interviuri rock

Interviu OBITUARY

Interviu OBITUARY
TRUPE : Obituary

Intalnirea cu baietii de la Obituary n-a fost nici pe departe un interviu in adevaratul sens ci mai degraba o palavra scurta, dar relaxata si amuzanta. Asa ca m-am hotarat sa nu adaptez interviul ci doar sa recompun cat de cat discutia cu John si Frank, pigmentata din cand in cand cu comentariile lui Trevor.

Metalfan: OK, nimeni n-a mai auzit nimic de Obituary in ultimii aproximativ 7 ani. Ce-ati facut in toata aceasta perioada?

Trevor: Just hangin' out, smokin' a lot of weed

John: De fapt, fiecare si-a vazut de viata si familia sa. N-am avut prea multe oportunitati, n-a venit prea multa lume sa ne intrebe "hai, baieti, vreti sa face, sa dregem?". Pur si simplu ne-am orientat o perioada spre alte lucruri...Am stat deoparte, am calatorit prin locurile pe unde nu apucase sa mergem, ne-am relaxat cat am putut.

Trevor: So just smokin' weed

Metalfan: Cine a avut ideea sa reformeze trupa?

Trevor: John, of course :

John: S-a intamplat pur si simplu, n-a fost nimic planificat. N-a zis nimeni "hai sa intram in studio sa inregistram".

Frank: Probabil ca a fost doar o chestiune de "timing". Ne-am gandit la un moment dat sa ne mai intalnim sa cantam cate ceva, ne-am vazut in sala, am inceput sa cantam impreuna, ne-am regasit placerea de a canta piesele vechi... si restul a venit de la sine.

Metalfan: De ce ati numit noul album "Frozen In Time"?

Frank: Initial am vrut sa-i spunem chiar "Obituary", dar la un moment dat Donald, ascultand versurile lui John, a remarcat sintagma. Ne-a placut tuturor cum suna, s-a potrivit cu imaginile "inghetate" de pe coperta si asta a fost tot. Credem ca a fost o idee buna.

Metalfan: De ce nu un sound sau chiar un stil nou? Nu v-a influentat nimic in toata aceasta perioada, noile trupe, noile stiluri?

John: E genul de muzica pe care ne place sa o cantam sau pe care o ascultam cu placere si acasa. Astia suntem, asta facem si ne reprezinta.

Trevor: This is who we be

Frank: In ultimii ani am revenit mai degraba la trupe de genul Celtic Frost sau Slayer, m-am orientat mai putin catre trupele noi.

Trevor (incepe sa sforaie): Celtic Frrroooost..

John: Am vazut cateva show-uri ale unor trupe noi si ne-au placut, dar nu pot sa spun ca ne-au influentat in vreun fel.

Trevor: We just like our old shit best… And I'm still listening to Lynyrd Skynyrd

Metalfan: Cum ati reusti sa-l aduceti din nou pe Scott Burns in studio?

John: Scott e un prieten bun de-al nostru si chiar daca nu se mai prea ocupa de muzica, l-am convins usor sa vina cu noi in studio. E bine sa-l ai in preajma, sa-ti spuna ce parere are despre ceea ce faci si sa-ti dea sfaturi. Are multa experienta si in plus, ne-am simtit bine sa fim cu totii impreuna, ca pe vremuri.

Metalfan: Cum e sa fii din nou in turneu dupa atata timp? Va simtiti obositi?

John: Se pare ca nu ne-am pierdut antrenamentul, dar e adevarat ca nici n-am avut turnee lungi ci mai degraba am umblat prin cateva festivaluri si aproape dupa fiecare ne-am intors acasa, inainte de a merge la urmatorul.

Frank: Da, ne simtim ca pe vremuri… Ca si cand n-am fi plecat niciodata.

Metalfan: Cum ati perceput reactia publicului? E vreo diferenta intre publicul din Europa si cel din SUA?

John: Publicul e ok peste tot iar tinerii care ne asculta se comporta fantastic. Pe de alta parte, in USA nu prea avem loc in marile festivale, cum ar fi Ozzfest. La noi acasa avem show-urile noastre mai mici, insa fanii se comporta nebuneste si asta ne place. In Europa e un pic diferit pentru ca aici avem cele mai mari concerte, unde urcam pe scena alaturi de trupe mari ca Slayer sau Iron Maiden si ajungem sa cantam uneori la peste 50.000 de oameni.

Trevor: Mda, toti reactioneaza la fel... Se omoara intre ei... Oricum, noi nu vedem decat o gramada de plete...

Metalfan: Ce planuri de viitor aveti?

John: Ne asteapta un turneu in USA in septembrie si vom reveni in Europa la inceputul anului viitor. Vrem sa facem un tur cat mai complet, in mai multe tari, probabil in mai multe etape de cate o luna, sa mai trecem si pe acasa din cand in cand.

Frank: Da, vrem sa avem un turneu cum se cuvine pentru a promova acest album. Si ne gandim deja si la un nou album, probabil anul viitor pe vremea asta.

Aici discutia s-a terminat in rasetele provocate de un alt comentariu al lui Trevor, le-am multumit si i-am invitat sa nu ne ocoleasca la urmatorul turneu. L-am luat si pe Adminu' care manca cu pofta din branza feta adusa pentru fratii Tardy si i-am lasat in grija celorlalti reporteri care asteptau, pe care i-au invitat inauntru tot in hohote.... Cam astia sunt Obituary: relaxati, fara pretentii, cu gandul la familie, la iarba, inghetati intr-un timp al muzicii din care nu ii intereseaza sa iasa. Le place acolo unde sunt. Si dupa cum a fost la concert, si inca multor fani le place.

Autor: Cynyc
Vezi galeriile trupelor: Obituary

   August 29, 2005  | 0 Comentarii  | 5196 Vizualizari « INAPOI

Comenteaza la: Interviu OBITUARY

COMENTARIUL TAU

Alte articole din Interviuri