JELLO BIAFRA AND THE GUANTANAMO SCHOOL OF MEDICINE - White People and the Damage Done

White People and the Damage Done FORMAT: CD
DATA APARITIEI: 02.04.2013
CASA DE DISCURI: Alternative Tentacles
 
9.0
NOTA METALFAN:
3
3
3
3
3
3
3
3
3
3
 
8.3
NOTEAZA ALBUM: 3 voturi

Top 2013: #235
Jello Biafra and the Guantanamo School of Medicine more
Componenta:
Jello Biafra - voce
Ralph Spight - chitara
Kimo Ball - chitara
Andrew Weiss - bas
Paul Della Pelle - tobe
TRACKLIST:

01. The Brown Lipstick Parade02. John Dillinger03. Werewolves of Wall Street04. Road Rage05. Mid-East Peace Process06. Hollywood Goof Disease07. White People and the Damage Done08. Crapture09. Burgers of Wrath10. Shock-U-Py!
White People and the Damage Done este titlul celui de al doilea album de studio semnat Jello Biafra and the Guantanamo School of Medicine. Pentru inceput nu pot sa zic decat atat: ce mai disc!!!  Chiar daca a suferit ceva schimbari de componenta, Jello Biafra and the Guantanamo School of Medicine nu a pierdut nimic din furia, cheful de harta si scandal ce-i caracterizeaza si zic ca a castigat, comparand albumul de debut cu materialul prezent. Ok, nu mai e Billy Gould (Faith No More) in peisaj, nu mai este nici Jon Weiss in spatele tobelor, insa este fratele lui la bas, Andrew Weiss (ex-Rollins Band, ex-Butthole Surfers) si Paul Della Pelle la tobe. Un schimb echitabil as putea zice.

Daca pe discul din anul 2009 - The Audacity of Hype, trupa propunea cateva ideei ce sunau binisor si aminteau de Dead Kennedys, The Stooges si de MC5, dar nu dadeau pe spate, ei bine, odata cu acest al doilea  materia lde studio, trupa a inceput sa aiba o identitate proprie. Cu titluri precum The Brown Lipstick Parade, John Dillinger, Werewolves of Wall Street sau Hollywood Goof Disease, Jello & Comp. iau la tir nu doar societatea americana ci intreaga societate moderna! Ma intreb de ce naiba cele mai multe trupe din noul val hardcore propun o atitudine de tough guy artificiala. Revolta de dragul revoltei. Revolta impotriva a ce? Jello, chiar daca o fi el mai batran, cu parul alb si jumatate chel, are mai mult nerv si exprima mai mult decat colegii sai mai tineri. Si nu doar ca exprima, exprima multe intr-un mod serios de bascalios: de la subiecte precum coruptie, discriminare rasiala, discriminare din punct de vedere al statutului social, trufie si continuand iar cu coruptie, Jello Biafra and the Guantanamo School of Medicine este un grup pus pe scandal ce pare ca tine cu tot dinadinsul sa-i enerveze pe cei carora li se adreseaza versurile pline de furie.

Am mai spus-o si cu alte ocazii, dar o voi repeta ori de cate ori este nevoie: nu trebuie sa suni ultra brutal ca sa suni greu. De cele mai multe ori, multe dintre muzicile ce adopta un tempo mediu sau domol - domol, exprima mai mult decat exprima jumatate ora de traforaj viteza facuta de dragul de a fi facuta. Nu mai bat apa in piua, dar ma intreb de ce multi dintre ascultatori, fie ca sunt mai tineri sau nu, nu acorda mai multa atentie unor trupe precum Jello Biafra and the Guantanamo School of Medicine si OFF!? Poate o fi oceanul de vina? Balcanii? Ignoranta? Sau lipsa de interes si catre altceva?

Inchei prin a spune ca White People and the Damage Done este, probabil, cel mai reusit disc hardcore punk optzecist aparut in 2013. De ce? Sa va zic de ce. Are nerv, are melodie, are jocuri de cuvinte cu sens si cel mai mult, are sinceritate, lucru care pare a lipsi din ce in ce mai mult muzicii din ziele noastre. Asa cum ii sade bine unui disc de gen reusit.

H. more Nota: 9


Posted at 23:56 |  27 Martie 2013  | 0 Comentarii  | 1906 Vizualizari

Comenteaza la: White People and the Damage Done

COMENTARIUL TAU

Alte Albume

Letchology

Trupa: Dirty Shirt
Aparitie: 08.03.2019
Casa de discuri: Apathia Records
 - Letchology
TRACKLIST
1.Latcho Drom2.Palinca3.Put it on4.Fake5.Nem Loptam6.Hora Lenta7.Killing Spree8.Nice Song9.Starea Natiei

Sangue Cassia

Trupa: Sinistro
Aparitie: 05.01.2018
Casa de discuri: Season of Mist
 - Sangue Cassia
TRACKLIST
1. Cosmos Controle2. Lotus3. Petalas4. Vento Sul5. Abismo6. Nuvem7. Gardenia8. Cravo Carne

Digital Garbage

Trupa: Mudhoney
Aparitie: 28.09.2018
Casa de discuri: Sub Pop
 - Digital Garbage
TRACKLIST
01. Nerve Attack02. Paranoid Core03. Please Mr. Gunman04. Kill Yourself Live05. Night and Fog06. 21st Century Pharisees07. Hey Neanderfuck08. Prosperity Gospel09. Messiah's Lament10. Next Mass Extinction11. Oh Yeah

Khram

Trupa: Arkona
Aparitie: 19.01.2018
Casa de discuri: Napalm Records
 - Khram
TRACKLIST
1. Mantra (Intro)2. Shtorm3. Tseluya Zhizn'4. Rebionok Bez Imeni5. Khram6. V Pogonie Za Beloj Ten'yu7. V Ladonyah Bogov8. Volchitsa9. Mantra (Outro)

Steelfactory

Trupa: UDO
Aparitie: 31.08.2018
Casa de discuri: AFM Records
 - Steelfactory
TRACKLIST
1. Tongue Reaper2. Make the Move3. Keeper of My Soul4. In the Heat of the Night5. Raise the Game6. Blood on Fire7. Rising High8. The Devil Is an Angel9. Hungry and Angry10. One Heart One Soul11. Pictures in My Dreams12. A Bite of Evil13. Eraser14. Rose in the Desert15. The Way

Stages

Trupa: Dreyelands
Aparitie: 24.05.2018
Casa de discuri: Autoprodus
 - Stages
TRACKLIST
1. Denial2. Anger3. Bargaining4. Depression5. Acceptance