interviuri rock

Anders Bjorler (AT THE GATES): metalul este o limba universala

Anders Bjorler (AT THE GATES): metalul este o limba universala
TRUPE : At the Gates

Anders Bjorler, unul dintre cei doi chitaristi si totodata gemeni ai trupei suedeze At the Gates, a avut amabilitatea de a ne oferi cateva detalii legate de reuniunea At the Gates, viitorul DVD al trupei dar si despre ce va urma pentru At the Gates dupa turneul de reuniune.

Metalfan: Salut Anders! Ce mai este nou cu At the Gates?
Anders Bjorler: In afara de reuniune nu prea multe. Tocmai ne-am intors din Japonia, ceea ce a fost excelent pentru noi. Va fi o vara de care ne vom aminti multa vreme.

Metalfan: Care este marea diferenta dintre fanii metal din Asia fata de cei din Europa?
Anders Bjorler: Este o diferenta culturala. Metalul este o limba universala. Din turnee am invatat ca indiferent unde vei merge, peste tot vor fi metalisti.

Metalfan: Ce astepti de la aceasta reuniune? Ce v-a determinat sa va reuniti?
Anders Bjorler: Astept sa ma distrez foarte bine si le oferim fanilor nostri ultima sansa de a ne vedea. Am discutat despre reuniune ani de zile, dar acum toate lucrurile s-au intamplat.

Metalfan: Ce simti, dupa toti acesti ani, atunci cand esti pe scena cu At the Gates?
Anders Bjorler: Ma simt bine, dar muzica se simte un pic depasita, deci sunt de parere ca a fost un lucru bun sa limitam reuniunea doar pentru aceasta vara. Este ca si cum te-ai simti bine alaturi de prieteni pe care nu i-ai mai vazut de ceva vreme.

Metalfan: Care este albumul tau preferat din discografia At the Gates?
Anders Bjorler: Cred ca este ceva de pe fiecare album, dar cred ca Terminal Spirit Disease (1994) sau Slaughter of the Soul (1995) ar putea fi favoritele.

Metalfan: Ce parere ai despre faptul ca multe trupe din New Wave of American Metal specifica At the Gates ca o influenta imensa? De asemenea multe trupe cu un sound mai apropiat de metalcore decat de melodic death metal va menztioneaza ca pe o influenta...
Anders Bjorler: Ma simt bine pentru ca am influentat oamenii cu muzica noastra.

Metalfan: Ce crezi ca se va intampla cu At the Gates dupa acest turneu? Cat de mult crezi ca va dura?
Anders Bjorler: Este programat pana in septembrie anul acesta, dupa aceea vom continua sa concertam cu The Haunted.

Metalfan: Acest turneu reprezinta o sansa pentru oamenii care nu au mai vazut At the Gates live pana acum, intentionati sa sustineti cateva concerte aici in Romania, nu ati cantat niciodata...
Anders Bjorler: Nu dupa cite se pare in acest moment. Probabil va trebui sa calatoriti pentru a ne vedea live. Este greu sa acoperi toate tarile din lume intr-un turneu atat de mic. Scuze!

Metalfan: Aveti in plan vreo lansare de album? Cu material nou sau poate o remasterizare a unor piese mai vechi?
Anders Bjorler: Nu exista planuri pentru piese noi sau pentru compilatii. Nu vom mai compune muzica sub numele At the Gates.

Metalfan: Stiu ca veti sustine in iulie daca nu ma insel, trei concerte in SUA alaturi de Repulsion. At the Gates si Repulsion, doua legende pe aceeasi scena, cum s-a intamplat acest lucru?
Anders Bjorler: I-am dorit alaturi de noi in turneu, asa ca i-am intrebat. Va fi criminal!

Metalfan: Cine a ales trupele care vor canta in deschidere pentru voi, Darkest Hour si Municipal Waste? Stiu ca nu prea asculti metal nou, in general trupe vechi...
Anders Bjorler: Sunt prietenii nostri. Am incercat sa chemam mai multe trupe vechi, dar nu a mers.

Metalfan: Am auzit un zvon, ca intentionati sa lansati un DVD cu At the Gates, este adevarat? Cand se va intampla acest lucru? Aveti ceva material gata pana acum?
Anders Bjorler: Avem ceva material pentru el, dar spectacolele inca nu au filmate. Planul initial este sa filmam cel putin doua - trei spectacole si de asemenea sa producem un fel de documentar. Mai multe amanunte despre acest lucru vor aparea in cursul acestui an.

Metalfan: Iti multumesc pentru timpul accordat Anders! In final ai dori sa transmiti cateva cuvinte cititorilor nostri si fanilor vostri din Romania?
Anders Bjorler: Va multumim pentru sprijin. Daca nu veti putea ajunge la nici unul dintre concerte, vom incerca sa producem un DVD interesant pentru voi. Multumesc pentru interviu.

Autor: H.
Vezi galeriile trupelor: At the Gates

   May 23, 2008  | 1 Comentarii  | 11050 Vizualizari « INAPOI

Comenteaza la: Anders Bjorler (AT THE GATES): metalul este o limba universala

  • Vreti sa-i vedeti live? Check this out. Festival de festival.
    http://www.castlefestival.org. Pacat ca nu vin si la noi.

    1. Posted by Ciprian | 27 Mai 2008 12:14
COMENTARIUL TAU

Alte articole din Interviuri