Deviant

Deviant Activa
Site: www.deviantshow.ro/
 
Tara: Romania
 
Oras: Bucuresti
 
COMPONENTA:
Stefan Panea – chitara, voce
Andrei Clodius - chitara
Ionut Andrei - bass
Mihai Tanasescu – baterie


Invitat:
Adrian Tabacaru - clape

ex:
Florin Simion – bass

Rares Bartos - voce
Razvan Alexandru - chitara
Marius Costache - clape / synths

Victor Apetrei – voce
 

Biografie

Trupa înfiinţată de către Stefan Panea - vocal şi chitarist - şi Mihai Tănăsescu – tobe - în prima jumătatea a anului 2005 cu gândul de a compune muzica fără urmă de compromisuri, se simtea nevoia de a face ceva actual, de a combina metalul clasic cu multe elemente noi, în mare asta era forma mental pe cre o dădeam înainte să ne apucăm de treabă.Formula deviantă este imediat alcătuită – talentatul Florin Simion (ex-Dust) ca bassist şi cel care a şi dat numele trupei – Costin Chioreanu a.k.a. 13 la chitara, cunoscut ca şi cel mai bun grafician de metal din Romania.
Primul concert are loc în luna mai a anului 2005 în Club A în compania unor trupe ca Avatar şi Cadaverous Condition din Austria.
Victor Apetrei este cooptat ca vocal si astfel a urmat o perioadă în care am repetat foarte mult iar primele trei piese compuse au fost si imprimate pe primul disc Deviant foloindu-le mai mult ca suport promoţional.
Costin părăseşte trupa pentru a se concentra mai mult pe grafică cu puţin timp înaintea înregistrării primului material discografic.
MCD-ul Disintegration Show (înregistrat în studioul Taine Multimedia în jumătatea verii anului 2005) a fost primit foarte bine de către ascultători căt şi de către media muzicală din cauza compoziţiilor atipice pentru scena muzicală românească, Inspire, Disintegration Show şi Effect cumva au creat un stil nou, “o combinatie indrazneata de metal agresiv cu tente death metal combinat cu elemente progresive, totul imbracat intr-o forma moderna” (Metalfan - recenzie Disintegration Show).
La sfărşitul anului 2005 este adus în trupă Răzvan Alexandru (Abigail) ca a doua chitară şi apoi Marius Costache a.k.a Discordeless care să se ocupe de partea electronică – efecte şi synths. Urmează concerte alături de Inactive Messiah şi Siva Six, ambele din Grecia sau alături de Hyperborea di Bulgaria.
Deviant participă la Metal Kombat, o competiţie între trupe organizată de către Metalfan şi câştigă premiul special ce consta în realizarea unui videoclip. Urmează concerte în Bucureşti în această formulă căreia i se adaugă Rares Bartos (ex-Narkoma) ca vocal.
Videoclipul a fost realizat în 2006, avăndu-l ca regizor pe Radu Pilat, piesa fiind Pointbreak, piesă ce arăta direcţia actuală a trupei – riffuri alerte în maniera swedish melodic metal combinate cu elemente de metalcore sau hardcore.
După ceva concerte în formula aceasta – în Bucureşti şi în Constanţa cu Protest Urban, Avatar, Blind Reason şi 16MM – Rareş, Marius şi Răzvan părăsesc trupa iar pentru următoarele două concerte – în deschidere la legendarii Sinister @HateworkFestival şi în deschidere la prietenii noştrii de la Crize care lansau EP-ul …For The Damned – l-am avut invitat pe Florian de la Protest Urban pe postul de vocal.
Locul vacant al lui Răzvan este ocupat în scurt timp de bunul nostru prieten Andrei Clodius, ex-Avskild.
După aceasta perioadă, mai precis în decembrie 2006 am intrat în studioul Sonic Engine şi ne-am concentrat pe înregistrarea primului album Deviant – Dual Soul Dialogue.
În timpul înregistrarilor Florin se decide să părăsească trupa din motive personale, locul său fiind ocupat de Ionuţ Andrei a.k.a. “Dop” care venea de la trupa constănţeană de hardcore 16MM.
Pe 14 februarie 2007 Deviant participă la Underground Against Aids, concert caritabil pentru copiii bolnavi de Sida, alături de trupe ca Dodiez, Crize, Coma şi OCS.
Albumul Dual Soul Dialogue urmează să fie lansat la Metalfan Records Division în luna aprilie 2007. Astfel trupa în această formulă – Stefan “Fane”-voce si chitară, Andrei-chitară, Ionuţ “Dop”-bass şi Mihai “Tase”-tobe - se sime a fi un tot unitar, fiecarui membru stilul Deviant fiindu-i familiar.

 

Poze

Comenteaza la: Deviant

COMENTARIUL TAU

Albume

Disintegration Show

Aparitie: 16.11.2005
Casa discuri: Autoprodus
Deviant - Disintegration Show
TRACKLIST
01. Inspire02. Disintegration Show03. Effect

Stiri

Interviuri

Concerte