interviuri rock

Interviu cu Roy Mayorga (STONE SOUR, AMEBIX)

Interviu cu Roy Mayorga (STONE SOUR, AMEBIX)
TRUPE : Amebix, Stone Sour

Roy Mayorga, bateristul trupelor Stone Sour si Amebix, ne-a vorbit despre planurile de viitor ale acestora, despre perioada petrecuta in Nausea, dar a facut referire si la dorinta sa si a lui Rob “the Baron” Miller de a concerta in Romania si in Europa de Est in 2009. De asemenea Roy ne-a marturisit in exclusivitate ca pregateste un album solo pentru anul ce vine pe langa noile albume Stone Sour si Amebix.

 

 


Metalfan: Salut Roy si bine ai venit la Metalfan! Cum merg treburile in ultima vreme?
Roy Mayorga: Treburile merg super…. Nu ma pot plange.

Metalfan: Din ce am auzit dintr-un interviu cu Corey Taylor, stiu ca in acest moment compuneti muzica pentru un nou album Stone Sour. Cum merg lucrurile pana acum?
Roy Mayorga: Pana in acest moment sunt destul de multumit de ideeile pe care le am, la fel si trupa…categoric va aduce un nou stil si un nou element trupei. Cred ca toata lumea va fi foarte surprinsa si multumita de noul album Stone Sour.

Metalfan: Cum crezi ca va suna? Va fi mai inclinat catre hard rock sau catre alternative?
Roy Mayorga: In mod categoric va avea in continuare vibratia rock dar cred ca de asemenea va avea o parte mai intunecata, mai melodica si mai grea ….asa imi suna piesele mie.

 

 

Metalfan: Care stil crezi ca este mai complex, mai greu de cantat dintre hard rock si alternative? De ce?
Roy Mayorga: Pentru mine ca sa poti canta hard rock sau alternative ai nevoie de o stare de bine si de o ureche buna. Un stil precum cel practicat de Meshuggah este categoric cel mai complex…haha. Iubesc noul album ObZen….este incredibil. Thomas Haanke canta absolut uimitor pe acest album. Piesa mea favorite de pe acest album este Bleed. (sic) (sic) (sic)

Metalfan: In 2006 a aparut cel de al doilea album Stone Sour, de asemenea primul album cu tine la tobe, Come What(ever) May. Ce simti fata de acest album?
Roy Mayorga: Am un sentiment bun fata de acest album datorita faptului ca a fost atat de diferit fata de orice alt album pe care l-am facut inainte in muzica si baterie. Procesul de inregistrare pentru mine la acest album a fost diferit decat de obicei. Am fost chemat sa inregistrez si sa invat piesele chiar atunci in studio, 16 piese in patru zile, 10 ore pe zi. Chiar nu cunosteam pe nimeni din trupa....a fost ca si cum as fi fost aruncat in cusca leilor...ha ha ha....a fost o experienta minunata. Nu m-am gandit dupa aceea ca voi fi rugat sa ma alatur si sa am o noua trupa de frati.

Metalfan: Care este piesa ta favorita de pe acest album? De ce?
Roy Mayorga: Reborn – doar pentru ca a fost prima piesa pe care am inregistrat-o si a fost din prima.

Metalfan: Cum va fi urmatorul album daca ar fi sa-l compari cu Come What(ever) May?
Roy Mayorga: Ei bine, nu poti compara un album ce deja a fost facut cu unul care inca nu exista....ha ha. Inca lucram la el. Intreaba-ma din nou peste cativa ani.

 


Stone Sour

 

Metalfan: Cu ceva timp in urma am realizat un interviu cu colegul tau de la Amebix, Rob „the Baron” Miller. Cum merg treburile cu Amebix in ultima vreme? Lucrati la un nou album?
Roy Mayorga: Lucrurile merg super...planuim sa incepem un turneu in Ianuarie 2009 in State si asa mai departe...Rob si Stig lucreaza la un material nou....de asemenea si eu compun piese...care suna foarte tribale/heavy.....suna ca o gasca de Orci care marsaluiesc pe campurile din Middle Earth....haha „Medieval Punk/Metal”!!!!!

Metalfan: Rob spunea ca i-ar face placere sa cante in Romania in 2009, ti-ar placea sa vii in Romania cu Amebix?
Roy Mayorga: Absolut, de fapt ne-ar placea sa sustinem un turneu in Europa de Est.

Metalfan: Lucrezi la noi piese impreuna cu Amebix, cum ai descrie noile piese in comparatie cu vechile piese Amebix?
Roy Mayorga: Ei bine, noile piese vor avea cateva din elementele vechi Amebix, precum soundul heavy al chitarei lui Stig, clapele eerie, tobe tribale si vocea de cristal a lui Rob „the Baron”....Practic, vom relua totul de unde au lasat ei, si vom face totul mai puternic/greu si chiar mai epic.

Metalfan: La sfarsitul anilor '80 – inceputul anilor '90 ai cantat in Nausea, ar fi vreo sansa sa readuci la viata acea trupa? Amebix s-au reunit dupa 20 de ani...
Roy Mayorga: Din pacate nu.....John John (bassistul) si cu mine am vorbit acum cativa ani sa sustinem cateva concerte cand a aparut CD-ul Nausea, Punk Terrorist Volume 1, dar nimeni altcineva nu era atras de ideea de a reveni.....ei bine, draguta incercare, dragut gand. Imi lipseste foarte mult faptul ca nu mai cant impreuna cu ei, si ei ca oameni. Pastrez acele clipe petrecute alaturi de ei foarte aproape de inima mea.

 


Amebix

 

Metalfan: Care este albumul tau preferat din cariera ta? De ce?
Roy Mayorga: Chiar nu am doar un favorit, deoarece simt ca fiecare dintre ele este special....toate fac parte dintr-un capitol din viata mea. Dar daca ma gandesc acum-daca ar fi s aleg, ar fi primul meu album .... Nausea – Extinction.

Metalfan: Unde te vezi in istoria muzicii? De ce?
Roy Mayorga: Banuiesc ca o persoana din afara ar avea o parere mai buna fata de acest subiect decat mine.....Sincer, nu stau sa ma gandesc la astfel de lucruri.

Metalfan: Stiu ca de asemenea lucrezi si ca producator. Ne poti spune mai multe despre asta?
Roy Mayorga: Da....m-am apucat de produs in urma cu 13 ani. Sepultura a fost prima mea trupa. Am produs un remix pentru Refuse/Resist numit Chaos B.C. in 1995, dupa aceea am produs primul meu album, o trupa numita The Spitters – Sun to Sun – 1995 (PCP Records) si multe demouri ale unor trupe locale din Los Angeles. Am fost co-producator pentru albumul Roadrunner United. Dar cel mai mult timp l-am petrecut producand materialul meu.
De asemenea lucrez mult in filmscoring (http://en.wikipedia.org/wiki/Film_score).... Shudder este ultimul meu proiect. Este un film cu legendele horror Gunar Hansen si Edwin Niel din Texas Chainsaw Massacre. Abia a fost lansat si poate fi gasit pe http://www.amazon.com. Un alt film la care am lucrat in trecut se numeste Legion.
De fapt lucrez la un album solo care va aparea anul viitor, asa ca ciuliti bine urechile.

Metalfan: Stiai ca Benediction vor include pe viitorul lor album de studio, Killing Music, un cover pentru piesa Largactyl semnata Amebix? Ce parere ai despre asta?
Roy Mayorga: Sunt sigur ca va suna super...abia astept sa o ascult.

Metalfan: Iti multumesc pentru timpul accordat Roy. In final ai dori sa transmiti cateva cuvinte cititorilor nostri?
Roy Mayorga: Multumesc pentru gazduire....sper sa va vad pe toti in Romania in curand...abia astept =)) Pace.

Autor: H.
Vezi galeriile trupelor: Amebix, Stone Sour

   July 31, 2008  | 3 Comentarii  | 28811 Vizualizari « INAPOI

Comenteaza la: Interviu cu Roy Mayorga (STONE SOUR, AMEBIX)

  • fain interviu! felicitari! : )

    1. Posted by grind | 02 August 2008 17:14
  • parca a cantat si cu soulfly o vreme..

    2. Posted by Reznik | 05 August 2008 18:37
COMENTARIUL TAU

Alte articole din Interviuri