stiri rock

SAMAEL - cap de afis la Ost Mountain Fest 2011

SAMAEL - cap de afis la Ost Mountain Fest 2011
Asociaţia Culturală OST anunta noi trupe confirmate pentru cea de-a doua ediţie a festivalului Ost Mountain Fest, eveniment ce va avea loc anul acesta în weekendul 22-24 iulie 2011, in incinta Cetatii Râşnov, vechea citadela a teutonilor, aflata in judetul Brasov, langa orasul cu acelasi nume. Dupa Keep of Kalessin (Norvegia), Bolthard (Romania), The Way of Purity (Suedia / Norvegia), Spiritual Ravishment (Romania) si cele patru castigatoare ale concursului Ost Metal Battle, Apa Simbetii, True Mind, Ka Gaia An si Paradox (toate din Romania), urmeaza un nou cap de afis, Samael din Elvetia, plus o portie consistenta de trupe extrem de interesante de peste tot din Europa, fara a uita cateva din cele mai importante nume ale undegroundului autohton.

SAMAEL este fara indoiala una dintre cele mai cunoscute si iubite trupe din zona metalului extrem care au vizitat pana in acest moment Romania. Cu o activitate care se intinde la peste doua decade, trupa fiind activa inca din 1987, cu mai multe albume de studio considerate neconventionale, asupra carora planeaza in continuare controversa, chiar si la multi ani de la lansare, Samael este probabil cea mai importanta trupa elvetiana, dupa Celtic Frost, care a revolutionat scena metalica mondiala. Daca la sfarsitul anilor 80 si inceputul anilor 90 ea patrundea in tenebrele undergroundului cu trei materiale proaspat lansate, EPul Medieval Prophecy, respectiv primele doua albume de studio Worship Him si Blood Ritual, considerate unele dintre cele mai importante release-uri ale metalului diabolic, Samael surprinde intreaga scena muzicala in 1994, cu cel de-al treilea album, celebrul Ceremony of Opposites, indelung aclamat de presa si fani si pe care trupa il descrie drept opera macabra. Dupa Ceremony of Opposites, Samael trece intr-o noua etapa creativa, fiind lansate de acum cunoscutele albume Passage (1996), Eternal (1999), Reign of Light (2004) si Solar Soul (2007), toate prezentand un amestec fantastic de metal extrem, ritmuri groove si beat-uri electro, linii melodice cu certe influente trip-hop, precum si o avalansa de diversitate creativa, Samael reusind cu fiecare album sa schimbe nuantele muzicale, dar fara a elimina esenta stilului care i-a facut celebri. Cel mai recent album Lex Mundi, care va fi lansat la sfarsitul acestei primaveri sub egida Nuclear Blast, este o noua mostra a complexitatii si talentului celor patru elvetieni, imbinand elemente de black death metal epic, o intoarcere la radacinile din perioada Passage, cu partituri foarte catchy si pline de groove. Un lucru este cert, Samael vor continua sa experimenteze, rezultatele putand fi urmarite live cu ocazia Ost Mountain Fest din 2011.
www.samael.info
www.myspace.com/samael

FEN este trupa britanica care a uimit scena metalica cu cel de-al doilea album Epoch, dupa ce debutul The Malediction Fields a surprins intreaga presa muzicala, aducandu-le o multime de reactii pozitive, inclusiv de la marile publicatii din Anglia sau Germania, muzica celor patru britanici fiind descrisa drept o mixtura perfecta de black metal melodic si romantic, cu tuse discrete de progressive si post rock, frecvent comparata cu sonoritatile trupei americane Agalloch sau cu debutul norvegienilor de la Ulver. Aflati sub contract cu labelul italian Code666 / Aural Music, Fen au sustinut mai multe concerte si turnee alaturi de Skyforger, Negura Bunget sau deja mentionatii Agalloch, showul lor live castigand reputatia unui spectacol intens si emotional, o adevarata aventura epica si psihedelica, in care se imbina unitar riffuri difuze specifice black metalului, pasaje de chitara acustica, screaming-uri pline de disperare si clean vocals, in timp ce atmosfera ermetica este permanent intretinuta de clapele discrete si de partiturile de bass si tobe in cel mai pur stil post rock. Neobisnuiti, talentati, sinceri, britanii de la Fen vor aduce atmosfera de spleen si melancolie din locurile natale direct pe scena Ost Mountain Fest.
www.myspace.com/fenband

SINCARNATE este una dintre trupele romanesti care si-a castigat un loc pe deplin meritat in cadrul scenei autohtone, cu o activitate de aproape cinci ani, timp in care au lansat doua materiale oficiale, MCDul de debut “On the Procrustean Bed” aparut la inceputul lui 2008, urmat de primul album full-length, “As I Go Under”, un material conceptual de peste 60 de minute, probabil cel mai lung album lansat vreodata de o trupa undeground romaneasca, lansat la sfarsitul anului trecut. Trupa a concertat intens in Romania, inclusiv alaturi de nume mari ale scenei internationale, ca Tiamat, Moonspell, Lacrimoasa, Sear Bliss sau Illdisposed, de asemenea a avut mai multe aparitii live in Europa, in cluburi si la festivaluri metal din Germania, Slovenia, Polonia, Bulgaria sau Republica Moldova. Pentru a doua oara pe scena unui festival autohton de mare anvergura, concertand exact in acelasi weekend si in cadrul Darkmoon Festival din Germania, Sincarnate promite a fi una dintre cele mai interesante aparitii de pe scena Ost Mountain Fest.
www.myspace.com/sincarnateband

E-FORCE este trupa infintata in anul 2001 in Montreal de catre controversatul Eric Forrest dupa despartirea sa de celebra trupa canadiana Voivod, in care a activat mai bine de cinci ani si alaturi de care a inregistrat albumele Negatron si Phobos. Trupa este acum relocata la Toulouse, in Pirineii meridionali, si noua componenta ii include, alaturi de Eric Foresst (bass / voce), pe muzicienii francezi Cyril Bernhardt (chitara) si Yannick Herrera (tobe, cunoscut publicului datorita multiplelor colaborari cu trupe faimoase din zona metalului extrem, cum ar fi Seth, Enthroned sau Code). E-Force prezenta si reprezenta cu succes thrash metalul de factura tehnica si progresiva, care a facut faimos grupul Voivod. Cu doua albume lansate succesiv prin Season of Mist si Thundering Records, cu recitaluri explozive de-a lungul si de-a latul Europei, confirmati de asemenea si la Metalfest Open Air din Ungaria la inceputul lunii iunie 20011, E-Force for ajunge si in Romania in luna iulie, cu ocazia Ost Mountain Fest. Trupa promite un recital incendiar, care va include alaturi de piese E-Force mai vechi sau mai noi, si piese Voivod din perioada decadei nouazeciste, precum si piese de pe materialul demo Voivod din 2001, niciodata lansat, si pe care E-Force au decis sa le cante in memoria defunctului leader Voivod, Denis "Piggy" D'Amour. Mai putin cunoscuta la noi, dar cu siguranta o aparitie surprinzatoare, trupa E-Force se va produce in cadrul celei de-a doua zi a Ost Mountain Fest.
www.myspace.com/eforceband

MEDIOCRACY, revelatia undegroundului bucurestean a anului trecut, o aparitie fulgeratoare, un stil unic in Romania, cantonat pe coordonate crustcore, cu certe influente din zona crust grindcore scandinava gen Disfear, dar amestecate cu sonoritati stoner sludge ce amintesc de Eyehategod, cu o componenta ce include cinci muzicieni care au activat de-a lungul timpului in multe trupe valoroase din zona deathcore / metalcore / hardcore, cu riffuri neobisnuite ce amintesc de Dismember sau At The Gates si un vocal nebun, alaturate unui concept radical din punct de vedere politic, descris de presa metalica undeground si de public fie salbatic, melodic si rapid, fie puternic, dinamic si intens, Mediocracy va completa line-up-ul singurului festival romanesc out-door dedicat metalelor extreme, care sprijina undegroundul romanesc si scena subterana autohtona, care aduna pe aceeasi scena cele mai valoroase trupe din perimetrul subteran si extrem, din Romania si strainatate. Dupa mai multe concerte in Romania, cu preponderenta in capitala, plus un turneu balcanic alaturi de suedezii de la The Arson Project cu date in Bulgaria, Turcia si Grecia, care a culminat cu recitalul devastator de pe scena festivalului Satan Klaus Metal Party, Mediocracy se pregatesc sa atace scena de la Ost Mountain Fest, fiind deocamdata singura trupa crustcore confirmata pentru anul 2011.
www.myspace.com/mediocracy

DAMNED SPIRITS’ DANCE este trupa aleasa sa reprezinte tara vecina, Ungaria, la editia din acest an a Ost Mountain Fest, o trupa cu o activitate de aproape zece ani, care a evoluat inteligent de la black metalul de sorginte scandinava spre una dintre cele mai bizare si inventive formatii din contingentul metalic maghiar, subordonandu-si compozitiile exclusiviste, versatile si complicate unui concept muzical axat pe dinamismul death metal extremist si subversiv, caruia i se adauga influente diverse, inclusiv evadari in dark disco pop. Contractati de labelul italian Code666, care a lansat in anul 2009 albumul de debut al maghiarilor Weird Constellations si beneficiind de schimbari succesive de componenta la nivelul sectiei ritmice, Damned Spirits’ Dance au intreprins in 2010 primul turneu european alaturi de Negura Bunget, trecand prin Ungaria, Austria, Italia, Belgia si Franta. In acest moment trupa lucreaza intens la realizarea celui de-al doilea full-lenght, programat a fi lansat in toamna lui 2011, alaturi de producatorul polonez Arek Malczewski, cunoscut datorita colaborarilor cu Behemoth sau Decapitated. Pentru a doua oara in Romania, dupa ce in iarna acestui an au concertat alaturi de Negura Bunget la Cluj-Napoca, Damned Spirits’ Dance se anunta a fi una dintre cele mai inovative trupe ale editiei din acest an ale festivalului.
www.myspace.com/damnedspiritsdance

L.OS.T. Pentru ca Ost Mountain Fest are un deosebit respect pentru scena metal autohtona, pentru ca anul trecut festivalul a reunit pe aceeasi scena mai multe trupe importante ale undegroundului local, mai vechi sau mai noi, decizia ca trupa ai caror membri se pot lauda cu o activitate intinsa pe parcursul a aproape doua decenii alaturi de nume importante ale undergroundului bucurestean, trupa care reuneste muzicieni care au activat in componente precum Cronos, Icon of Sin, Adrenaline sau Abigail, cei patru bucuresteni de la L.O.S.T vor concerta pentru prima data in cadrul festivalului, promovandu-si albumul de debut Remains of Pain lansat la sfarsitul anului 2010. Dupa ce au impartit scena cu trupe ca Dismember, Obituary, Rage, Septic Flesh sau Kreator si dupa ce anul trecut au concertat in cadrul Artmania Festival, L.O.S.T. vor ajunge la Ost Mountain Fest pentru un recital de doom death clasic, de factura nouazecista, puternic influentat de vechile Paradise Lost sau Anathema, dar si de death thrashul american.
www.myspace.com/lostromania
www.we-are-lost.com

In acest moment 15 trupe sunt confirmate pentru editia din 2011 a Ost Mountain Fest: Samael (Elvetia), Keep of Kalessin (Norvegia), Bolthard (Romania), Damned Spirits’ Dance (Ungaria), Sincarnate (Romania), E-Force (Canada / Franta), Spiritual Ravishment (Romania), Fen (Marea Britanie), Mediocracy (Romania), The Way of Purity (Suedia / Norvegia), L.O.S.T. (Romania), Apa Simbetii (Romania), Ka Gaia An (Romania), True Mind (Romania), Paradox (Romania). Inca 20 de trupe vor fi anuntate in cel mai scurt timp!
Biletele s-au pus deja in vanzare in vanzare, la pretul de 150 de lei pentru un abonament valabil pentru cele trei zile de festival, sau la pretul de 70 de lei pentru un bilet valabil o zi, preturi valabile pana la data de 15 mai 2011, urmand ca ulterior pretul abonamentelor si bileteleor sa creasca pana la 180 lei, respectiv 80 de lei pe zi.

Biletele sunt disponibile on-line in reteaua Biletoo.ro (plata valabila cu cradul sau ramburs / livrare prin curier), Librariile Adevarul din Bucuresti, Brasov, Iasi, Timisoara, Focsani, Cluj-Napoca, Craiova, Galati si Constanta, Magazinul Muzica, Magazinul Unirii parter, Sala Palatului, Magazinul Victoria parter, Libraria Mihai Eminescu, Palatul Copiilor (toate din Bucuresti), de asemenea prin Axa Valaha Productions si filiala Bestial Records din Bucuresti. Alte variante de achizitionare a biletelor vor fi anuntate in curand.

 


MAI MULTE DESPRE Keep Of Kalessin, L.O.S.T., Mediocracy, Paradox (RO), Samael, Sincarnate, Spiritual Ravishment, True Mind
Posted by Dragos P., at 21:43 |  April 02, 2011  | 1 Comentarii  | 3826 Vizualizari « INAPOI

Comenteaza la: SAMAEL - cap de afis la Ost Mountain Fest 2011

  • cetatea rasnov, citadela teutonilor... asta merita batuta in msrmura, si pusa pe televizor, langa pestele de cristal.

    1. Posted by L M G | 10 Aprilie 2011 21:23
COMENTARIUL TAU

Alte articole din Stiri