interviuri rock

Soundcheck 5 cu Balaurul (Trooper)

Soundcheck 5 cu Balaurul (Trooper)
TRUPE : Trooper

E cineva caruia trebuie sa-i explic cine e Balaurul? Banuiesc ca nu. Pentru ca nici nu stiu ce-as putea sa va mai zic si sa nu stiti deja. Tot ce pot sa va spun in plus, este ca dupa 10 ani si 6 albume, a ramas acelasi tip prietenos si lipsit de aroganta ca atunci cind l-am cunoscut. Trooper se afla in plin turneu de promovare a albumului Voodoo, dar, totusi, Balaurul si-a facut timp sa raspunda Soundcheckului nostru.




IRON MAIDEN - Maiden England

Nu este chiar un CD, este vorba de o caseta video cu un concert din turneul ce a urmat lansarii CD-ului "Seventh Son of a Seventh Son", discul meu preferat de la Iron Maiden. Este concertul care m-a transformat in rocker. Unchiul nostru, Adi Popa (RIP), chitarist in formatia Chrom Dioxid, ne-a chemat sa vedem diverse videoclipuri care circulau intre fani pe casete video. Cand am vazut "Maiden England", am fost convins ca Iron Maiden e cea mai buna formatie de heavy metal din lume. Convingerea persista pana in ziua de astazi, la fel ca si dragostea pentru muzica rock. Cuplul de chitaristi Dave Murray/Adrian Smith este pe locul I, iar prestatia lor din acel live m-a facut sa-mi doresc sa invat sa cant la chitara.




METALLICA - Metallica
Deja ascultasem multe trupe de rock pana pe la sfarsitul anului 1991, inclusiv Metallica. Ascultasem niste live-uri cu ei, plus "Ride the Lightning" si "Master of Puppets", si nu-mi placuse nimic (da, stiu, asa percepeam eu muzica pe vremea aia). Tot unchiul nostru a venit prin decembrie '91 (la cateva luni de la lansarea albumului negru) si mi-a zis: "Ia caseta asta, trebuie sa asculti neaparat albumul nou de la Metallica." Am apasat butonul de Play si a inceput "Enter Sandman". Imi aduc aminte si acum cum mi-a cazut fata de uimire, mi se parea cea mai tare muzica din lume de la prima ascultare, ceea ce se intampla rar. Il ascult si acum cu cea mai mare placere, iar modul lui James Hetfield de a canta riffuri face diferenta intre Metallica si alte trupe de heavy sau thrash din lume. Hetfield e un model pentru mine, il consider cel mai bun riffer. A stralucit prin compozitii  pe acest standard al industriei in materie de sound si productie, creand unul dintre cele mai bine vandute discuri din istoria muzicii. Gotta love the Het.





JUDAS PRIEST - Painkiller

Cand a aparut albumul "Painkiller", am ramas tintuit intr-un fotoliu pe tot parcursul ascultarii lui, fara sa pot reactiona in vreun fel. Eram ca un luptator in ring, bagat in corzi de loviturile adversarului. Riff dupa riff, vocea lui Rob Halford, cascade de solouri si ritmuri ucigatoare, de la prima la ultima piesa. Cuplul de chitaristi Glenn Tipton/KK Downing este pe locul II in topul meu, acest duo fiind alt element care m-a facut sa-mi doresc sa pun mana pe chitara si sa cant rock.





STEVE VAI - Passion & Warfare

Extraterestrul chitarei electrice a compus si mai apoi a imprimat cel mai bun disc instrumental bazat pe chitara electrica. Pur si simplu, cel mai bun din lume. Dupa care a mai compus multe alte albume de top in acelasi stil, reinventandu-se constant. Desi a dus tehnica instrumentala la un nivel incredibil, Vai este mai mult decat un simplu shredder. Geniul sau a stat constant si fara efort deasupra tuturor in acest stil suprapopulat de clone ale lui Yngwie Malmsteen. Sigur ca nu e singurul shredder cu mai multe fatete. De exemplu, John Petrucci e un alt chitarist pe care-l iubesc si-l respect. Dar sa incerci sa-l imiti pe Vai este ca si cum ai incerca o saritura la trapez fara plasa de siguranta, pentru ca muzica e doar unul dintre multele aspecte pe care el le-a adus pe scena. Unii au ton de chitara excelent, altii au look si miscari, cativa au piese, fiecare are ceva tehnica, unii au ajuns faimosi, altii sunt bogati. Vai le are pe toate acestea si multe altele.




ELVIS PRESLEY - Greatest Hits
Am ascultat Elvis si The Beatles de la 3 ani. Ai mei aveau cateva benzi de magnetofon cu muzica lor, plus Queen, ABBA si alte trupe celebre la momentul respectiv. Aceasta este muzica pe care am crescut, soundtrack-ul copilariei mele. Vocea lui Elvis este pentru mine ca o reintoarcere acasa, iar rock'n'roll-ul sau este nemuritor. Cel mai mare artist din lume, dupa umila mea parere (fara sa-l desconsider pe Michael Jackson).





Discul personal: TROOPER - Voodoo
Toate cele sase discuri de studio Trooper inseamna foarte mult pentru mine, pentru ca fiecare marcheaza perioada si trairile din viata mea la momentele in care au fost scrise, imprimate si mai apoi lansate. Ascultarile lor ma duc cu gandul catre acele amintiri, sunt ca niste oglinzi prin care pot retrai ceea ce-am fost. "Voodoo" este discul nostru proaspat lansat acum cateva zile (30.09.2011) si sunt foarte atasat de el, pentru ca puncteaza trairile de acum 6 luni, cand am trecut printr-o perioada foarte grea, atat pe plan personal, cat si din punct de vedere al sanatatii mele. Orice artist isi lauda ultimul disc, e clar, insa spun cu mana pe inima si cred cu tarie ca "Voodoo" este discul Trooper care include cele mai bune compozitii ale mele si are totodata cel mai bun sound din tot ce-am lansat pana astazi. Sigur ca afirmatia poate fi discutabila pentru cititori, insa in mintea si sufletul meu totul e limpede.
Autor: Klawz
Vezi galeriile trupelor: Trooper

   October 06, 2011  | 4 Comentarii  | 4404 Vizualizari « INAPOI

Comenteaza la: Soundcheck 5 cu Balaurul (Trooper)

  • wtf, cine e tipul ala tuns scurt din poza cu trooper?

    1. Posted by Mikix | 07 Octombrie 2011 22:32
  • si unde ie balauru?

    2. Posted by Mikix | 07 Octombrie 2011 22:34
  • S-o tuns?:)
    Ce clar se vede si la el ca favoritele o ramas albumele de la inceputul adolescentei :).

    3. Posted by Eagle | 08 Octombrie 2011 00:16
» vezi toate comentariile
COMENTARIUL TAU

Alte articole din Interviuri