interviuri rock

WITHIN TEMPTATION: ard de nerabdare sa cinte in Romania

WITHIN TEMPTATION: ard de nerabdare sa cinte in Romania
TRUPE : Within Temptation

Artmania: Salut, suntem alaturi de Robert Westerholt, de la Within Temptation. Trupa a venit in Romania pentru a filma videoclipuri la piesele...
Robert Westerholt: Frozen si The Howling.

 

 

Artmania: Deci iata ca filmati doua videoclipuri. Foarte eficient... In scurt timp, veti reveni in Romania. Ce ne puteti spune, ce veti spune fanilor? Veti cinta la festivalul Artmania si e pentru prima oara...
Robert Westerholt: Da, e pentru prima oara. E prima oara cind venim sa filmam un videoclip, si, coincidenta – e pentru prima oara cind o sa si cintam aici. Suntem nerabdatori. Din ce am vazut pina acum, este o tara frumoasa [pacat ca e locuita, n. tr.] si, da, chiar trebuie sa cintam aici.

Artmania: Probabil ca ati vazut fotografii ale locului unde veti cinta [Piata Mare din Sibiu, n. tr.]. Crezi ca muzica trupei Within Temptation se potriveste cu locul respectiv?
Robert Westerholt: Da, cred ca [se potriveste n. red.] cu Romania, in general. Atmosfera e... e incarcata de istorie, se vede oriunde ai fi – cladiri deosebite, peisaje superbe – si cred ca muzica noastra, care este la rindul ei foarte cinematografica, se potriveste foarte bine cu aceste locuri.

Artmania: Ai putea sa ne spui daca pregatiti ceva deosebit pentru fanii romani, fiind vorba de primul vostru concert in fata lor? Veti cinta doar piese de pe ultimul album sau de pe toate albumele?
Robert Westerholt: Vom cinta piese de pe ultimul album, dar, desigur, vom cinta si de pe alte albume, pentru ca, intelegi, oamenii nu ne-au mai vazut pina acum...

Artmania: O multime de fani ne-au intrebat ce piese veti cinta.
Robert Westerholt: Da, da, stiu. In celelalte tari in care am fost am cintat piese vechi; asa ca, desigur, o sa cintam niste piese vechi [si aici n. red.], va fi un amestec omogen. Si o sa venim cu setlistul nostru de baza, desigur... si o sa incercam sa-l facem cit mai placut posibil.

 

 

Artmania: Cred ca toata lumea se asteapta la un spectacol grandios de la Within Temptation, mai ales avind in vedere locul in care veti cinta... muzica se potriveste intr-adevar cu locurile, fiind in Transilvania. Aveti vreo reactie din partea fanilor in privinta asta, va scriu?
Robert Westerholt: Deja chiar de la inceput – fani din Romania au venit pe siteul nostru si ne-au scris ca o sa vina sa ne vada... stiu ca venim asa ca... e un sentiment placut.

Artmania: Ce parere ai despre ultimul vostru album? Cum a fost primit, sunteti multumiti de reactia publicului?
Robert Westerholt: Da, a fost foarte bine primit. In primul rind, suntem multumiti noi insine de album, si in plus, reactiile au fost foarte bune. Asa ca... nu putem fi decit o trupa fericita.

Artmania: O trupa fericita cu fani fericiti...
Robert Westerholt: Da, asa este... Muzica noastra se dezvolta constant, se schimba odata cu fiecare disc. Uneori oamenii au dificultati in a accepta schimbarile, dar, cred ca, din fericire, fanilor nostri le place ca muzica noastra evolueaza, asa ca...

Artmania: Ce impresie aveai despre Romania inainte sa vii aici si ce impresii ai acum? S-a schimbat ceva? Sau erai un pic ingrijorat in legatura cu ce se va intimpla?
Robert Westerholt: Eram foarte curios, pentru ca stiam ca tara s-a dezvoltat rapid in ultimii ani, si s-a schimbat foarte mult. Mai stiam si ca aveti in spate o istorie importanta, chestii ca Dracula, Transilvania dar si o mostenire culturala romana... Dar, ca sa fiu sincer, nu stiam exact la ce sa ma astept. Iata-ne aici – si e minunat, asa ca vreau sa vad mai mult. Miine avem zi libera, asa ca poate miine o sa vedem mai multe.

 

 

Artmania: Cum e sa faci parte din una dintre cele mai importante trupe care vor cinta in Capitala Culturala Europeana, care, in acest an, este Sibiul? Acesta va fi unul dintre cele mai promovate concerte dintre cele care vor avea loc acolo.
Robert Westerholt: E nemaipomenit... nemaipomenit. Cind am infiintat trupa, ne gideam ca vom cinta doar de placere, ca un hobby, si inca mai vedem lucrurile in felul asta; numai ca acum, bineinteles, e vorba de un hobby mult mai mare [ride]. Cine s-ar fi gindit ca, intr-o zi, vom fi cap de afis la acest festival din Romania, asa ca, bineinteles, ne simtim minunat.

Artmania: Multumesc.
Robert Westerholt: Cu placere.

Autor: Metalfan
Vezi galeriile trupelor: Within Temptation

   April 27, 2007  | 12 Comentarii  | 68383 Vizualizari « INAPOI

Comenteaza la: WITHIN TEMPTATION: ard de nerabdare sa cinte in Romania

  • Haideti mah veniti odata ca salivez naibi aici :| :((((

    1. Posted by Ak-47 | 02 Mai 2007 18:49
  • SUPER...sper doar sa pot ajunge la ArtMania...o sa fie genial...trupe ca Within Temptation, My dying bride, Anathema, Haggard, The Gathering...Acum Blind Guardian va aduce un pic de metal la Arenele Romane

    2. Posted by tolkien | 03 Mai 2007 14:17
  • O sa merg sigur sunt sigur ca o sa vina multi rockeri
    within temptation in romania incredibil.rock on!!!
    Aha si era sa uit ultimul album trebuie sa fac rost si
    sa-l asc "The Heart Of Everything"...Aha
    Sa-mi iau bilet din timp.
    hehe

    3. Posted by COF | 10 Mai 2007 19:30
» vezi toate comentariile
COMENTARIUL TAU

Alte articole din Interviuri