concerte

UNDERGROUND AGAINST AIDS

UNDERGROUND AGAINST AIDS
TRUPE: Coma, Crize, Deathdrive, Deviant, Omul cu sobolani

Saptamana trecuta a fost una foarte activa in capitala in materie de concerte. Treaba mea e sa va vorbesc despre ceea ce s-a numit "Underground against AIDS", un concert care s-a materializat, in urma unei initiative laudabile, chiar de Valentine's fucking Day. Locul si momentul faptei: clubul Suburbia, miercurea trecuta, cand peste 300 de oameni s-au strans pentru a asculta o combinatie destul de eterogena de trupe. Grupurile de metal au fost majoritare, nu si publicul care le-a sustinut si care uneori le-a ironizat pe nedrept pe la colturi.

 

 

Deviant

 

Prima lovitura a fost data de baietii de la Deviant, care n-au avut niciun fel de complex in a-si sublinia personalitatea, spre ciuda unora dintre cei de fata. "Fuck ska!", a fost refrenul deviantilor, care au incercat sa transforme in barbati o multime de pusti care isi cauta inca personalitatea de ascultatori de muzica. Cunosc bine aceasta trupa, asa ca pot sa afirm ca Deviant este la ora actuala una dintre cele mai rapide trupe din tara.

 

Deviant

 

Chiar daca se declara fani ai metalului de sorginte suedeza, baietii au adoptat furia ritmica specifica multor trupe americane, asa ca deviantii au fost impetuosi: Melodia, prezenta in mai toate riffurile lor, are o sora nedespartita, viteza, asa ca recitalul a amenintat batrana Suburbie cu prabusirea. Deviant suna cu atat mai bine cu cat componenta este, in sfarsit, una completa. 

 

 

 

DoDiez

 

Dupa remedierea unor probleme tehnice, a venit randul celor de la DoDiez sa atace asistenta. Trupa asta va avea un cuvant din ce in ce mai periculos de spus in metalul romanesc, daca e sa apreciezi cum se cuvine apetitul pentru melodicitate, tehnica si incisivitate a acestor bucuresteni. Metalul lor de sorginte nord-americana, care se hraneste din seva multor gasti de metalcore, straluceste prin multe fatete datorita influentelor Lamb Of God, detaliu ce improspateaza solul destul de searbad al metalului autohton. Mi-a placut ca au actionat cu curaj in fata unui public numeros, inspirandu-se din trucurile unor trupe mari si totul le-a iesit de minune. Va recomand sa fiti cu ochii si urechile pe acest grup care emana prospetime muzicala.

 

 

 

Crize

 

Lucrurile s-au complicat si mai mult odata ce pe scena au urcat baietii de la Crize. Aceasta trupa reprezinta un caz foarte interesant, pentru ca, dupa cum multi stiu, ei au deviat dinspre zona nu metalului spre metalul cu multe boase in urma unor schimbari importante de componenta. Tinerii cooptati in Crize, alaturi de disponibilitatea spre nou a veteranilor, au facut ca un grup important al undergroundului romanesc sa se loveasca de un examen important, si anume acela de a-i convinge pe vechii si numerosii fani, obisnuiti cu acordurile nu metal, ca si calea metalului extrem este una demna de urmat. Dincolo de agitatia generala, am vazut ochii rotunjiti de uimire a unor vechi ascultatori de Crize si nu-mi ramane decat sa sper ca acesti oameni vor intelegi valoarea metalului adevarat, pe care Shole si compania il practica acum.

 

 

 

 

Coma

 

Situatia a scapat de sub control cand Coma a urcat pe scena. Mi-e destul de greu sa vorbesc (sau, dimpotriva, lucrurile sunt mult mai simple?), pentru ca, pe de-o parte, m-a impresionat show-ul pe care l-au facut, iar pe de alta m-am simtit frustrat ca trupele metalice nu au fost la fel de masiv receptate.

 

Coma

 

Nu prea e pe felia mea ce canta Coma, dar e imposibil sa nu te impresioneze reactia incredibila a spectatorilor la melodiile lor, precum si rigurozitatea cu care isi executa compozitiile. Imi place sa cred ca publicul de nu metal care ii adora s-a mai familiarizat cu aspectul aparent neprietenos al metalului intr-o seara ce s-a vrut a tolerantei, binefacerii si infratirii. 
 

 

 

 

Omul cu Sobolani


Seara a fost incheiata de Omul Cu Sobolani, despre care, cu permisiunea voastra, nu vreau sa spun nimic, pentru ca formatiunea asta nu se numara printre preferintele mele. Optiunile cronicarului nu trebuie sa aiba relevanta, dar prefer sa ma opresc aici pentru a nu comite vreo nedreptate.

Autor: urmuz
Vezi galeriile trupelor: Coma, Crize, Deathdrive, Deviant, Omul cu sobolani

Data concert:  February 14, 2007  | 3 Comentarii  | 6233 Vizualizari « INAPOI

Comenteaza la: UNDERGROUND AGAINST AIDS

  • subscriu razvan :)

    1. Posted by skippie | 21 Februarie 2007 18:59
  • multumim pentru sprijin si pentru vorbele de bine! va asteptam in continuare la concerte!

    2. Posted by SHOLE | 27 Februarie 2007 01:50
  • categoric COMA a fost la mare inaltime ca intotdeauna...comentariu obiectiv...respectele mele

    3. Posted by Alina | 27 Februarie 2007 10:16
COMENTARIUL TAU

Alte articole din Concerte