interviuri rock

Ian Gillan (DEEP PURPLE): o expersie enigmatica

Ian Gillan (DEEP PURPLE): o expersie enigmatica
TRUPE : Deep Purple

După ceva timp, ne vom întâlni din nou cu Deep Purple foarte curând. Trupa de origine britanică va concerta la Sala Polivalentă din Bucureşti, pe data de 20 februarie. Deep Purple, cei care au generat cea mai frumoasă îmbinare de hard rock, blues şi jazz, dau dovadă că instinctul lor creator se desfăşoară într-un mod energic, după mai bine de 40 de ani de activitate. În primăvara anului trecut, ei au lansat albumul Now What?! care confirmă cele spuse mai sus. Ian Gillan, omul din fruntea acestui grup, ne-a vorbit puțin despre el şi despre noul album.
 

Metalfan: Salut! Te întâmpinăm cu onoare şi suntem recunoscători că putem purta această discuție. Cum este ziua asta pentru tine? Cu ce fel de gânduri te-ai trezit în minte?

Ian Gillan: Mulțumesc pentru toate acestea. Plouă cu găleata iar apa s-a infiltrat în studio-ul meu, dar dincolo de asta, toate sunt în regulă. De obicei nu prea am gânduri coerente când mă trezesc, doar fac puțină mişcare şi zâmbesc.

Metalfan: Şi-acum, Now What?!. Să vorbim puțin despre ultimul material, albumul Now What?!. Cam câtă ironie reiese din numele albumului?
Ian Gillan: Păi, este o expresie enigmatică şi poți scoate din ea ce sens doreşti. Are vreun înțeles? Asa ziceam si eu…

Metalfan: Ce fel de reacții ai observat în legătură cu acest album? Şi mai ales, vorbind despre concerte, cum ai simțit publicul?

Ian Gillan: Răspunsul la Now What?! a fost magnific până acum, iar materialul este mult mai compatibil cu celelalte albume binecunoscute, decât de obicei.

Metalfan: Care a fost factorul principal care a generat ideea pentru piesa Vincent Price? Apropo, structura ei muzicală a construit un fantastic imn „vampiric”.
Ian Gillan: Vincent Price a fost titlul potrivit deoarece încă din stadiul inițial, piesa suna ca o coloană sonoră de film horror. Versurile reprezintă în întregime o listă de elemente pe care noi le-am considerat că pot fi introduse într-un scenariu de asemenea natură de către un regizor.

Metalfan: A contribuit vreunul dintre voi la scriptul videoclipului pentru Vincent Price?
Ian Gillan: Nu cred; ideea a venit de la băieții de la casa de discuri, instigați de Max Vaccarro, care a fost forța producătoare de mişcare în tot acest proces.

Metalfan: Dacă e să ne gândim la momentul când a fost compus albumul Perfect Strangers, care este prima amintire ce-ți vine în gând?
Ian Gillan: La dracu’, nu pot să-mi amintesc. Titlul albumului a fost cu siguranță potrivit încercărilor noastre de a ne obişnui unul cu altul după nişte ani de distanță.

Metalfan: Îți poți compara visele din anii ’80 cu cele pe care le ai în prezent?

Ian Gillan: Ei bine, poate o să pară ciudat, dar nu am avut niciodată alte vise sau ambiții în afara celor de a face parte dintr-o trupă de hard rock. Şi bineînțeles, să am concerte pe cât de mult se poate, în timp ce înregistrările sunt esențiale pentru a furniza materiale de actualitate. Visele şi contemplările mele tind acum să nu fie legate de muzică.

Metalfan: Îți mulțumim foarte mult pentru timpul acordat. Ne dorim să vă simțiți minunat la concertul din februarie, în Bucureşti. În final, eşti liber să scrii orice simți să transmiți în acest moment.
Ian Gillan: Plăcerea este de partea mea. De-abia aştept să vă văd pe toți în februarie; nu uitați să aduceți cu voi energia şi fi¬ți pregătiți să o lăsați pe toată pe podeaua sălii de concert.
Autor: Gina S.
Vezi galeriile trupelor: Deep Purple

   February 08, 2014  | 0 Comentarii  | 6165 Vizualizari « INAPOI

Comenteaza la: Ian Gillan (DEEP PURPLE): o expersie enigmatica

COMENTARIUL TAU

Alte articole din Interviuri