interviuri rock

Maylene si metalul lor crestin

Maylene si metalul lor crestin
TRUPE : Maylene And The Sons Of Disaster

In anul 2005 lua nastere in Alabama, Maylene and the Sons of Disaster, probabil una dintre cele mai interesante trupe americane din ultimul deceniu. Practicand o muzica ce penduleaza intre Southern Rock-ul influentat de Lynyrd Skynyrd, Hard Rock-ul marca Led Zeppelin si Christian Metalcore, toate acestea condimentate cu mici influente experimentale Tori Amos la care se adauga atractia membrilor fata de muzica Country. In data de 20 Martie lansand cel de al doilea album, "II", Maylene and the Sons of Disaster inregistreaza vanzari excelente, doar in prima saptamana in SUA s-au vandut 6.000 de exemplare. Chitaristul grupului, Josh Cornutt, a avut amabilitatea de a raspunde la cateva intrebari.

 

 

Salut! Inainte de toate, te rog spune-ne o scurta istorie a trupei.

Josh Cornutt: Suntem din Alabama, si suntem o trupa de Rock'N'Roll, tocmai am lansat in urma cu doua luni un nou album sub egida Ferret Music, de asemenea am mai lansat un full-lenght ce poarta numele "Maylene and the Sons of Disaster" in 2005. Asta ar trebui sa retina toata lumea.

De ce ati ales ca nume pentru trupa Maylene and the Sons of Disaster? Ce inseamna pentru voi?

Josh Cornutt: Maylene este un oras din Alabama unde obisnuiam sa repetam. Restul numelui l-am luat de la o gasca criminala din Florida, din anii '30.

Stiu ca in data de 20 Martie ati lansat cel de al doilea album al vostru, "II", te rog spune-mi mai multe despre el...

Josh Cornutt: Noul album se numeste "II". Cred ca cel mai bine poate fi descris acest album ca unul Heavy. Nu este Rock pentru radio, dar in mintea mea este tot un album Rock. Sunt de parere ca este diferit fata de multe altele din zilele noastre.

Stiu ca in prima saptamana de la lansare ati vandut 6.000 de exemplare in Statele Unite ale Americii, cum merg vanzarile?

Josh Cornutt: Vanzarile merg bine. Oamenii cumpara in continuare albumul, si speram ca vor face acest lucru in continuare.

De ce ati ales ca nume pentru acest album "II"? Ati fost inspirati de Led Zeppelin in alegerea acestui nume?

Josh Cornutt: Despre chestia cu Zeppelin s-a vorbit mult. Dar am avut oarecum o tema comuna pentru primele doua albume, asa ca acest nume, "II", se potrivea perfect.

 

 

 

Ce trupe te-au influentat ca muzician? Care sunt trupele care au influentat muzica Maylene and the Sons of Disaster?

Josh Cornutt: Zeppelin, Lynyrd Skynyrd, Van Halen, dar si Tori Amos sau Ryan Adams. Sunt foarte multe influente. Muzica Country joaca un rol important in vietile noastre.

Ce inseamna religia pentru tine? Joaca un rol important in viata ta?

Josh Cornutt: Religia este o tema oblica. Sunt crestin la fel cum sunt toti din trupa, dar nu incercam sa o indesam nimanui pe gat. Credem ceea ce credem, spunem acest lucru oamenilor, si daca si ei cred in acest lucru, atunci este misto, daca nu, este in regula.

Cum este scena Metal din Alabama?

Josh Cornutt: Scena din Alabama este vie. Nu mai este atat de puternica pe cat obisnuia sa fie, s-a transformat oarecum intr-un spectacol al modei, la fel ca in toata lumea.

Care este ultimul album pe care l-ai ascultat?

Josh Cornutt: Ultimul album Kings of Leon. Se numeste "Because of the Times". Este uimitor.

Unde iti place mai mult sa canti? In cluburi sau la marile festivaluri? De ce?

Josh Cornutt: In cluburi, sunt mai intime si au aer conditionat. Este vorba mai mult despre conexiunea care o simti. Festivalurile sunt ca si cum ai canta pentru un bloc masiv de oameni. Este misto, dar nu la fel de mult.

Exista vreo sansa sa vedem Maylene and the Sons of Disaster aici in Romania in viitorul apropiat?

Josh Cornutt: Este posibil. Nu am reusit sa ajungem acolo atunci cand am fost in Europa, in Ianuarie, dar ne vom intoarce in curand, si speram sa ajungem, nu am fost niciodata acolo. Mi-ar placea sa cant acolo, tara voastra este plina de istorie.

Iti multumesc pentru interviu Josh! In final ai dori sa le transmiti ceva metalistilor din Romania?

Josh Cornutt: Nici o problema. Da, ascultati noul album, speram sa le placa oamenilor din Romania. Dumnezeu sa va binecuvanteze!

Autor: H.
Vezi galeriile trupelor: Maylene And The Sons Of Disaster

   June 26, 2007  | 0 Comentarii  | 8942 Vizualizari « INAPOI

Comenteaza la: Maylene si metalul lor crestin

COMENTARIUL TAU

Alte articole din Interviuri