stiri rock

GAMMA RAY la ARTMANIA Festival!

GAMMA RAY la ARTMANIA Festival!

Legendara trupa de metal Gamma Ray (Germania) si-a confirmat prezenta la ARTMANIA Festival 2008, de la Sibiu, germanii urmand sa cante pentru prima oara in Romania, in premiera absoluta, dupa ce fanii i-au asteptat de aproape 20 de ani.

Concertul celor de la Gamma Ray va avea loc sambata, 19 iulie. Avand la activ nu mai putin de noua albume de studio primite excelent de public si critici, Gamma Ray sunt una dintre trupele cele mai cunoscute din metalul european, concertand, de-a lungul timpului, cu formatii de mare succes ca Helloween, Stratovarius sau veteranii de la Rage.

In 2008, cei de la Gamma Ray vor urca pe scenele celor mai mari festivaluri din Europa (Hellfest, Evolution Festival) si SUA (ProgPower Festival). Mai mult, Gamma Ray sunt invitatii speciali ai turneului Helloween HELLISH ROCK 2007/2008 Tour, fiind sustinuti, in cateva concerte, si de trupa Axxis.

Pana acum, cea de-a treia editie a ARTMANIA Festival 2008 care va avea loc la Sibiu, in perioada 18-20 iulie, a dovedit ca isi respecta promisiunea de a aduce cele mai mari nume ale muzicii rock, in Romania. Astfel, vineri, 18 iulie, pe scena de la Sibiu vor urca Agua de Annique (ex voce The Gathering) si Tiamat, trupa care revine in Romania pentru a-si promova in premiera noul material discografic Amanethes. Sambata, 19 iulie, fanii ii vor putea vedea pe Leave's Eyes, Atrocity si Gamma Ray.

Surprizele nu se opresc, insa, aici si urmeaza si alte nume, in curand!

 

Gamma Ray

La patru ani dupa ce Kai Hansen (Germania) a format legendara trupa Helloween, acesta a decis sa paraseasca formatia si sa pune bazele Gamma Ray, in 1988, alaturi de vocalul Ralf Scheepers. Cei doi intentionau sa inregistreze un material, asa ca l-au recrutat pe basistul Uwe Wessel, tobarul Matthias Burchardt altaturi de alti cativa muziceni.

Albumul Heading for Tomorrow a fost lansat in 1990 si s-a dovedit un hit atat pentru public, cat si pentru critici. In 1991, Gamma Ray au scos un nou material intitulat Sigh No More.

In 1993 Scheepers a parasit formatia, formand Primal Fear, iar Hansen a fost ales pentru ocuparea pozitiei vacante. Au urmat alte lansari, precum Somewhere Out in Space, Valley of the Kings si Power Plant.

Blast from the Past a fost lansat in 2000, iar trupa s-a intors in 2001 cu un nou material discografic intitulat No World Order, urmat de albumul live intitulat Skeleton in the Closed.

La inceputul lui 2004, trupa a inceput inregistrarile pentru cele 11 piese de pe albumul Majestic, care, in contrast cu cele doua albume anterioare, revine la complexitatea si stilul bombastic care caracterizeaza trupa. Majestic a fost lansat in septembrie 2005, si a beneficiat si de un turneu mondial de mare succes. Ultimul album al trupei, Land of the Free II, a fost lansat in 2007.

 

Componenta:

Kai Hansen - voce, chitara
Henjo Richter - chitara
Dirk Schlächter - bas
Dan Zimmermann - tobe

 

Discografie:

Heading for Tomorrow (1990)
Sigh No More (1991)
Insanity and Genius (1993)
Land of the Free (1995)
Somewhere Out in Space (1997)
Powerplant (1999)
No World Order (2001)
Majestic (2005)
Land of the Free Pt.2 (2007)                



MAI MULTE DESPRE Gamma Ray
Posted by Ella, at 00:00 |  April 17, 2008  | 10 Comentarii  | 3036 Vizualizari « INAPOI

Comenteaza la: GAMMA RAY la ARTMANIA Festival!

  • ''In 1993 Scheepers a parasit formatia, formand Primal Fear, iar Hansen a fost ales pentru ocuparea pozitiei vacante''....Cine l-a ales?????

    1. Posted by Mandrake | 17 Aprilie 2008 13:28
  • alegatoru.

    2. Posted by klawz | 17 Aprilie 2008 13:38
  • el. pe stilul fiul poporului :D

    3. Posted by gigi | 17 Aprilie 2008 13:39
» vezi toate comentariile
COMENTARIUL TAU

Alte articole din Stiri