interviuri rock

Ștefan Zaharescu (ROCKSTADT EXTREME FEST): încercăm de fiecare dată să ne ridicăm la înălțimea așteptărilor

Ștefan Zaharescu (ROCKSTADT EXTREME FEST): încercăm de fiecare dată să ne ridicăm la înălțimea așteptărilor
TRUPE : Borknagar, Cattle Decapitation, Destruction, Enslaved, H 8, Mayhem, My Dying Bride, Parkway Drive, Soilwork, Tankard, TesseracT

Ediția cu numărul patru a festivalului Rockstadt Extreme Fest Open Air este aproape. Am profitat de această ocazie și l-am invitate pe Ștefan Zaharescu, organizator al evenimentului, pentru a ne povesti ce surprize a pregătit alături de colegii săi pentru ediția din acest an.



 
Metalfan: Salut Ștefan și bine ai revenit în paginile Metalfan.ro!
Ștefan Zaharescu: Salutare Ovidiu, întotdeauna o plăcere să discutăm! 

Metalfan: Rockstadt Extreme Fest a ajuns la ediția cu numărul patru. Privind în urmă la ce ați realizat din 2013 și până în prezent, cum vezi acest parcurs?
Ștefan Zaharescu: Cred că cel mai important lucru este că nu am alterat ideea acestui eveniment. La acea vreme, România nu avea un festival metal open air de durată, construit după modelul european, un eveniment de mai multe zile ce poate găzdui formații internaționale și mai ales contemporane, axate pe o direcție muzicală anume, într-un loc departe de betoane. Nici noi nu știam exact ce facem la acel moment, dar am ținut în primul rând la pasiunea și dragostea pentru această muzică. Iar aceste două elemente primează și în ziua de azi. Cred că e foarte important să nu pierzi sensul identității, de a nu înfrânge sinceritatea. Nu poți construi fără a crede în idee. Din fericire, în această restrânsă echipă responsabilă pentru Rockstadt Extreme Fest suntem oameni cu mare dragoste pentru muzică și fenomen în sine. 

Parcursul este unul stabil și calculat. În România trebuie să fii calculat, îmi doresc să luăm acel risc orbesc și poate că la un moment dat vom face un pas neașteptat. Până acum am reușit să aducem un număr considerabil de formații în premieră, dar și showuri conceptuale, albume clasice interpretate pentru prima data în România și, mai ales, formații de actualitate. În primul rând, astfel de întâmplări ajută la consolidarea relației internaționale pentru că la acest capitol, România este încă un spațiu tânăr însă plin de potențial pentru viitor. 

Metalfan: Văd din ce în ce mai mulți oameni cu tricouri Rockstadt Extreme Fest. De la an la an ai observat o corelație în ceea ce privește vânzarea de tricouri și creșterea vânzărilor de abonamente?
Ștefan Zaharescu: Nu știu cât de mult e vorba despre creșterea vânzărilor de abonamente. Nu te aștepta la o crește senzațională de la an la an. Cred că mai degrabă e vorba de numărul de tricouri printate pentru fiecare ediție, se pare că interesul e în fiecare an mai mare. Oricum, pentru acest an încercam să redefinim și designul pentru tricouri, să avem ceva aparte.  

Metalfan: Ați resimțit în vreun fel valurile economice create de Brexit în ceea ce privește contractele încheiate cu trupele ce vor urcă pe scenă festivalului din acest an?
Ștefan Zaharescu: Pe termen scurt nu cred să existe consecințe, mai ales că toate detaliile sunt pregătite sau deja rezolvate. Însă da, mă aștept că în 2017 să existe anumite schimbări la nivel financiar. Cum nu sunt un expert în acest sens, pot doar aștepta cuminte. Când va veni momentul, voi adapta întregul scenariu pentru ce va urma. 

Metalfan: Personal consider Rockstadt Extreme Fest ca fiind unul din cele mai importante evenimente de gen de tipul 'Open Air' din țara. În opinia ta este corectă această afirmație? De ce aspecte trebuie să țină cont un organizator atunci când se înhamă la realizarea unui astfel de eveniment?
Ștefan Zaharescu: Să fiu sincer, am observat că mulți îl cataloghează de așa natură. Îl consider important dacă îl raportez la raportul dintre publicul român și scena internațională,a interesului acordat de formații. Pe acest gen al muzicii metal, da, cu siguranță e tare important. La nivel general național, nu am stat niciodată să mă gândesc la asta. Nu știu dacă am avut timp să mă gândesc , pentru mine e mai important să știu că a ajuns unul din cele mai apreciate și iubite evenimente open air din țara. Asta da, știu. Cu amploarea mai greu de cunatificat. Sunt evenimente mult mai mari aici, mai importante, s-a ajuns la un alt nivel. E uimitor și frumos ce se întâmplă.
 
Ai nevoie de o mare doză de curaj și nebunie, dar în același timp trebuie să fii un om calculat. Aici e farmecul, există o linie foarte fină între aceste două 'lumi'. Apoi, e nevoie de viziune. Un festival nu înseamnă să chemi o mână de trupe, trântești o scenă și gata. Festivalul în sine este o experiență ce poate fi modelata, creată de la zero. Mai ai nevoie de dragoste, aici se aplică vorba asta cu 'banul e ochiul dracului'. Lucrurile pot fi tare înșelătoare. Și cred că cel mai imporant lucru dintre toate e speranța. Zile negre vor fi, multe zile în care pur și simplu vrei să renunți, atunci apare acea speranța că într-o zi vei fi acolo unde dorești.

 



Metalfan: Parkway Drive, My Dying Bride, Mayhem cu un set exclusiv De Mysteriis Dom Sathanas, Borknagar, Destruction, Tankard, Tesseract și multe alte nume confirmate pentru ediția din acest an a festivalului. Ai putea, te rog, să ne vorbești despre criteriile de selecție ale trupelor?
Ștefan Zaharescu: Noi din 2013 am pornit cu obiectivul de a avea trupe în premieră în România, asta rămâne cel mai important lucru. Apoi vine partea cu trupe active, trupe care vin cu un album nou, formații ce concertează constant la cele mai importante evenimente de profil din lume. E foarte important să avem acest element de actualitate pentru a nu ne pierde în trecut și a repetă o formulă deja săturata. De mers, trebuie mers înainte și totodată e nevoie să respectăm trecutul și să învățam din el. Mai nou am adoptat acest concept cu albume clasice, interpretate integral. Anul trecut i-am avut pe Moonspell cu Wolfheart, anul acesta avem Mayhem cu De Mysteriis Dom Sathanas. E interesant că ambele concepte se leagă cumva cu Transilvania, dar nu acesta a fost obiectivul, a apărut de la sine. Mai avem un loc special dedicat formațiilor românești. În 2014 am ales Dordeduh drept co-headliner pentru ultima seară, în 2015 am avut White Walls reveniți după o absența îndelungată, la primul lor DVD oficial, iar anul acesta vom fi gazda celui mai 'complex' show Bucovina de până acum, cu ocazia filmării primului lor DVD. În rest, avem scena a două la care ținem foarte mult, e o scenă unde încercam să aducem cât mai multe trupe străine, necunoscute, dar cu mare potențial. La acest capitol suntem tare selectivi, durează câteva luni bune până ne decidem. 

Nu suntem un festival 100% de metal extrem, n-am fost nici măcar la prima ediție. Luăm câte ceva bun din fiecare subgen muzical, anual încercam să lărgim orizontul, atât cât considerăm ca este cazul. E normal că publicul să nu aibă încredere deplină, țin minte controversa legată de prezența Combichrist pe afișul din 2015, iar în final s-a dovedit unul din cele mai bune show-uri ale festivalului. Spre exemplu, cred că același lucru se va întâmpla și cu Parkway Drive. E plăcut să oferi o alternativă, să oferi și 'altceva'.

Ținem mult la mesaj, la concept, la original și în același timp avem locul pus deoparte pentru formații ce au scris istorie pentru acest gen muzical, fie ele underground sau de talie internațională.
 
Metalfan: În perioada 21 - 23 octombrie 2016 va avea loc prima ediție indoor a Rockstadt Extreme Fest. Ai putea, te rog, să ne povestești cum a luat naștere acest eveniment și cu ce așteptări porniți la drum?
Ștefan Zaharescu: Din nebunia lui Dan Zaharia, omul din spatele brandului Rockstadt. E defapt o idee propusă la începutul anului trecut, am zis că dacă tot ne mutăm într-un loc nou și mai avem în plan o a două sală mai mare, ar fi interesant să avem un frate mai mic al festivalului.
 
N-am nicio așteptare să fiu sincer. În ultima vreme nu am timp să calculez așteptările, încerc doar să ofer potențialul maxim pentru eveniment. Cât timp depui suflet în ce faci, iar proiectul e gândit în detaliu, lucrurile apar de la sine, mai devreme sau mai târziu. Dorința mea și a tuturor e că oamenii să vină la Brașov și să rămână cu o amintire plăcută, să 'asimileze' evenimentul, iar pe viitor să revină. 

Metalfan: Pentru ediția din acest an a ediție indoor Rockstadt Extreme Fest ați confirmat Enslaved, Ne Obliviscaris, Oceans of Slumber, Anaal Nathrakh și Samael care va prezenta un show exclusiv Ceremony of the Opposites. Vă doriți ca ediția indoor să fie axată mai mult pe trupe adepte ale sonorităților metalice tradiționale sau luați în calcul să includeți pentru această ediție sau cele viitoare și trupe de factură modernă precum Parkway Drive? Ai putea, te rog, să ne vorbești despre trupele confirmate până în prezent?
Ștefan Zaharescu: Da, Rockstadt Extreme Fest indoor e axat către partea 'traditională' și îmi doresc să îl păstrăm în acest spectru, sigur, fără a fi 'blocat' într-un colț fără ieșire. Despre trupe, cred că cel mai mare moft făcut e cu Anaal Nathkrath, o trupă pe care de trei ani am tot încercat să îi aduc în România și niciodată nu s-a concretizat din pricina detaliilor logistice. Și acum a fost defapt o mare bătaie de cap, un schimb interminabil de mailuri pe teme de zboruri și program. Am pusă deoparte o lista de trupe cu care am schimbat un număr imposibil de mailuri în decursul anilor, dar mai devreme sau mai târziu ajung să cânte la noi. Enslaved au vrut să revină în România, iar ocazia a fost perfectă, formația urmând să prezinte un show aniversar de 25 de ani, axat pe ultimele trei lansări discografice, albume cu adevărat aparte. Ne Obliviscaris și Oceans of Slumber au venit 'la pachet' cu Enslaved, dar mă bucur tare pentru formația din Texas, din punctul meu de vedere e una din cele mai interesante apariții ale ultimilor doi ani, împreună cu Sinistro, o trupă portugheza ce neapărat trebuie aprofundata, dacă încă nu ați făcut-o. 

Cu Samael, era păcat că o formație care a concertat de atât de multe ori în România (și a fost chiar în primul val de formații ce a avut curaj să vina să cânte aici) să nu prezinte tocmai cel mai apreciat album din carieră lor. Dorință din partea lor a existat, iată ca s-a nimerit să fie și ocazia potrivită. Momentan  cam atat cu trupele pentru octombrie. Sigur, nu sunt ultimele confirmări, in total vor concerta in jur de 12 - 14 formații. Eu  trag ca pana  la festivalul din august  avem deja gata anuntata lista  formațiilor pentru ediția din toamna. 

Metalfan: Festivalul se va desfășura în clubul Rockstadt și în Kruhnen Musik Halle, o nouă sală de concerte de 1500 de locuri. Care vor fi criteriile de împărțire a trupelor în cele două săli?
Ștefan Zaharescu: Probabil că aspectul logistic va avea un rol esențial în acest sens. Enslaved și Samael vor concerta cu siguranță în sală mare, Anaal Nathkrath spre exemplu probabil că vor fi headlineri în sala 'mica'. Nu am pus la punct în totalitate aceste detalii, aici primează lucruri legate de logistică, producție, tehnică. Cu siguranță nu va fi un program aglomerat, în sensul că nimeni nu va alerga dintr-o parte în altă. Cu toții ne dorim o experiență cât mai relaxată în acest sens, să ne putem bucura pe deplin de aceste concerte.
 
Metalfan: Pentru cei din afară Brașovului sau cei care încă nu au aflat, care este distanță aproximativă dintre Rockstadt și Kruhnen Musik Halle? Luați în calcul realizarea unor mici flyere care să conțină detalii despre trupele participante, cele două săli și eventual câteva informații privind transportul de la un loc la altul?
Ștefan Zaharescu: Kruhnen Musik Halle se află la o distanță de aproximativ... 20 de metri [n.red. zâmbește]. Sala se află în același complex cu Rockstadt și sunt despărțite de un zid. Așadar, va fi foarte ușor de făcut tranziția între aceste două locuri, mai ales că nu intenționăm să aglomerăm. Ambele locuri dispun și de terasă, probabil vom avea și seri de afterparty după concerte, va fi frumos. 

Oricum, trebuie menționat că Kruhnen Musik Halle este un proiect separat de Rockstadt, adică nu va fi o sală dedicată în totalitate fenomenului rock / metal, ci va fi un spațiu ce va găzdui o groază de evenimente muzicale/culturale de tot soiul. Va fi un spațiu 'general'.
 
 
Metalfan: Știu că munca pentru punerea în funcțiune a sălii Kruhnen Musik Halle este în derulare. Ai putea, te rog, să ne spui mai multe despre stadiul în care se află în momentul de față? Câte căi de acces sunt și ce materiale au fost folosite pentru izolarea acesteia?
Ștefan Zaharescu: Noi ținem mult la partea de siguranță. Și când am închis Rockstadt a două zi după Colectiv, nu am făcut-o pentru că am fi avut probleme majore. Singura problemă era o bucată de burete amplasată deasupra scenei, în rest tot clubul era deja acoperit cu pânză ignifuga și aveam la dispoziție suficiențe căi de acces, cât și hidranți sau extinctoare. Mari modificări n-am făcut. Am închis pentru că am dorit o re-evaluare clară și corectă a situației, așa ne-a părut normal în acel moment, iar între timp a început un real calvar birocratic. Cred că am fost primul club din țară care a închis, la intrare era o armată de jurnaliști, televiziuni...din cauza unui amărât de anunț pe Facebook. Nu am crezut să cauzeze atâta vâlvă. Între timp a trebuit să rezolvăm și toate detaliile administrative pentru Kruhnen Musik Halle.

Oricum, așa cum am pus pe picioare unul din cele mai 'safe' cluburi din România, același lucru se va întâmplă cu Kruhnen Musik Halle. Nu facem rabat când vine vorba de siguranță, din acest punct de vedere totul este gândit în detaliu și în conformitate cu normele în vigoare. Gândește-te că amplasamentul spațiului a fost gândit împreună cu o echipă de pompieri. Nu am fost noi niciodată oameni de compromis și mai ales acum, nu trebuie să existe urmă de compromis, spun asta ca tot unitar. Oricum, planul e ca în luna septembrie să deschidem sala cea nouă.

Metalfan: La data de 1 februarie 2016, într-un interviu apărut pe Republica.ro, Vlad Alexandrescu, ministrul Culturii la acea vreme, anunța faptul că va construi o sală de concerte de 2400 de locuri. Crezi în realizarea unui astfel de proiect de către stat? De ce da sau de ce nu?
Ștefan Zaharescu: Cred că e vorba de fostele garaje Leonida. A fost vorba și de alte două spații, în spate la Casa Radio și undeva pe Victoriei. Dar zilele trecute am citit că s-a renunțat la idee. E și normal, nu mă surprinde. Nu te trezești dimineața și îți pui în cap că vrei să faci o sală de concerte. Nu cred că merge așa, e nevoie de viziune, de un plan concret și de o logistică bine pusă la punct, nu poți pur și simplu să iei un spațiu abandonat pe o stradă îngustă și să-l transformi în sală de concerte. Poate într-o dimineață mă trezesc hotărât să îmi transform apartamentul în atelier auto, deși amplasamentul nu ar corespunde deloc nevoilor.

Plus că ar trebui să fie luată in considerare și experiența celor care chiar lucrează în domeniul asta, la nivel major. Pe termen mediu, mai fezabil ar fi consolidarea sălilor deja existențe, plus investiții considerabile în cultură. Degeaba construiești o sala dacă stai să te uiți la ea sau o folosești odată pe an la ceva festival de muzică populară propus de Firea. Trebuie să existe o constanța și mai ales diversitate, iar pentru asta ai nevoie de investiții. Plus expertiză. În Norvegia sau Olanda, se construiesc săli de evenimente de la zero, conform cerințelor și nevoilor specifice unui spațiu cultural. Nemții au transformat spații de la marginea orașului în locuri pentru evenimente, în general e vorba de  foste complexe, fabrici abandonate unde e loc de reamenajare. Backstage Munchen e cel mai bun exemplu. La fel, în Viena există acel complex Arena. Spre exemplu, și Rockstadt / Kruhnen Musik Halle, sunt două localuri construite într-o fostă hală. Fabrica din București, la fel.

Opțiuni există, întotdeauna există, dar cred că în final tot românul de rând nebun va rezolva și această problemă. Nu zic, pare că există interes din partea autorităților competente, dar e nevoie de o comunicare și transparența între autoritate și cei ce pot semnala nevoile reale ale acestui domeniu.

Metalfan: Din experiența acumulată, ai putea, te rog, să ne spui cât de importantă este dezvoltarea și susținerea culturii de către autorități pentru dezvoltarea socială și economică a unui oraș?
Ștefan Zaharescu: Păi cred că situația precară a culturii în România e cea mai bună dovadă. Ironia face că avem printre cele mai mari taxe din Europa în acest domeniu. Eu nu-mi dau seama dacă ei conștientizează că nu poți avea rezultat fără investiție și relaxare fiscală. Nu există. Iar totul se leagă. Adică, până la urmă s-a investit în ce a fost mai prost și asta se vede. Bani se fac, fix din lucrurile nocive. Iar în final, ele sunt temporare, nu rezistă. Suntem și noi de vina. Bine, nu suntem singura țară din Europa ce are un Libertatea sau un Capatos, doar că s-a ținut cumva un echilibru.

Deci se investește. În Zilele Orașului, în așa zise festivaluri cu trupe la care se plătesc fictiv de 10 ori mai mulți bani decât e stipulat, în evenimente fantomă... n-am trecut încă de acel stadiu. Sigur că există suficiente motive pentru a avea speranța. Festivalul de teatru la Sibiu, TIFF la Cluj-Napoca, mai nou și ArtMania la Sibiu, Creative Fest la București, s.a.m.d.. Mai durează până când cei în funcțiile locale vor înțelege că investiția trebuie făcută în calitate și în lucruri de durată ce nu dau rezultate peste noapte, nu în ce aduce succes pe termen scurt, în timp ce închidem ochiul la calitatea așa zisului act cultural. Asta ține și de devotamentul față de funcție și nu interes. Cultura te dezvoltă inclusiv la nivel social, iar socialul se reflectă puternic în aspectul economic. Odată dezvoltat, posibilitățile sunt exponențial mai mari. E un cerc vicios a cărui detalii sunt deseori ignorate. Cum am zis, totul se leagă. Îmi place totuși să cred că suntem pe drumul cel bun. Deja când premierul României strânge gunoaie împreună cu voluntari, de dragul normalității și a bunului simț, e clar că mai avem o șansa. Drum mai greu de parcurs, dar unul promițător. 

Metalfan: Înainte de a încheia îți propun un exercițiu pe care probabil îl vei găsi oarecum dificil. Cum Rockstadt Extreme Fest Open Air este aproape, ai putea, te rog, alege 14 piese de la 14 trupe ce vor urca pe scena festivalului pentru un 'mix-tape virtual'? 14 trupe care în opinia ta nu trebuie trecute cu vederea de cei ce vor fi prezenți la eveniment...
 
Ștefan Zaharescu: Da, este dificil [n.red. zâmbește]. În primul rând aș insista pe formațiile mici ce cred că merită atenția publicului participant. În rest, sunt preferințe personale, ori curiozități: 
 
01. Hypno5e (Franța) – din punctul meu de vedere una din cele mai faine apariții la festival, este vorba de un grup francez a cărui stil este auto-catalogat drept 'cinematic metal', un melanj între tot felul de sonorități post-metal, death, atmospheric, transpuse cu ajutorul unor pasaje audio extrase din filme nu atât de cunoscute. https://youtu.be/M2DLUVf4DZk
02. Postvorta (Italia) – Am dezvoltat eu un 'fetish' că în fiecare an să găsesc o trupă de post-metal europeană, total underground, dar cu mare potențial. Anul acesta am dat de Postvorta, un grup italian axat total în acea zonă clasică Isis / Cult of Luna / Neurosis https://youtu.be/a4_lTT8VLTY
03. Jack The Stripper (Australia) – Trupa a venit drept o recomandare din partea co-naționalilor din Be'lakor care au concertat la ediția din 2015. Mi-au povestit că băieții vor să susțină câteva concerte în Europa în August și drept urmare am primit un material promo. Ce am auzit m-a marcat, o combinație devastatoare între sonorități Converge și The Dillinger Escape Plan. Neapărat de urmărit. https://youtu.be/uLjXbmtM0Qs
04. Smallman (Bulgaria) – Greu de catalogat ce cântă băieții. Ne cunoaștem de câțiva ani, i-am tot ajutat cu concertele prin România, sunt oameni extraordinari și am ținut mult să ajungă pentru prima data la festival. Cea mai simplă catalogare muzcala ar fi un spectru conceptual Tool, combinat cu tot felul de influențe și instrumente tradiționale. https://youtu.be/VKd-TCtiFGM
05. For the Wicked (România) – Guilty pleasure [n.red. zâmbește]. Sună exact cum trebuie, legat, 'carnos', în forță. Prestația live e pe măsură https://youtu.be/tbN120DkFEs
06. Cattle Decapitation (S.U.A.) - Nu există vocal mai bun în spectrul metalului extrem la ora actuală. Travis Smith este o forță de nestăpânit. Plus că n-a mai fost demult o trupă extremă atât de conceptuală precum Cattle Decapitation https://youtu.be/u8t8g8lU4ms
07. Tesseract (UK) – Nici nu-mi fac probleme, știu deja că acesta va fi unul din cele mai frumoase concerte la ediția din acest an. Muzical și conceptual, abordarea acestei trupe este cu adevărat o experiență aparte. https://youtu.be/jo_Cp-Qlg5E
08. Hocico (Mexic) – Cum anul trecut experimentul Combichrist s-a dovedit un succes, nu aveam cum să ignorăm acest subgen muzical aparent controversat, așa că am mers direct către o altă trupă etalon a genului https://youtu.be/81G9VGw2kCo
09. Mayhem (Norvegia) – Am și pierdut numărătoarea de câte ori ar fi trebuit Mayhem să cânte în România. Având în vedere că acesta va fi un show conceptual, putem spune că așteptarea a meritat. Oricum, norvegienii s-au bucurat tare să audă că vor cântă albumul direct pe tărâmurile Transilvaniei. https://youtu.be/qcS0CVJ1KPg
10. Borknagar (Norvegia) – Uite un alt grup norvegian, supergrup de data asta, într-o formulă în care regăsim muzicieni din Arcturus sau Leprous. Plus că va fi o seară de pomină, Mayhem vor cântă imediat după Borknagar. https://youtu.be/NDrrKv2wjvk
11. H8 (România) – Nu știu, pentru mine trupă asta a avut întotdeauna un loc special și mă bucur tare că ajung în acest an la Rockstadt Extreme Fest https://youtu.be/QSCyBZFWdFs
12. Soilwork (Suedia) – Ce să fie de spus? Soilwork e sinonim cu scenă suedeză, Rob Halford a declarat despre ei că ar fi una din cele mai interesante formații ale ultimilor ani. Suficient https://youtu.be/QcXVnyiQjBE
13. Parkway Drive (Australia) – Și acum țin minte când am auzit această formație pentru prima data, acum câțiva ani buni, în vizită la un prieten care stătea în cămin la Grozăvești. Habar n-aveam că apoi urmă să le organizez primul show în România, iar acum, după 5 ani, să revină cu un mega show. Sunt convins că această va fi și momentul culminant al festului https://youtu.be/v_Yp4AMQtqU
14. Adimiron (Italia) – Foarte interesant acest grup italian, un melanj între sonorități experimentale și progresive https://youtu.be/sfF_TsvJzrA

Metalfan: Îți mulțumesc pentru timpul și pentru răspunsurile oferite! În final dorești să adaugi ceva sau să transmiți câteva cuvinte cititorilor Metalfan.ro?
Ștefan Zaharescu: Cred că am scris cât pentru o viață [n.red. râde]. Îți mulțumesc Ovidiu pentru interes și pentru întrebări, este realmente întotdeauna o plăcere să îți răspund la interviuri. Va mulțumesc și vouă, celor care ați avut răbdarea de a citi aceste rânduri. Sunt etern recunoscător pentru interesul acordat 'universului' Rockstadt, încercam de fiecare data să ne ridicăm la intaltimea așteptărilor și să  învățam din greșeli. Împreună clădim lucruri frumoase.

Foto: Schilleman Enoh / Live Aeons Photography
Autor: H.
Vezi galeriile trupelor: Borknagar, Cattle Decapitation, Destruction, Enslaved, H 8, Mayhem, My Dying Bride, Parkway Drive, Soilwork, Tankard, TesseracT

   July 04, 2016  | 0 Comentarii  | 6066 Vizualizari « INAPOI

Comenteaza la: Ștefan Zaharescu (ROCKSTADT EXTREME FEST): încercăm de fiecare dată să ne ridicăm la înălțimea așteptărilor

COMENTARIUL TAU

Alte articole din Interviuri