interviuri rock

Soundcheck 5 cu David Ellefson (MEGADETH)

Soundcheck 5 cu David Ellefson (MEGADETH)
TRUPE : Megadeth

David Ellefson, basistul grupului Megadeth, ne-a facut onoarea de a numi pentru Metalfan discurile sale preferate, albumele care l-au influentat ca muzician si ca om, dar nu a ezitat in a numi si discul de care se simte cel mai mandru ca muzician. Mai multe amanunte puteti afla in randurile ce urmeaza chiar de la David Ellefson:



Bachman Turner Overdrive - Not Fragile (1974)

Acesta a fost primul album rock pe care l-am auzit copil fiind, iar greutatea basului si a chitarelor mi-a schimbat viata definitiv. In afara de asta, pina atunci, la radio auzisem mai mult femei sau barbati cu voci foarte inalte. Ascultand Bachman Turner Overdrive a fost pentru prima data cand am auzit ceva aspru cantat intr-un mod misto. Acest album este motivul pentru care acum ascult rock'n'roll.



KISS - Alive (1975)

Pentru mine, acest album avea de toate... piese grozave care erau heavy si intunecate, solo-uri lungi de chitara, solo-uri de tobe si bas si intr-un fel a rezumat cum ar trebui sa fie un concert rock. Acest album m-a invatat mult despre cum trebuie sa decurga un concert.



Judas Priest - Unleashed in the East (1979)

Prima data cand am auzit acest album m-am speriat! Era atat de intunecat si brutal. Coperta era grozava, iar aceasta este cea mai buna trupa cu doi chitaristi pe care am ascultat-o pana acum.  In afara de asta, Halford a facut o treaba excelenta pe aceasta inregistrare si s-a asezat pe un pe un tron de zeu pentru todeauna.



AC/DC - If You Want Blood You've Got It (1978)

Am cumparat multe albume datorita copertilor, iar acest disc m-a prins de indata ce am pus mana pe el. Sa il vad pe Angus cu injunghiandu-se cu o chitara in piept pe coperta din fata, iar apoi stand intins pe burta cu head-ul chitarei iesindu-i prin spate pe ultima coperta, mi-a spus ca trebuie sa am acest album! Piesele sunt grozave, si aceste este un alt album live care mi-a schimbat viata prin simplitatea lui. AC/DC ne-au facut pe noi muzicienii sa simtim ca fiecare din noi poate fi un star rock datorita faptului ca ei aveau o abordare atat de simpla si puternica.



Iron Maiden - The Number of the Beast (1982)

Mi-au placut primele doua discuri Maiden, dar acesta a facut diferenta pentru mine. Productia este grozava si iubesc stilul de a bate la tobe al lui Clive Burr.... atat de heavy si legat. Iar ca basist, Steve Harris a fixat nivelul pentru toti cei implicati in muzica metal. Acesta este un album de nota 10 din punctul meu de vedere.



Metalfan: Care este albumul care te face sa te simti cel mai mandru?
David Ellefson: Countdown to Extinction (1992) pentru ca are piese heavy, bine legate si nemuritoare.

Megadeth vor lansa in data de 1 noiembrie 2011 prin intermediul casei de discuri Roadrunner Records albumul Th1rt3en, primul inregistrat alaturi de David Ellefson dupa re-intoarcerea acestuia in formatie. Cel mai recent album inregistrat de Dave Ellefson alaturi de Megadeth este The World Needs a Hero (2001). Cel mai recent album de studio al formatiei poarta numele Endgame si a fost lansat in anul 2009.

Autor: H.
Vezi galeriile trupelor: Megadeth

   September 23, 2011  | 4 Comentarii  | 7103 Vizualizari « INAPOI

Comenteaza la: Soundcheck 5 cu David Ellefson (MEGADETH)

  • Sa traiesti helutule... foarte tare chestia asta.

    1. Posted by Fantotzii | 23 Septembrie 2011 11:33
  • fain fain, la mai multe.
    misto cum le explica David si cum lauda pe unul altul :).

    2. Posted by Eagle | 23 Septembrie 2011 15:02
  • Frateste.

    3. Posted by Hellhammer_x09 | 23 Septembrie 2011 16:26
COMENTARIUL TAU

Alte articole din Interviuri