concerte

Primavara incepe cu DEICIDE

Primavara incepe cu DEICIDE
TRUPE: Arvas, Deicide, Destinity, Karnak, Sweetest Devilry

Data de 8 martie (ocazie cu care majoritatea fetelor si femeilor primesc flori cu nemiluita, cereri in casatorie si iesiri la restaurante care mai de care mai sofisticate) a marcat un nou eveniment concertistic organizat de catre deja celebra HATEWORK. Al 2-lea show al legendarei trupe de death metal Deicide, concert sustinut in binecunoscutul club bucurestean Fabrica, beneficiind de aportul unor trupe de deschidere ca: Arvas, Sweetest Devilry, Karnak si Destinity. Programul concertului era anuntat de la ora 19:00 si se pare ca organizatorii si-au facut foarte bine datoria si am avut parte de o intarziere de maxim 10 minute pana cand Arvas au si urcat pe scena.

Sincer, pe primele 3-4 piese doar s-a reglat sunetul si in afara de faptul ca din boxe reiesea un black metal fix in vana celor de la Gorgoroth, adica rapid si total anti-crestin (atat audio cat si vizual, solistul tinand pe tot parcursul recitalului o cruce intoarsa in mana si un craniu) recitalul baietilor nu mi-a spus chiar foarte mare lucru.

In fine, dupa black metalistii de la Arvas au urmat Sweetest Devilry, membrii trupei fiind foarte mari fani ai trupei Death, asa cum mi-am dat seama de la executia primei piese. Spun asta deoarece la un moment dat auzeam pasaje clar desprinse de pe celebrul album Symbolic al formatiei Death, dar acest lucru nu a deranjat absolut deloc, deoarece baietii si-au pus amprenta personala in interpretarea progressive death metal-ului si au reusit sa dezmorteasca oasele si pletele catorva entuziasti.

Dupa ei au urmat italienii de la Karnak, formatie pe care am mai avut ocazia sa o vad in deschiderea concertului formatiei canadiene Kataklysm. Italienii canta un brutal death metal care imi aminteste destul de mult de americanii de la Incantation. Pasaje rapide, voci foarte guturale si blast-beaturi de toata frumusetea au miscat publicul, care la randul sau i-a rasplatit cu o portie buna de pogo si manifestari aferente muzicii death metal. Alaturi de conationalii de la Hour of Penance, membrii Karnak tin flamura death metal cu mandrie si o fac foarte bine.

Dupa Karnak, au urmat formatia care sincer pentru mine a fost momentul cel mai important al serii si aici ma refer la Destinity.
Aceasta trupa a fost definitia preciziei si a naturaletii in interpretarea unui technical brutal death metal de mare splendoare. Pentru cateva momente am avut senzatia ca vad pe scena Nile si Suffocation interpretand la unison un intreg show, deoarece Destinity au fost fix combinatia dintre cele doua trupe mentionate putin mai sus.

Dupa incheierea recitalului scena s-a eliberat destul de repede iar dupa un sfert de ora, la ora 22:30 fix, in uralele publicului pe scena a urcat Benton&Co. Despre Deicide ce ar mai fii de spus, in afara de faptul ca au ramas, alaturi de cei din era lor, niste titani si pionieri ai muzicii death metal? 10 albume de studio inchinate niciunui alt personaj biblic decat Satana, tone de scandaluri din cauza reprosurilor lirice aduse religiei si promovarea satanismului intr-un mod extrem, amenintari cu bomba la cateva concerte. Acestea sunt doar cateva din ingredientele retetei care a dus la apogeu notorietatea carierei grupului Deicide. Concertul a inceput in forta fara nici un menajament cu piesa Homage for Satan si pe urma au curs, snur una dupa alta, Dead by dawn, Once upon the Cross si Scars of the Crucifix.
La sfarsitul celei de a4-a piese, Glen a facut o scurta pauza pentru a saluta audienta infierbantata de celebrele piese ale trupei si a anuntat la fel de repede celebra
When Satan Rules His World, piesa la care publicul a luat-o razna. Crowd surfing, pogo, headbanging in timp ce pe scena bestia compusa din Steve Asheim, Jack Owen, Dave Quirion si Glen Benton se dezlantuia.
Au trecut prin toata discografia cu piese ca: Sacrificial Suicide, Serpents of the Light, Blame It on God, How Can You Call Yourself a God, Children of the Underworld, Desecration etc.

A fost un concert reusit care sper ca i-a multumit pe toti cei care nu au reusit sa ii vada prima oara in Studio Martin si sper ca asociatia HATEWORK sa continue in acelasi ton cand vine vorba de concerte de metal extrem.

Autor: R. Andrei
Vezi galeriile trupelor: Arvas, Deicide, Destinity, Karnak, Sweetest Devilry

Data concert:  March 08, 2013  | 1 Comentarii  | 2494 Vizualizari « INAPOI

Comenteaza la: Primavara incepe cu DEICIDE

  • "solistul tinand pe tot parcursul recitalului o cruce intoarsa in mana si un cap de craniu" - deci nota zece! felicitari cronicarului, btw!

    1. Posted by hell9level | 14 Martie 2013 14:20
COMENTARIUL TAU

Alte articole din Concerte