interviuri rock

Interviu Rene Rutten & Frank Boeijen (The Gathering)

Interviu Rene Rutten & Frank Boeijen (The Gathering)
TRUPE : The Gathering

Metalfan: Este acesta primul interviu pentru un webzine romanesc?

Réne: Cred ca da. Da.

Metalfan: Ati mai cantat aici, la Szigt Fesztival...

Réne: Da, acum doi ani.

Metalfan: Cum v-ati simtit atunci si la ce va asteptati de la concertul din seara asta?

Réne: Prima data am cantat la ora 4 in miezul zilei, erau numai cativa oameni, era cam aceeasi vreme ca si azi, asa ca a fost chiar dragut. Acum oamenii stiu ceea ce facem, asa ca va fi ok in seara asta.

Metalfan: Stilul vostru actual este mai soft, nu va simtiti un pic incomodati sa cantati pe scena Hammerworld in fata atator fani metal?

Réne: Da, asta cam e o problema, dar este un festival in aer liber, sunt trupe diferite si oamenii deja le cunosc, vin la concert doar atunci cand trebuie. Sper ca atunci cand va termina de cantat ultima trupa, sa fie cam o ora in care oamenii pot pleca sau pot veni, deci cred ca nu va fi chiar o problema pana la urma.

Metalfan: Cum a primit publicul Sleepy Buildings?

Réne: Multora chiar le-a placut, nu sunt multe trupe care vin cu asa ceva, deci cred ca e chiar ok. In acest moment avem atatea trupe metal peste tot prin lume asa ca eu cred ca e chiar bine ca sunt unele care fac ceva diferit, cum am facut noi. Cred ca oamenii chiar asteptau asa ceva, sa asculte si muzica noastra.

(Frank se alatura)

Réne: El mi se va alatura pentru interviu.

Metalfan: Salut! Ne bucuram sa te avem si pe tine alaturi de noi. La ce ar trebui sa ne asteptam de la urmatorul album de studio? Putem spera la o combinatie intre vechiul si noul stil muzical?

Réne: Da, mai ales acum va puteti astepta la asa ceva pentru ca Hugo a parasit trupa si acum o avem pe Marjolein la bass, este foarte tanara si are extrem de multa energie. Ne plac foarte mult chitarile, deci acum cred ca noul album va fi mult mai mult orientat spre ele. Asa ca da, o sa combinam vechiul si noul stil.

Metalfan: Cine compune muzica?

Réne: Frank Boeijen.

Metalfan: Compuneti mai intai muzica si apoi scrieti versurile?

Réne: Da, cam asa se intampla. Muzica o cream acasa si apoi punem materialul cap la cap impreuna in sala de repetitii si apoi adaugam vocea si tobele.

Metalfan: Ce va inspira cand compuneti piesele?

Réne: Lucrurile obisnuite care au loc in viata de zi cu zi. Filmele de asemenea sunt o inspiratie buna, lectura la fel. Insa cel mai mult ma inspira lucrurile care mi se intampla in viata.

Metalfan: Este publicul din Olanda mai deschis catre muzica voastra fata de cel din alte tari?

Frank: Nu. In Olanda sunt cam... la concerte vorbesc tot timpul, nu prea sunt atenti la trupa, la ce se intampla pe scena. Dar in alte tari chiar se uita si asculta, e foarte dragut. Dar in Olanda nu suntem asa de bine primiti.

Metalfan: Ce pacat!

Frank: Da...

Metalfan: Am auzit un zvon cum ca Trey Azagthoth de la Morbid Angel ar dori sa colaboreze cu Anneke. Ar mai fi spus ca vor inventa un nou gen de muzica. Ce parere aveti de asta?

Réne: Stiu ca este un mare fan al nostru, stiu ca este. L-am cunoscut la unul dintre concertele nostre, cantam pe undeva prin Germania si este un mare fan, a cumparat toate tricourile si restul chestiilor de vanzare. Inregistra de afara concertul pe camera lui video, asa de innebunit era. Muzica noastra il inspira, chiar ii place ceea ce facem. Stiu ca el compune o muzica foarte heavy si noi nu mai facem acest lucru si stiu ca ne este un mare fan. Daca ma intrebi daca am lucra cu el, asta e visul lui si daca ne-ar intreba daca vrem sa ni se alature pentru un album, da, as face-o. Poate in viitor o sa inregistram impreuna ceva live sau poate in studio.

Metalfan: Care este albumul vostru preferat The Gathering?

Réne: Urmatorul (zambeste).

Frank: Difera de la timp la timp, bineinteles, dar cred ca "How to measure a planet" este favoritul meu. Si "Souvenirs" de asemenea.

Réne: Imi plac toate in felul lor pentru ca-mi reprezinta sentimentele din momentul respectiv. Dar cel mai mult imi place Mandylion. A fost primul album cu Anneke si incepeam sa crestem ca trupa, sa devenim mai cunoscuti. A fost ceva nou la timpul lui, a fost chiar ok.

Metalfan: Care a fost momentul culminant al carierei voastre?

Frank: Nu stiu. Toate au fost momente culminante.

Metalfan: Dar care a fost cel mai bun moment, cel mai bun concert sau ceva asemanator.

Frank: Cred ca ultima data cand am cantat in Santiago Chili. Pentru mine a fost chiar super, foarte dragut. De asemenea concertul din Mexico City a fost foarte reusit.

Metalfan: Sa speram ca in seara asta va fi chiar mai bine!

Frank: Sa speram!

Metalfan: Ati pregatit ceva surprize pentru showul din aceasta seara, niste piese noi?

Réne: Nu, inca nu. Tocmai am terminat o piesa noua, dar e prea recenta sa o cantam live, nici nu avem versuri asa ca ar fi greu sa o cantam. Si despre surprize... nu chiar, singura chestie ar fi ca Anneke o sa cante si la chitara si noua bassista, dar in rest nimic special.

Metalfan: Unde va simtiti mai in largul vostru sa cantati: in cluburi sau pe marile scene?

Réne: Nu imi plac chestiile mari, imi plac locurile mici cum ar fi cluburile, cu atmosfera intima. Dar o sa fie bine si aici, in seara asta.

Metalfan: Sa speram ca o sa aveti un concert extraordinar azi, il asteptam cu interes. Va multumesc foarte mult pentru interviu!

Autor: Gabi D.
Vezi galeriile trupelor: The Gathering

   September 03, 2004  | 0 Comentarii  | 4931 Vizualizari « INAPOI

Comenteaza la: Interviu Rene Rutten & Frank Boeijen (The Gathering)

COMENTARIUL TAU

Alte articole din Interviuri