interviuri rock

Soundcheck 5 cu Calin Pop (Celelalte Cuvinte)

Soundcheck 5 cu Calin Pop (Celelalte Cuvinte)
TRUPE : Celelalte Cuvinte

Au fost foarte multe albume care si-au lasat o amprenta puternica asupra existentei mele si a gusturilor muzicale, insa cele mai importante sunt urmatoarele cinci, despre care voi vorbi in ordinea in care le-am descoperit.



Phoenix -
Cei ce ne-au dat nume

La inceputuri, foarte tanar fiind, eram un chitarist mai mult de folk, care incerca sa “interpreteze” destul de stangaci refrenele Beatles, aflate in voga prin 1970. Primul album care mi-a schimbat orientarea muzicala si m-a determinat automat sa ma indrept spre muzica rock, a fost cel al trupei Phoenix - Cei ce ne-au dat nume (asta pe la 11 ani, in 1972). Evident ca albumul cu acets titlu l-am studiat si ascultat din scoarta-n scoarta si mi-a marcat adolescenta.




Queen – A Night at the Opera


Apoi, am intrat in contact cu muzica ce se asculta peste hotare. Astfel, un alt album care m-a marcat a fost Queen – Bohemian Raspsody, mai ales ca imi placea foarte mult muzica clasica, iar imbinarile dintre ea si muzica rock au fost si au ramas de-a dreptul extraordinare. Tonul de chitara original, aparte si, mai ales, acea voce inconfundabila m-au lasat fara grai si il ascult cu aceeasi placere si in ziua de azi.




Pink Floyd - The Dark Side of the Moon

De asemenea, un alt album titan pentru mine este Pink Floyd, The Dark Side of the Moon. La acea vreme (in 1973 - aveam 13 ani) moog syntesiser-ul era o noutate si era ceva futurist ca si coloratura muzicala. Era introdus genial, exact unde trebuie si realiza niste efecte nemaipomenite. Piesele erau foarte inspirate, chitarile si vocile de asemenea.




Led Zeppelin II

Alt album epocal - Led Zeppelin II. Tonurile de chitari, de bas, de tobe , vocea, piesele , toate erau intr-o nemaipomenita impletitura care dadeau tonul rock-ului pur, nealterat, original, neauzit nicaieri pana atunci.




Black Sabbath - Master of Reality

Al cincilea album ar fi Master of Reality - Black Sabbath. Un asemenea sunet “greu” nu mai auzisem la nimeni. Chitara avea (si are) un ton exceptional care, combinat cu basul, tobele si vocea lui Ozzy, ma obsedau zi si noapte.



Celelalte Cuvinte - Stem


Albumul propriu care cred ca ma reprezinta cel mai bine este Stem. Mandru sunt de toate albumele scoase, evident…
Autor: Klawz
Vezi galeriile trupelor: Celelalte Cuvinte

   October 17, 2011  | 0 Comentarii  | 3469 Vizualizari « INAPOI

Comenteaza la: Soundcheck 5 cu Calin Pop (Celelalte Cuvinte)

COMENTARIUL TAU

Alte articole din Interviuri