interviuri rock

VOID OF SLEEP: sludge-rock vizionar

VOID OF SLEEP: sludge-rock vizionar
TRUPE : Void of Sleep

Void of Sleep este un tanar grup italian a carui muzica penduleaza intre sonoritatile stoner rock si progressive metal. Trupa a lansat in data de 21 ianuarie 2013 primul album de studio - Tales Between Reality and Madness. Am profitat de aceasta ocazie si am stat de vorba cu trei dintre membrii trupei: Gale (chitara, voce), Allo (tobe) si Burdo (voce, chitara). Daca va plac trupe precum Black Sabbath, Down, Mastodon, Kyuss si Red Fang, va invit sa oferiti atentia cuvenita celor de la Void of Sleep.


Metalfan: Salut si bine ati venit pe Metalfan.ro!
Gale: Salut! E o placere pentru noi sa va cunoastem!
Allo: Salut, Metalfan!

Metalfan: Cum asta e primul interviu pentru o publicatie din Romania, ar fi bine daca ne-ati spune mai multe despre Void of Sleep...
Gale: Da, asa e, e primul nostru interviu pentru Romania! Suntem Void of Sleep din Italia, o trupa care canta un sludge-rock vizionar [sic! – n.red.], cantam impreuna din 2010 si tocmai ne-am lansat albumul de debut!
 
Metalfan: Cum ati semnat cu Aural Music? Faptul ca sunteti din Italia a reprezentat un avantaj?
Gale: Am semnat cu Aural Music pentru ca au incredere in formati anoastra si pentru ca stim ce lucruri extraordinare au facut pentru trupele lor. Cred ca si faptul ca suntem din Italia - si noi, si ei - e un avantaj.
Burdo: Ma rog, parerea mea e ca n-a fost neaparat un avataj, pentru ca Aural lucreaza mult cu trupe din afara; aproape exclusiv cu trupe din afara! Dar, asa cum ne-a spus si Emiliano (seful companiei), lor le place foarte mult albumul si au incredere in potentialul muzicii noastre.

Metalfan: In acest an, pe 21 ianuarie, ati lansat albumul de debut: Tales Between Reality and Madness. Ne puteti explica de unde vine titlul albumului? Ce ati vrut mai exact sa exprimati prin el?
Burdo: Da, normal. E simplu: titlul reprezinta exact ceea ce este acest album... versurile lui se refera la diverse aspecte al e mintii omenesti... unele dintre acest probleme sunt legate de sentimente din lumea reala, cum ar fi furia, frustrarea, speranta sau supararea... altele sunt legate de chestii din vise sau chestii cu adevarat demente... n-as spune chiar ca avem un album conceptual, dar pot spune ca cele sapte piese reprezinta sapte povesti... povesti intre realitate si nebunie.

 

Metalfan: Ne punteti da detalii despre fiecare piesa in parte? Despre versuri, dar si despre muzica...
Burdo: OK! Blood On My Hands e piesa de deschidere, am ales-o datorita faptului ca are un impact imediat: incepe cu riif-ul ala ucigator de southern metal... iar versurile sunt de-a dreptul scandaloase... sa vorbesti despre sentimentul de a ucide pe cineva pe care-l urasti!
Wisdom of Doom are in schimb doua parti: una agresiva si una reflexiva... versurile vorbesc despre soarta... poti sa alegi sa traiesti de pe o zi pe alta, poti sa ai o existenta anormala sau sa duci o viata sanatoasa, dar cand iti vine ziua de apoi, trebuie s-o infrunti!
Giant Stone Man e pentru mine o piesa excelenta... imi place ca are groove si imi place si partea ei psihedelica... Iar versurile sunt total demente... am descris un cosmar pe care-l avusesem  cu cateva zile in urma. Mersesem la culcare beat si fumat... si iata rezultatul, hahaha!
Lost In The Void – asa credem toti – e cea mai auto-descriptiva si complexa piesa a albumului... Rezuma foarte bine toate fatetele muzicale ale trupei si e o melodie care vorbeste despre o calatorie onirica a persoanei in imensitatea universului.
Ghost Of Me e i piesa mai ciudata, pentru ca are o structura progresiva cu tempo-ul acela de 7/8, dar suna in acelasi timp foarte simplu si melodios. Imi place foarte mult si referenul! Ghost... vorbeste despre desprsie si despre cum poti iesi din acea stare. E o poveste autobiografica, se refera la o anumita perioada din viata mea.
Mirror Soul Sickness este “in your face”! Avem un intro si un outro – un fel de alfa si omega – dar restul piesei e in forta, cu elemente de stoner metal si chiar hardcore! Versurile sunt despre faimosul criminal in serie Charles Manson.
Sons Of Nothing e ultima melodie a albumului, dar nu reprezinta chiar un happy-end, haha... e cea mai intunecata si cea mai “lysergica” [acidul lysergic  e o substanta care intra in compozitia mai multor droguri psihedelice – n. red.] piesa, iar versurile sunt o metafora care descrie sentimentele negative pe care le acumuleaza multi oameni in societatea noastra.

Metalfan: Care e procesul compunerii pieselor? E o munca de grup sau a unui singur  individ?
Gale: Suntem o trupa adevarata, asa cum sunt trupele vechi: cantam impreuna, repetam, punem ideile la comun. Dar la versuri e munca unui singur om, pe toate le scrie Burdo.
Allo: Da, in toate cantecele Void of Sleep se regasesc experientele muzicale ale fiecaruia dintre noi; piesele vin natural, instinctiv.



Metalfan: Am citit mai multe cronici si reactii legate de albumul vostru de debut si toate au fost extrem de incurajatoare. Ce credeti despre asta?
Gale: Suntem incantati si foarte impresionati de chestia asta. Eram mandri de ce facusem pe album, dar nu ne-am gandit vreodata ca lucrurile vor merge asa bine.

Metalfan: Ati parasi vreodata Aural Music pentru o casa de discuri mai mare daca ati avea ocazia? De ce da sau de ce nu?
Gale: Aural Music e o companie foarte buna, muncesc mult la promovare si tin intotdeauna legatura cu artistii lor. Vom pleca de la Aural Music pentru “o oferta de nerefuzat” sau daca ei nu ne mai vor, hahaha!

Metalfan: Ce credeti despre lumea in care traim, in general? Ce-ati schimba daca ati putea? Si ce v-ar placea sa schimbati prin muzica voastra?
Burdo: Au! Daca as rapunde la asta, textul ar deveni un poem, nu un interviu, hahaha! Pot sa spun ca nu-mi place prea mult lumea de azi, e o era decadenta... prea multa coruptie peste tot, iar singurul zeu in care cred oamenii e banul; si e prea multa ignoranta... cred ca ignoranta ii face pe oameni sa actioneze total gresit... si, crede-ma, ca sa schimbam asta prin muzica noastra ne-ar trebui o aontologie de vreo zecem albume, hahaha! Cred ca deja nu mai e cale de intoarcere.

Metalfan: Sunteti microbisti? Ine credeti ca va castiga Seria A in 2013? Si ce credeti despre grupa Italiei in preliminariile pentru Campionatul Mondial din 2014, din Brazilia?
Gale: Imi place fotbalul, urmaresc Serie A, cred ca e posibil la Juventus sa castige din nou anul acesta, dar va fi greu. Italia castiga fara probleme grupa, dar la Campionatul Mondial va fi foarte dificil. Ar fi un mare succes sa ajungem in semi-finale.

Metalfan: Ati avut mai multe concerte cu formatii ca Zoroaster, OM, Weedeater si multe altele. E vreo trupa in compania careia v-a placut mai mult sa cantati sau sa mergeti in turneu?
Allo: Toate numele pe care le-am amintit sunt formatii tari cu oameni minunati! Oricum, sa stabilesti datele pentru un turneu e destul de dificil, iar noi acum incercam sa cantam pe cat de mult posibil, organizam un turneu de promovare a albumului. Ne place sa cantal live, indiferent de trupele care ne sunt alaturi. Dar, daca as putea alege, mi-ar placea sa fiu pe aceeasi scena cu Black Sabbath, Down, Tool, Porcupine Tree si Mastodon....Ahhhh!!

Metalfan: Apropo de concerte si turnee, e vreo sansa sa vedem Void of Sleep aici in Romania?
Gale: In viitorul apropiat, nu, dar sa ne pastram sperantele! Ne-ar placea sa cantam in fiecare tara de pe planeta!
Allo: Poate!! Mai devreme sau mai tarziu vom canta in Romania!!

Metalfan: Exista posibilitatea de a filma actualul turneu pentru un DVD? Poate ceva asemenator cu ce au facut Mastodon pentru Crack the Skye?
Gale: Ar fi foarte, dar mult prea scump. Daca vrei sa faci o treaba profi, trebuie sa mergi cu niste camere bune si cativa operatori. In acest moment ar fi imposibil.
Allo: E o idee foarte buna: vom filma turneul folosin camera mea proasta, haha!

 


Metalfan: Care e parerea ta despre Romania si romani?
Gale: N-am fost niciodata in Romania si nu stiu prea multe despre tara voastra. Cred ca in fiecare natiune sunt oameni buni si oameni rai; cunosc personal cativa romani de aici din Italia si toti sunt de treaba si foarte muncitori.

Metalfan: Multumim pentru timpul acordat si pentru raspunsuri! In incheiere, ati dori sa adaugati ceva sau sa transmiteti un mesaj cititorilor nostri?
Burdo: Nu, omule, noi va multumim pentru sprijinul acordat! Inseamna foarte mult pentru noi, suntem o trupa underground. Exact cum spuneam: sprijiniti scena metal, sprijiniti underground-ul, cumparati cd-ul daca va place o formatie – indiferent daca e celebra sau nu! Faceti chestia asta daca va place muzica! Cele mai pasionate si mai talentate trupe sunt in underground!
Allo: Multumim, Metalfan, pentru interesul acordat si multumim fanilor pentru sprijin! Ne vedem in Romania!
Gale: Noroc!


Autor: H.
Vezi galeriile trupelor: Void of Sleep

   February 24, 2013  | 0 Comentarii  | 5342 Vizualizari « INAPOI

Comenteaza la: VOID OF SLEEP: sludge-rock vizionar

COMENTARIUL TAU

Alte articole din Interviuri