stiri rock

BUCOVINA a castigat finala nationala W:O:A Metal Battle

BUCOVINA a castigat finala nationala W:O:A Metal Battle
La finala W:O:A Metal Battle Romania, care s-a desfasurat in 7 iulie in Oldies Pub din Sibiu, trupa Bucovina a fost desemnata castigatoare si va urca pe scena unuia dintre cele mai mari festivaluri de muzica din lume, Wacken Open Air. Evenimentul se desfasoara anual la Wacken, in Germania, si se bucura de participarea a aproximativ 80.000 de spectatori din intreaga lume!

Formatia Bucovina s-a infiintat in anul 2000, muzica lor fiind o combinatie intre heavy-metal si black metal, punctat pe alocuri cu elemente folclorice. Anul 2006 este anul lansarii primului produs de studio LP-ul Ceasul aducerii-aminte ce contine opt piese atat agresive cat si melodice, album ce a fost desemnat "best newcoming LP of the year". Bucovina a catat pe scene alaturi de Nokturnal Mortum, Arkona, Moonsorrow, Korpiklaani, Finntroll, Eluveitie etc. Este de asemenea prima trupa din Romania care a lucrat cu producatorul Dan Swano, EPul Duh fiind o dovada vie a cat de bine poate suna o trupa romaneasca. In prezent Bucovina lucreaza tot impreuna cu Dan Swano la un nou album ce este programat sa apara in aceasta toamna.

"Muzica Bucovina este expresia romantica a sentimentului de apartenenta, forma auditiva a unei dorinte ancestrale de a patrunde si ramane intr-un spatiu accesibil doar constiintei superioare si izolat de tumultul contemporan. Numita de unii metal traditional, de altii pagan metal, Bucovina isi pastreaza radacinile adanc infipte in folclorul vechi precum si deschiderea catre sonoritatile moderne. Departe de a incerca sa catalogam muzica pe care o facem, preferam sa spunem ca ea este o muzica pentru cei care iubesc muntii, natura, raurile si jivinele codrilor, apusurile si rasariturile deopotriva; iar in acelasi timp, cantecele noastre sunt menite a aduce aminte celor care le asculta ca exista inca oaze de liniste in lumea de azi, si ca orice calatorie, in tinuturile salbatice ale muntilor, fie ea chiar si una imaginara, ne va aduce intotdeauna mai aproape de ceea ce suntem in fapt: o licarire de spirit in mijlocul Naturii marete."

In urma preselectiei nationale, in finala W:O:A Metal Battle Romania s-au calificat patru formaţii: Bucovina, Dirty Shirt, God si Gothic. Din pacate, in cursul zilei premergatoare concursului, Dirty Shirt si-a anuntat retragerea din concurs. Anuntul a venit prea tarziu pentru a mai putea invita trupa clasata pe locul cinci in faza de preselectie, motiv pentru care lupta pentru participarea la finala internationala a concursului s-a dat intre celelalte trei formatii ramase in concurs.

Trupele participante la finala de la Wacken vor primi din partea partenerilor concursului premii precum Artist Price Endorsement Deals. Trupa care castiga marea finala interntionala a concursului se bucura de premiul principal, constand intr-un contract cu casa de discuri Wacken Records. In prezent, W:O:A Metal Battle se desfasoara in 30 de tari diferite. Urmatoarea finala internaţionala va avea loc in perioada 04 - 06 august 2011, in cadrul festivalului Wacken Open Air 2011, pe scena W.E.T.


MAI MULTE DESPRE Bucovina
Posted by Ella, at 03:40 |  July 08, 2011  | 0 Comentarii  | 4734 Vizualizari « INAPOI

Comenteaza la: BUCOVINA a castigat finala nationala W:O:A Metal Battle

COMENTARIUL TAU

Alte articole din Stiri