concerte

Double D Live

Double D Live
TRUPE: Deviant, Discordless

    

   As putea spune despre concertul Lake of Tears ca nu a fost deschis doar de doua trupe, ci de patru,avand in vedere ca in seara precedenta au concertat in Club Viking Discordless si Deviant. Chiar daca la Lake Of Tears au fost 2000 de oameni, totusi publicul care a venit la concertul din Viking, evident un pic mai rarefiat ca de obicei ,a fost format in principiu din cei ce doreau intr-adevar sa vada trupele care canta si nu sa ocupe spatiu si sa consume aer pe 6 lei

  Sarim peste relatarea despre persoanele pe care le cunosc si cu care m-am intalnit la evenimentul din Viking, pentru ca presupun ca nu va intereseaza si trecem la concertul propriu zis:

Staccato, o trupa de metal melodic extrem - extrem de melodic sau extrem de metal? m-am intrebat – din Timisoara care a performat perfect! Fara nici o gherla! Cum altfel daca nici macar nu au mai ajuns in Bucuresti sa cante?! Din curiozitate am intrebat organizatorul ce s-a intamplat cu trupa si cum mai aflu eu raspunsul la dilema cu melodicul si extremul. La prima intrebare raspunsul a fost: “nu s-au putut invoi de la munca si pe mine m-au anuntat acum 20 de ore cand stiau de concert de 3 luni!”. La a doua intrebare nici el nu a stiut ce sa raspunda

Ok, am vb destul de mult despre o trupa care nici macar nu s-a prezentat. Exit Staccato – Enter Discordless.

Discordless face parte din trupele/proiectele din underground ce ar trebui incadrate la trupe protejate. Cam atat de rar se regaseste acest gen de muzica in underground. Este vorba de electro-industrial. Dar daca observi reactia publicului in general intelegi si de ce. Oricum de data aceasta a fost mult mai receptiv decat cu alte ocazii dar mai e de invatat

Revenind la Discordless ,in playlist s-au regasit toate piesele de pe MCD-ul lansat in 2005 Deprived of Oxygen” intr-o forma schimbata plus inca patru piese noi ce vor fi pe urmatorul produs discografic.

Pe viitor sigur vom mai auzi de aceasta trupa si dupa ce se zvoneste vom auzi sigur de bine!

Playlist


1.Remember
2.Rain
3.Connected
4.Sick
5.Gasp
6.La Preface
7.Deprived of Oxygen
8.Limb Collector (Extended)
9.Different
10.Asa

Incet dar sigur au inceput sa apara si pe plaiurile mioritice trupe care nu mai sunt tributare unui singur gen de muzica care deja in afara era suprasaturat de trupe. In nici un an de la debut, iata ca trupa Deviant se afla deja la o a treia abordare a metalului. Ce este nou in aceasta abordare? Clapele si schimbarea vocii melodice. Astfel, in locul lui Victor a trecut Razvan ,dar, din pacate, numai pentru piesa Inspire. Din pacate vocea lui Razvan nu a sunat exact cum trebuie, pe de o parte datorita unei raceli crunte ce il tot posedeaza de vreo 2 saptamani si ,pe de alta parte datorita faptului ca nu prea se auzea pe scena.

De data aceasta Discordless(synths & keyboards) s-a auzit mult mai bine decat la concertul anterior si pentru ca a inceput sa se obisnuiasca cu stilul de lucru al deviantilor dar si datorita faptului ca Fane a cantat pe un Ibanez Univers ( da da! Semnatura Steve Vai!) care s-a auzit cu precizia bisturiului. De fapt cred ca din punct de vedere al instrumentatiei, exceptand vocea, a fost cel mai bun concert Deviant.

Pe langa cele trei piese ce au aparut pe MCD “Disintegration Show” au mai cantat inca patru piese noi, ce se pare ca vor fi incluse pe albumul care va aparea la toamna, intitulat “Dual Soul Dialouge” dintre care Pointbreak va fi cea la care se va face videclipul castigat la Metal Kombat.

Una dintre primele surprize oferite de Deviant a fost solo-ul de tobe al lui Tase, spre deliciul rockerilor prezenti. Din pacate pentru mine s-a observat lipsa unei sali de repetitii stabile pentru ca sigur se putea mai mult.

Playlist

1.Intro
2.Inspire
3.Disintegration Show
4.Effect
5.Rejection
6.Solo tobe
7.Built Out Of Hate
8.Pointbreak
9.Private
10.The End Of The Heartache (Killswitch Engage) feat. Shole
Bis: Inspire, Disintegration Show

Finalul concertului Deviant a apartinut featuring-ului cu Shole de la Crize pe piesa celor de la Killswitch Engage – The End Of The Heartache. Dintre toate variantele alese de Deviant pentru aceasta piesa pot spune ca aceasta ultima a fost fara nici un echivoc cea mai buna. Shole a reusit sa aduca acestei piese lucrul care ii lispea cel mai mult: feelingul.

Baietii au crezut ca au scapat ieftin, dar publicul a fost de alta parere, drept pentru care au trebuit sa se intoaca pentru bis.

In final nu pot spune decat ca Deviant au fost la nivelul asteptarilor, publicul la fel , de asemenea si sunetul, cu exeptia vocii.

Singurul lucrul pe care il pot ura deviantilor este acela de a nu ajunge niciodata in situatia in care sa spuna “Dar asta nu se potriveste cu stilul nostru!” pentru ca atunci le putem ura linistiti R.I.P.

 

Special thanks @ MAD for pics.

Autor: JohnBlack
Vezi galeriile trupelor: Deviant, Discordless

Data concert:  March 10, 2006  | 0 Comentarii  | 6421 Vizualizari « INAPOI

Comenteaza la: Double D Live

COMENTARIUL TAU

Alte articole din Concerte