concerte

Rock the City 2012 - ziua 2

Rock the City 2012 - ziua 2
TRUPE: Black Label Society, Lacuna Coil, Machine Head, Saxon, Soulfly, Sweet Savage

Ziua de sambata a fost in cadrul Rock the City 2012 ziua metalelor grele.
Irlandezii de la Sweet Savage au avut la dispozitie aproximativ 45 de minute pentru a ne convinge ca, desi canta din 1979, fara sa fi devenit la fel de celebri ca trupele din acelasi gen, muzica lor nu este cu nimic mai prejos. Publicul a parut sa aprecieze aparitia lor, in special cand au cantat propria varianta a celebrei Whiskey in the Jar.

Saxon au sunat bine, insa au parut cam plictisiti si poate un pic aroganti, probabil din cauza ca erau obisnuiti sa fie headlineri. Publicul nu prea le stia melodiile, iar din show au lipsit fumul sau alte efecte scenice regasite, mai mereu, in concertele lor. Au cantat, printre altele, Heavy Metal Thunder, I've Got to Rock (To Stay Alive), Wheels of Steel,  incheind cu Princess of the Night. La fel ca multe dintre trupele care concerteaza in Romania, au promis ca se vor intoarce, iar noi speram ca se vor tine de cuvant.

Au urmat Lacuna Coil, care au fost mult mai energici. Comunicare perfecta cu publicul, sunet superb si plini de entuziasm -  au dat impresia ca ar putea face un show incendiar si cu 2 oameni in public. Fata de anii trecuti, se vede clar ca au evoluat. Printre melodiile cantate s-au numarat: I Won't Tell You, Kill the Light, Heaven's a Lie, Our Truth, lasand pentru final Trip the Darkness si Spellbound. Un regret al multora dintre cei prezenti a fost ca nu au cantat si coverul piesei Enjoy the Silence (Depeche Mode).

Putem spune ca Soulfly a fost punctul culminant al zilei. Publicul s-a impartit, lasand loc unui circle pit de toata frumusetea. Ca si in prima seara, toata lumea isi tinea tricoul peste fata din cauza prafului ridicat, iar soarele completa disconfortul catre limita. Anii au trecut vizibil peste Max, kilogramele in plus limitandu-i miscarile la cateva plete-n vant si aruncarea apei pe public (gest binevenit, totusi, avand in vedere caldura greu suportabila). Printre melodiile cantate amintim: Blood Fire War Hate, Refuse/Resist (Sepultura cover), Back To The Primitive, Seek'N'Strike, Iron Man (Black Sabbath cover), Jumpdafuckup/Eye for an Eye (cu care au si incheiat). Iar Roots Bloody Roots, celalalt cover Sepultura, a sunat extraordinar.

Publicul a asteptat cu nerabdare show-ul celor de la Black Label Society. Un motiv de amuzament a fost faptul ca inainte de concert se auzeau vocalizele lui Zakk din backstage. Nick a fost, de departe, cel mai carismatic, iar basistul, JD, era numai un zambet. Atat trupetii, cat si cei din public, pareau ca se distreaza foarte bine – la fel si basistul de la Saxon, care a aparut prin crowd-surfing in public. Si-a pierdut rapid incaltarile, iar daca n-ar fi avut ajutorul publicului, ar fi ramas si fara pantaloni, fiind vizibil afectat de alcoolul consumat, dar dornic de pogo. Cei de la Black Label Society, vazand episodul, pareau si ei amuzati de situatie. Per total, atmosfera a fost mult peste asteptari. Din setlist, mentionam: New Religion, Funeral Bell, Bleed for Me, Overlord, Parade of the Dead, Suicide Messiah, Stillborn.

Mult-asteptatii Machine Head nu s-au lasat mai prejos, oferind publicului un show intens, energic, insa totodata plin de mesaj. Solistul, Robb Flynn, a comunicat mult cu publicul, vorbindu-le despre muzica in general si felul in care ea aduce schimbari in bine. A mentionat, de asemenea, ca s-a bucurat sa ii vada pe cei de la Soulfly. Piesele I Am Hell (Sonata in C#), Imperium, Locust, Darkness Within si Davidian s-au numarat printre cele alese de Machine Head pentru Green Fest.


Vezi galeriile trupelor: Black Label Society, Lacuna Coil, Machine Head, Saxon, Soulfly,

Data concert:  June 30, 2012  | 0 Comentarii  | 2833 Vizualizari « INAPOI

Comenteaza la: Rock the City 2012 - ziua 2

COMENTARIUL TAU

Alte articole din Concerte