stiri rock

PENINSULA 2010: primele trupe confirmate

PENINSULA 2010: primele trupe confirmate

Formaţii care au stabilit direcţia muzicii pe plan internaţional, au scos hituri de un uriaş succes şi au susţinut concerte memorabile vor veni între 26 şi 29 august la Tîrgu Mureş, la cea de a opta ediţie a Festivalului Peninsula. Festivalul va fi şi anul acesta un magnet pentru trupe de pe tot globul, începând cu Statele Unite ale Americii, Marea Britanie, Suedia, Finlanda, Spania sau Franţa.

Concertul lunii august va fi cel al Korn , cea mai mare şi influentă formaţie de metal de la sfârşitul anilor ’90, care a vândut 35 de milioane de albume în toată lumea. Formaţia de nu-metal care combina hip-hop, alternative şi elemente electronice a devenit vocea unei generaţii: vocalul Jonathan Davis, basistul Fieldy şi colegii de trupă nu transmit doar muzică, ci un fel de a trăi, ceea ce i-a propulsat în topul celor mai bune albume, cu Life is Peachy, Follow the Leader sau cu Issues. Korn III – Remember Who You Are, albumul care urmează să apară în luna iulie va avea, cu siguranţă, aceeaşi priză la public ca toată discografia Korn. Câştigatori ai premiului Grammy, aflaţi pentru prima oară în România, cei de la Korn vor încheia seria concertelor de pe scena mare a
Peninsulei.

Când spunem Tricky ne gândim la “şmecher” şi complicat”, atribute care I se potrivesc perfect complexului artist, care este unul din idolii trip-hopului. Încă de la colaborarea sa cu veteranii genului, Massive Attack, a început să popularizeze muzica sa întunecată, lentă şi eterică, Karmacoma devenind cel mai strălucitor exemplu pentru faptul că muzica are efecte vindecătoare. Artist cu o voce inconfundabilă, cel cu care colaborează divele muzicii internaţionale (Björk, Neneh Cherry, Alanis Morissette), Tricky va sosi la Tîrgu Mureş cu toată formaţia sa şi va fascina publicul din faţa Terasei.

Trupa finlandeză The Rasmus este un invitat care a gustat déjà în anul 2006 la Festivalul Peninsula din entuziasmul de care sunt capabili peninsularii. În urmă cu patru ani, pe malul Mureşului 15.000 de fani au cântat alături de trupă megahitul In the Shadows, finlandezii întorcându-se pentru a plusa nebunia rock pe care au produs-o data trecută.

Şi dacă vorbim despre hit-uri rock trebuie menţionată prezenţa granzilor din Suedia, Europe, care aduc aerul muzicii anilor ‘80 la Festivalul Peninsula prin intermediul celui mai cunoscut titlu rock al tuturor timpurilor, The Final Countdown. Dar Europe nu a cucerit fanii doar în urmă cu două decenii, pentru că maeştrii sunt nemuritori şi cu ultimul album Last Look at Eden, pe care îl vor aduce şi la Tîrgu Mureş, după ce o întreagă Europă a avut ocazia să îl aprecize deja.

Formaţia madrilenă Ska-P a devenit, prin turneele continue, reprezentantul numărul unu al stilului ska-punk din Europa. Feţele însorite şi muzica celor de la Ska-P reprezintă doar un voal care acoperă mesaje critice adresate regimurilor politice transmise prin intermediul unei muzici de o înaltă calitate. Elementele de mai sus sunt şi cele care stau la baza atracţiei mase inimaginabile de oameni le au faţă de concertele lor, peste tot în Europa.

Gypsy-punk, reggae, ska şi elemente melodice franceze sunt componentele Babylon Circus, un adevărat comando de elită al distracţiei. După etica clară a chanson-ului francez, trupa îndeamnă publicul la dans prin întregi filozofii în ceea ce priveşte salvarea lumii.

Oferta muzicală a festivalului va creşte în continuare cu noi trupe internaţionale, care vor fi anunţate în perioada următoare. Cea de-a VIII-a ediţie a Festivalului Peninsula va avea loc la Tîrgu-Mureş între 26-29 august, evenimentul fiind organizat de Sziget Management şi Organizaţia Tinerilor Maghiari din România – MIÉRT.MAI MULTE DESPRE Europe, Korn, The Rasmus
Posted by Ella, at 13:11 |  May 12, 2010  | 0 Comentarii  | 3576 Vizualizari « INAPOI

Comenteaza la: PENINSULA 2010: primele trupe confirmate

COMENTARIUL TAU

Alte articole din Stiri