TARJA TURUNEN la Bucuresti

TRUPE: Tarja Turunen

Soprana Tarja Turunen va canta la Sala Palatului in 22 iunie 2009, concert ce face parte din turneul european Summer Storm 2009.

Cea mai stralucitoare stea a scenei muzicale finlandeze, remarcabila soprana Tarja Turunen a devenit intr-un timp extrem de scurt una dintre cele mai cunoscute voci feminine ale muzicii rock internationale. Tarja a fost vocea legendara a celei mai iubite trupe de rock simfonic, Nightwish.

De-a lungul carierei sale, Tarja a reusit sa uneasca doua lumi aflate la poli opusi, rock-ul si opera. Soprana a reusit sa atinga echilibrul perfect intre stiluri prin piese ca Nemo si I Walk Alone, hituri ce au rasturnat topurile internationale si au influentat pregnant scena de rock.

Tarja s-a nascut in orasul Kitee din Finlanda, a inceput studiile muzicale la varsta de numai sase ani si a aprofundat scoala canto incepand de la 18 ani. Cat timp a fost solista si figura emblematica Nightwish, incredibila sa charisma si prezenta scenica au propulsat-o pe primul loc in inimile iubitorilor de rock simfonic din intreaga lume.

In prezent, Tarja are o cariera solo de succes, marcata de albumul My Winter Storm, lansat in 2007. Cu noi dimensiuni adaugate stilului oricum foarte special, Tarja a inregistrat muzica de film in defavoarea aranjamentelor acustice traditionale ale muzicii rock si a creat o atmosfera sonora specifica productiilor cinematografice. Iar in aceasta lume mica nu exista un nume mai potrivit ca Hans Zimmer, compozitorul de film binecunoscut pentru coloana sonora din Gladiatorul si Piratii din Caraibe. Productia a avut loc in studioul Remote Control din Los Angeles aranjata de Slamm Andrews, sound designerul care a mixat sunetele din filmul Familia Simpson. Tot din categoria grea de profesionisti este si Daniel Presley, producatorul albumelor Faith No More, Jewel si The Breeders. Albumul a obtinut discul de platina in Finlanda si cate un disc de aur in Rusia, Germania si Suedia. Piesa de debut I Walk Alone, inspirata din Requiem-ul lui Mozart, a primit critici foarte pozitive din partea presei si a fanilor, iar clipul a fost intensiv promovat pe toate canalele muzicale.

Dupa doua concerte spectaculoase in Romania alaturi de Nightwish, primul la Sala Palatului din Bucuresti - SOLD OUT si al doilea la Sala Polivalenta, Tarja a cucerit definitiv publicul local. Turneul european a fost, de asemenea, un real succes, majoritatea spectacolelor fiind SOLD OUT cu saptamani inainte de concert. Figura Tarjei a aparut pe copertile publicatiilor din intreaga lume, in tari ca Norvegia, Germania, Spania, Brazilia, Franta, Suedia, Belgia, Olanda, Finlanda, Argentina si Romania.

In Bucuresti, Tarja Turunen va concerta in data de 22 iunie la Sala Palatului. Biletele de 70, 90, 110, 130 si 150 de lei sunt disponibile in reteaua magazinelor Diverta, precum si online, pe www.ticketpoint.ro si www.myticket.ro incepand cu data de 23 martie.

Un eveniment organizat de Future Production si ARTmania.

Data evenimentului:   June 22, 2009  | 0 Comments  | 3245 Vizualizari « INAPOI

Comenteaza la: TARJA TURUNEN la Bucuresti

COMENTARIUL TAU