concerte

Akral Necrosis: Welcome to the House of Slavery

Akral Necrosis: Welcome to the House of Slavery
TRUPE: Akral Necrosis

Duminica, in ultima zi din luna mai au concertat in Fire Club formatiile Akral Necrosis, Tarantula si Conflict Mental.
Concertul avea anuntata ca ora de incepere ora 19:00, dar ca in cele mai multe dintre cazuri, a inceput cu aproximativ o ora intarziere. Lucru cauzat datorita soundcheck-ului efectuat de catre trupe.

CONFLICT MENTAL


Prima trupa a serii a fost Conflict Mental, o trupa pe care nu o mai ascultase-m pana in acea seara si despre  care stiam doar ca muzica lor penduleaza intre sonoritatile thrash metal si hardcore. Destul de multe faze ce amintesc de Pantera sau de Metallica a anilor '80, poate in unele momente intr-un mod mult prea evident, ma fac sa ma intreb de ce doresc atat de multe gasti din tara dar si de afara sa sune ca x trupa in detrimentul unui sound propriu? Pentru inceput este ok ceea ce au propus cei de la Conflict Mental, dar ar fi bine daca ar incerca sa aiba un sunet ceva mai legat, individual lucrurile stau bine, insa ca si ansamblu ar putea sta mult mai bine.

TARANTULA

Cea de a doua trupa a serii a fost Tarantula, o trupa ce o vedeam pentru a doua oara si de la care inaintea concertului nu ma asteptam la nimic mai mult decat la un thrash metal prestat de atatea si atatea trupe, insa asteptarile mi-au fost infirmate si cei de la Tarantula m-au surprins intr-un mod placut. In momentul de fata muzica trupei a inceput sa prinda contur si sa fie mai variata, chiar daca baietii par a se afla inca in cautari pentru un sound propriu. Pe o structura muzicala ancorata in thrash metal, trupa a incorporat elemente progressive death metal, grindcore si chiar cateva elemente nu metal cele din urma cat pentru a nu deranja si mai degraba pentru a oferi o naturalete mai mare compozitiilor live. Baietii de la Tarantula au incalzit publicul prezent in Fire Club si cu trei coveruri. Primul dintre ele a fost Human Target de la Six Feet Under, urmat de  Territory de la Sepultura si de Amon Amarth - The Pursuit of Vikings. Cu ceva mai multa munca in viitor si seriozitate, Tarantula au potentialul de a deveni o trupa ce conteaza cu adevarat in peisajul underground. Grinderii de peste Prut de la AbnormyNdeffect au reusit acest lucru intr-un timp relativ scurt si si-au asigurat prezenta la editia din acest an la festivalul Obscene Extreme din Cehia. Deci, daca iti doresti cu adevarat, se poate!

AKRAL NECROSIS

Headliner-ul serii a fost in schimb Akral Necrosis. O trupa ce s-a incapatanat sa mearga mai departe de atatea ori, in ciuda numeroaselor de schimbari de componenta survenite de a lungul timpului. Playlist-ul trupei a inclus pe langa titlurile proprii precum House of Slavery, Now Descends the Angel, Unveiling Deconstruction sau preferata publicului Slay the Whore, si trei cover-uri, Satyrincon - Fuel for Hatred (o piesa care dupa spusele solistului Octav "Ne-am cam saturat sa o tot cantam"), Carpathian Forest - Carpathian Forest, si un alt cover inedit, cel putin pentru trupele de black metal din tara, 4 Skins - A.C.A.B., titlu la care o parte din public a ramas putin stupefiata. De asemenea trupa si-a completat formula cu un nou chitarist, Adi, ce va impartii pe viitor sarcinile chitaristice impreuna cu Victor. Akral Necrosis creste, incet dar creste. Sper ca nu se vor opri aici si vor reusi sa ajunga la un alt nivel si sper ca vor lansa alte piese care sa aiba acelasi efect asupra publicului ca si Slay the Whore pentru a evita astfel sa fie identificati 100% in mod automat cu acea piesa ca in cazul in care s-a intamplat de exemplu cu Warrant si a lor Cherry Pie. Din punct de vedere organizatoric, evenimentul a fost unul reusit, iar de sunet s-a ocupat Stefan "Fane" Panea de la Green Sound Team, care a facut o treaba buna ca de obicei.

CONFLICT MENTAL:

TARANTULA:

AKRAL NECROSIS:

Autor: H.
Vezi galeriile trupelor: Akral Necrosis

Data concert:  May 31, 2009  | 1 Comentarii  | 6698 Vizualizari « INAPOI

Comenteaza la: Akral Necrosis: Welcome to the House of Slavery

COMENTARIUL TAU

Alte articole din Concerte