PALLBEARER - Foundations of Burden

Foundations of Burden FORMAT: CD
DATA APARITIEI: 19.08.2014
CASA DE DISCURI: Profound Lore Records
 
8.0
NOTA METALFAN:
3
3
3
3
3
3
3
3
3
3
 
8.6
NOTEAZA ALBUM: 2 voturi

Top 2014: #71
Pallbearer more
Componenta:
Brett Campbell - voce, chitara
Devin Holt - chitara, voce
Joseph D. Rowland - bas, pian, clape, voce
Mark Lierly - tobe
TRACKLIST:

01. Worlds Apart02. Foundations03. Watcher in the Dark04. The Ghost I Used to Be05. Ashes06. Vanished
Pallbearer este un tanar grup ce vine din Little Rock, capitala statului Arkansas din SUA. Un orasel ce are o populatie un pic mai mica decat cea a Ploiestiului, un orasel din care este originara Amy Lee, vocalista trupei Evanescence, dar si oraselul pentru a carui echipa de rugby a jucat si fostul presedinte american Bill Clinton in tineretile lui.

Ce canta Pallbearer? Pai am putea spune ca asa cum este numele orasului de unde vine formatie, un fel de "little rock", un doom rock atmosferic, moale de tot si chiar progresiv pe alocuri. Genul ala de doom mai mult influentat de Jethro Tull de cat de Black Sabbath si Candlemass. Stiu, nu-mi sariti in cap, Jethro Tull nu canta doom, incercam sa gasesc cea mai buna comparatie pentru a va ajuta sa aveti o imagine cat mai clara in ceea ce priveste muzica "eroilor" acestor randuri. Foundations of Burden este cel de al doliea disc de studio al formatiei ce a luat nastere in anul 2008. Albumul de debut, Sorrow and Extinction, a fost lansat patru ani dupa ce grupul a luat nastere, prin intermediul casei de discuri ce patroneaza si materialul de fata, Profound Lore Records.

Pallbearer incearca marea cu degetul si propune o muzica cu un tempo lent ce rareori devine un pic mai alert, cat sa nu intram intr-o stare de meditatie profunda. E ca si cum Jethro Tull le-ar fi zis conationalilor de la Black Sabbath: "Lads, haideti sa inregistram un disc impreuna!".

Este o chestie pe care am mai spus-o si cu alte ocazii, si pe care o reiau si aici: nu este imperios necesar sa canti un gen ultra brutal pentru a suna greu, de cele mai multe ori este de ajuns sa faci un pas in spate (sau in lateral) si sa incerci pur si simplu sa reduci viteza pe cat poti. Este un exercitiu ce sincer sa fiu, mi se pare al naibii de ambitios si de solicitant. Pallbearer reuseste sa faca treaba asta vreme de aproape 55 de minute, atat cat este durata discului Foundations of Burden. Si trupa o face bine de tot, atat de bine incat reuseste sa compuna si sa cante niste bucati mari intr-un ritm "ardelenesc", incet, incetisor si cateodata parca pe loc, dar nu se lasa pana nu le garnisesc si cu ceva faze de progressive rock saptezecist. Productia? Ei bine, aici ii ajuta pe cei ce-si spun Pallbearer nimeni altul decat legendarul producator Billy Anderson (Sleep, Neurosis, OM, Witch Mountain), iar masterizarea este semnata de catre Justin Weis ce s-a "calit" in munca asta cu discuri precum Agalloch - Marrow of the Spirit (2010) si Orchid - Capricorn (2011).

Totusi,  toata treaba asta pe care o propune Pallbearer poate suna nou, poate suna chiar si pretentios, dar sincer sa fiu nu este. Nu zic ca-i un disc rau, nu mi-o luati in nume de rau, zic doar ca ceva lipseste. Lipseste o mai mare diversitate in compozitiile grupului. Poate ca pe viitor grupul va reusi sa sparga macar pentru cateva momente, fie prin niste interludii, fie prin niste piese un pic mai alterte. Zic ca asa ar avea de castigat, iar atmosfera asta pe care a reusit sa o creeze, ar avea un alt aer.


H. more Nota: 8


Posted at 20:17 |  18 Noiembrie 2014  | 0 Comentarii  | 1823 Vizualizari

Comenteaza la: Foundations of Burden

COMENTARIUL TAU

Alte Albume

Letchology

Trupa: Dirty Shirt
Aparitie: 08.03.2019
Casa de discuri: Apathia Records
 - Letchology
TRACKLIST
1.Latcho Drom2.Palinca3.Put it on4.Fake5.Nem Loptam6.Hora Lenta7.Killing Spree8.Nice Song9.Starea Natiei

Sangue Cassia

Trupa: Sinistro
Aparitie: 05.01.2018
Casa de discuri: Season of Mist
 - Sangue Cassia
TRACKLIST
1. Cosmos Controle2. Lotus3. Petalas4. Vento Sul5. Abismo6. Nuvem7. Gardenia8. Cravo Carne

Digital Garbage

Trupa: Mudhoney
Aparitie: 28.09.2018
Casa de discuri: Sub Pop
 - Digital Garbage
TRACKLIST
01. Nerve Attack02. Paranoid Core03. Please Mr. Gunman04. Kill Yourself Live05. Night and Fog06. 21st Century Pharisees07. Hey Neanderfuck08. Prosperity Gospel09. Messiah's Lament10. Next Mass Extinction11. Oh Yeah

Khram

Trupa: Arkona
Aparitie: 19.01.2018
Casa de discuri: Napalm Records
 - Khram
TRACKLIST
1. Mantra (Intro)2. Shtorm3. Tseluya Zhizn'4. Rebionok Bez Imeni5. Khram6. V Pogonie Za Beloj Ten'yu7. V Ladonyah Bogov8. Volchitsa9. Mantra (Outro)

Steelfactory

Trupa: UDO
Aparitie: 31.08.2018
Casa de discuri: AFM Records
 - Steelfactory
TRACKLIST
1. Tongue Reaper2. Make the Move3. Keeper of My Soul4. In the Heat of the Night5. Raise the Game6. Blood on Fire7. Rising High8. The Devil Is an Angel9. Hungry and Angry10. One Heart One Soul11. Pictures in My Dreams12. A Bite of Evil13. Eraser14. Rose in the Desert15. The Way

Stages

Trupa: Dreyelands
Aparitie: 24.05.2018
Casa de discuri: Autoprodus
 - Stages
TRACKLIST
1. Denial2. Anger3. Bargaining4. Depression5. Acceptance