concerte

BESTIAL METAL FEST, din perspectiva organizatorului

BESTIAL METAL FEST, din perspectiva organizatorului

In urma cu cateva luni luasem deja in calcul varianta organizarii acestui festival aniversar. Implinindu-se deja 10 ani de activitate a Bestial Records l-am considerat un fel de obligatie morala fata de cei care au fost alaturi de noi. Am vrut sa oferim ceva inedit, iar in mare masura am reusit sa organizam mai mult decat un festival: a fost un eveniment.

Trupele au fost alese dupa doua criterii: intai, sa fie formatii care au scos cel putin un demo la Bestial Records, apoi,
dintre acestea au fost acceptate in festival cele cu care ne-am inteles din toate punctele de vedere si cu care am putut ajunge sa semnam un contract.

In timpul negocierilor cu trupele am luat in discutie si echipa de sunet, cat si locatia. Optiunile au fost urmatoarele: Negura Music la sunet (deoarece am considerat ca, ei fiind si ascultatori cat si compozitori de metal automat vor face
un sunet impecabil, sper deosebire de celelalte companii unde exista scule dar nu au sunetisti capabili ori e invers), iar locatia aleasa a fost Live Metal Club (deoarece este singurul club din Bucuresti specializat pe rock si metal).

Din start trebuie spus ca Bestial Metal Fest isi va pastra menirea de festival aniversar, nedorindu-se a fi unul anual. De aceea au fost doua luni in care personal m-am ocupat strict de toate detaliile organizatorice, timp in care, cu putine
exceptii, m-am descurcat aproape singur. M-am ingrijit ca totul sa iasa cat mai aproape de perfectiune.

Ce reusite si ce dezamagiri au fost? Multe, de ambele parti. In primul rand s-au semnat contracte cu toate cele 10 trupe participante - 5 din ele l-au contestat dupa semnare, in conditiile in care s-a convenit prin contract ca semnatura e definitiva. Aici s-a vazut cine intelege sensul cuvantului "contract" si cine nu. Prefer sa nu nominalizez acele trupe.

Clubul - ce s-a discutat a ramas in picioare si s-a onorat; pentru un prim eveniment Bestial Records in Live Metal Club termenii intelegerii s-au respectat. Celor nemultumiti de locatie: Live Metal Club este deschis non-stop, o simpla vizita acolo inaintea festivalului sau un telefon dat cuiva care a mai fost acolo erau de ajuns pentru o impresie de ansamblu.

Echipa de security - din nou o premiera, din nou o multumire. Bestial Records a lucrat pentru prima oara cu Bidepa Security si prima impresie e foarte buna. S-a lucrat profesionist, aproape fara greseala.

Targul de metale: din 7 standuri care au fost anuntate, doar 4 au venit. Sunt la fel de dezamagit ca si voi de lipsa standurilor Rocris, Rock Shop si Pest Records, insa daca ei n-au considerat necesar sa mai vina, nici noi nu i-am putut forta.

Accesul la festival: Am considerat frumos sa ajungeti acasa cu mai mult decat o simpla bucata de hartie pe care sa scrie "bilet", am vrut sa fie altfel decat la celelalte manifestari; fiind un festival aniversar am optat pentru intrarea pe baza
de CDuri, in loc de bilete. N-am facut exceptii - cei care se asteptau sa las intrarea la jumatate de pret s-au intors, cu siguranta.

Voluntarii: fiecare trupa a avut ca responsabil un voluntar. Persoanele au fost alese cu mare atentie si s-au achitat excelent de indatoriri.

Sunetul: doua zile total diferite la sunet. Problemele au aparut inevitabil, datorita faptului ca intreg sistemul a ajuns la club cu 4 ore mai tarziu decat fusese stabilit. Implicit asta a declansat intarzieri, stres, nervi inutili, chestiuni care s-au rasfrant asupra calitatii sonorizarii din prima seara. Pe de alta parte insa discutiile tehnice s-au purtat direct intre formatii si Negura Music - in aceste conditii consider ca nemultumirile unor trupe trebuiau adresate direct echipei Negura Music, nu organizatorilor. Nemultumiri la sunetul din prima seara, sunet insa foarte bun in a doua. Intarzieri in prima seara, cursivitate in a doua. Public mai putin slefuit in prima seara, mai civilizat insa in a doua. Dupa festival, multe injuraturi pe forumuri, multe felicitari pe e-mail, messenger, la telefon si pe strada. Multi care n-au fost la concert n-au avut retineri sa comenteze festivalul. Oare de ce?

Bestial Records nu si-a propus niciodata un titlu de glorie din organizarea de concerte. N-am organizat foarte des si m-am gandit chiar ca poate nici nu mai are sens sa mai organizam. Poate unii ne considera incapabili. Pentru ceilalti insa mergem mai departe.

Cu prietenie,
organizator principal Bestial Metal Fest si reprezentant Bestial Records,

Data concert:  September 28, 2007  | 12 Comentarii  | 5396 Vizualizari « INAPOI

Comenteaza la: BESTIAL METAL FEST, din perspectiva organizatorului

  • mda..in continuare reusesti sa iti bati joc de metalu autohton..bravo bre

    1. Posted by Fane | 05 Octombrie 2007 15:33
  • e tare faza cu felicitarile pe e/mail... Am vorbit cu 3 dintre trupele participante care sunt total dezamagite deoarece, spun ele, Titus nu a respectat nimic din contract. Sa fie oare exact aceleasi trupe pe care nu le-a mentuonat Titus?

    2. Posted by Cosmin | 05 Octombrie 2007 15:59
  • Pest Records este un label underground, minuscul. Cei implicati suntem cu totii salariati si pur si simplu nu ne-am mai putut rezolva cu "liberele", nu e vorba ca n-am mai considerat necesar sa ajungem. Titus a fost mare domn cu noi ca ne-a invitat si cu aceasta ocazie ii multumin si ii cerem scuze ca l-am anuntat tardiv despre neparticiparea noastra.

    3. Posted by Pest Records | 05 Octombrie 2007 18:10
» vezi toate comentariile
COMENTARIUL TAU

Alte articole din Concerte