Oh Yeah

Khram

Trupa: Arkona
Aparitie: 19.01.2018
Casa de discuri: Napalm Records
 - Khram
TRACKLIST
1. Mantra (Intro)2. Shtorm3. Tseluya Zhizn'4. Rebionok Bez Imeni5. Khram6. V Pogonie Za Beloj Ten'yu7. V Ladonyah Bogov8. Volchitsa9. Mantra (Outro)