stiri rock

Doar cinci zile ne mai despart de concertul LACRIMOSA

Doar cinci zile ne mai despart de concertul LACRIMOSA

Lacrimosa – o formatie cu o carte de vizita impresionanta, cu albume de referinta si concerte de clasa la marile festivaluri din Europa, America Centrala si de Sud.  Notorietatea formatiei in lumea goticului i-a fost atrasa o data cu lansarea albumului Elodia (1999), prima inregistrare a unui album gotic-metal cu acompaniament simfonic (la care a colaborat cunoscuta London Symphonic Orchestra).  Adevarate regaluri, show-urile live sunt “vanate” cu nerabdare de un public fidel si cunoscator. Dintre cele 6 concerte pe care trupa le va sustine in Europa anul acesta, unul are loc in Romania: dupa Nightwish si Therion, Lacrimosa va canta pe 1 iulie in premiera la Sala Polivalenta, pentru un public ce incepe sa se obisnuiasca cu marile nume ale goticului simfonic european.

 

Tilo Wolff /Lacrimosa: despre cum metalul se poate intalni cu Mozart

Tilo, ce inseamna pentru tine spiritul metal?
Pentru mine spiritul metal inseamna sa fii liber in spirit. Cand oamenii care nu au nici o informatie despre acest gen asculta metal, nu vad decat violenta, dar fiecare avem in noi o parte de violenta, iar eu personal, cand sunt enervat, am nevoie sa exteriorizez aceasta violenta si reusesc ascultand metal. Consider ca este un lucru minunat ca metalul poate fi in felul acesta curativ, fiindca nu se stie ce as fi fost, daca nu as fi muzician. Si imi place in mod deosebit faptul ca exista atatea stiluri de metal, de la death la black, toate acestea arata o mare deschidere a spiritului, fiecare stil aduce ceva in plus …

Cum iau nastere titlurile pieselor Lacrimosa, compui tu insuti totul?  
Atunci cand scriu versurile unui cantec, o fac pentru ca am ceva de exprimat. Este ca si cum as scrie un jurnal intim. Si uneori, cand cuvintele ma ating cu adevarat, ma asez la pian si incep sa caut melodii cu care rezoneaza cu ele. Dupa aceea rearanjez totul si adaug partile de chitara si alte instrumente.  

Dupa 16 ani de cariera, care sunt cele mai frumoase amintiri ale tale?
Oh, au fost atatea momente magnifice. Dar cred ca unul special a fost turneul cu orchestra simfonica in 1999 (anul promovarii albumului Elodia), care a fost realmente magic, si de asemenea la inceputul colaborarii cu orchestra, cand instrumentistii au venit sa ma vada, spunandu-mi cat de fericiti au fost sa lucreze cu mine, fiindca mi-au apreciat muzica.

Ai un titlu de piesa favorit de pe ultimul album (Lichtgestalt)?
(rade)… citeaza-mi indiferent ce titlu si o sa-ti spun ca este favoritul meu … si apoi citeaza-mi un altul si o sa-ti spun ca si acesta e favoritul meu (rade). Depinde in mare parte si de starea mea … dar as fi incapabil sa aleg unul anume ….

 

Pretul unui bilet este de 45 Ron (bilet normal) si 65 Ron la loja oficiala. In ziua concertului pretul unui bilet normal este 55 lei.

In Bucuresti, biletele se gasesc la magazinele DIVERTA (Scala, Unirii, Mall si Plaza), Muzica, Sala Palatului si Sala Polivalenta. In tara, biletele se distribuie prin reteaua DIVERTA si pe www.nightwish.ro.


Text furnizat de Fundatia AquariusMAI MULTE DESPRE Lacrimosa
Posted by Nebelhexa, at 00:00 |  June 26, 2006  | 0 Comentarii  | 5723 Vizualizari « INAPOI

Comenteaza la: Doar cinci zile ne mai despart de concertul LACRIMOSA

COMENTARIUL TAU

Alte articole din Stiri