stiri rock

ONSLAUGHT si WIHTERHORDE concerteaza la Ost Mountain Fest 2011

ONSLAUGHT si WIHTERHORDE concerteaza la Ost Mountain Fest 2011

Asociaţia Culturală OST anunta noi trupe confirmate pentru cea de-a doua ediţie a festivalului Ost Mountain Fest, eveniment ce va avea loc anul acesta în weekendul 22-24 iulie 2011, in incinta Cetatii Râşnov, aflata in judetul Brasov, langa orasul cu acelasi nume. Dupa cei doi headlineri anuntati anterior, Keep of Kalessin (Norvegia) si Samael (Elvetia), urmeaza inca doua trupe cap de afis, si anume Dornenreich, una dintre cele mai cunoscute trupe austriece din zona experimentala, respectiv Onslaught, unul dintre cele mai vechi si titrate trupe thrash metal britanice. Acestora li se alatura nu mai putin de zece trupe underground care completeaza tabloul celei de-a doua editii a Ost Mountain Fest.

DORNENREICH, una dintre cele mai intunecate, obscure si interesante trupe ale scenei austriece, extrem de prolifice in ceea ce priveste muzica experimentala, sunt primii muzicieni prezenti pe cea de-a doua scena a festivalului Ost Mountain Fest, scena dedicata in exclusivitate experimentului muzical de factura traditionala, dark ambient sau neo-folk. Si pentru ca experimentul avea nevoie de o trupa etalon la Ost Mountain Fest, n-a existat decat o singura alegere, Dornenreich, care se va prezenta in fata publicului cu un recital acustic, unul dintre rarele momente din acest an cand trupa a decis sa concerteze astfel, un show complet, care va aduce la lumina piese de pe cele sapte albume lansate pana in prezent, toate sub egida elitistului label german Prophecy Productions. Dupa aparitia spectaculoasa din cadrul faimosului festival norvegian Inferno, pregatindu-se pentru a evolua pe scena celui mai important festival din lume dedicat subculturii goth / neo-folk / industrial, Wave Gothic Treffen, Dornenreich va poposi pentru un recital de o ora pe scena acustica instalata in curtea cetatii Rasnov.
http://www.myspace.com/mehralsdasein

ONSLAUGHT, veteranii scenei thrash metal britanice, cu o activitate care se intinde pe aproape treizeci de ani, timp in care au lansat doar cinci albume de studio, toate considerate etalon pentru scena thrash metal din Regat. Dupa o absenta de aproape treisprezece ani, Onslaught au decis sa revina in business, astfel ca cele doua albume, Killing Peace din 2007 si Sounds of Violence lansat la inceputul acestui an, demonstreaza ca trupa mai are multe de spus in peisajul metalic international. Dupa ce trupa a sustinut acum cativa ani un turneu de cluburi in Romania, ea revine direct in postura de cap de afis pe scena singurului festival autohton dedicat sonoritatilor extreme si promite ca va fi un show de tinut minte, o aparitie legendara careia fanii thrash-ului ar trebui sa ii acorde toata atentia.
www.myspace.com/onslaughtuk

THE FORESHADOWING, trupa italiana aflata sub bagheta muzicianului Alessandro Pace, cunoscut ca membru fondator al trupelor Spiritual Front si Klimt 1918, si formata din fosti sau actuali membri din Spiritual Front, Klimt 1918 sau Grimness, a surprins intreaga scena muzicala cu albumul de debut Days of Nothing, un amestec emotional de doom si death metal melodic, lansat sub egida pretentiosului label britanic Candlelight si urmat de mult mai diversul Oionos care adauga armoniilor initiate de primul album elemente de psihedelic post rock si ambient. Preluat spre productie de cult labelul german Cyclone Empire si lansat in primavara anului 2010, Oionos dinamiteaza undegroundul Italian si beneficiaza de recenzii entuziaste in majoritatea publicatiilor de profil, unde obtine note excelente, fiind desemnat albumul lunii de celebra revista germana Zillo.
www.theforeshadowing.com

WINTERHORDE este probabil cea mai exotica trupa prezenta la editia din acest an a Ost Mountain Fest, o trupa care a vizitat Romania si in trecut, o trupa care provine din Israel, din Galileea, cu o activitate care se intinde pe mai bine de zece ani, timp in care trupa a lansat doua albume de studio, Nebula si Underwatermoon,  unanim apreciate atat de presa de specialitate, cat si de fanii care au descoperit ca trupele cult ale scenei israeliene, Melechesh si Salem, au un urmas demn de lauda sub titulatura Winterhorde. Aflati momentan sub aripa labelului german Twilight Vertrieb si confirmati deja la editia din acest an a festivalului german Insano, cei sase israelieni vor vizita din nou Romania, pentru a prezenta un stil complex, in egala masura melodic, atmosferic si agresiv, cu elemente de  progresiv sau caracteristice folclorului oriental, totul sub denumirea de „extreme melodic black metal from Israel”. 
www.myspace.com/winterhorde

TAINE, una dintre cele mai longevive trupe ale undergroundului bucurestean, va reveni pe scena dupa o indelungata absenta, in cadrul a ceea ce promit a fi un show cu totul special. Cu o componenta care a suferit schimbari majore, celor doi membri fondatori Andi Ionescu si Adi Tabacaru alaturandu-li-se talentatii Robert Pieptan si, mai recent, Ciprian Martin, dar fara a altera stilul care i-a consacrat, adica thrash death de factura progresiva, Taine vor concerta in prima zi a festivalului, in cadrul unui spectacol conceputal audio-video, in cadrul caruia vor prezenta in premiera piese de pe noul album de studio, aflat in pregatire.
www.myspace.com/taineband

PIATRA, trupa din Suceava este suma ideilor celor patru membri, cu orientari muzicale diferite, dar si cu o indelungata activitate in cadrul scenei undeground locale, ei implicandu-se muzical in diverse trupe si proiecte inca din perioada nouazecista, in timp ce in prezent fac parte din componenta trupelor Bucovina, Oddisey si Shadowsong. Stilul, simplu, direct si emotional, insumand multiple influente muzicale si generand un stil matur, un mix de doom metal melodic, de heavy metal clasic si de vibratie folk, este descris a fi „in concordanta cu exprimarea sincera, fara artificii tehnice care sa impovareze expresivitatea artistica, o cale directa catre lumea din interiorul fiecaruia dintre noi”. Dupa ce au lansat un material demo excelent, insumand patru piese, cei patru muzicieni de la Piatra se redescopera constant in cadrul spectacolului live, ceea ce se va intampla si in cadrul Ost Mountain Fest 2011.
www.myspace.com/piatraband

EUFOBIA, trupa bulgara care a concertat cel mai mult in Romania de-a lungul timpului ultimei decade, revine direct pe scena Ost Mountain Fest pentru a-si prezenta noul album Cup of Mud 2011, lansat sub egida celui mai important label bulgar, Wizard, si distribuit in vestul Europei prin Soulfood si Plastic Head. Dupa ce ani de zile au evolut sub forma unui trio, incepand din 2010, alaturi de line-up-ul intitial activeaza un al doilea chitarist, imprumutat de la veteranii Past Redemption, ceea ce ofera sound-ului Eufobia o nota aparte, un amestec de death metal melodic, thrash metal traditional, discrete influente de metal progresiv si ciudate pasaje atonale, inspirate din bogatul folclor slav.
www.eufobia.com

AKRAL NECROSIS este una dintre putinele trupe autohtone care exloateaza cu succes valorile black metalului traditional, fiind de altfel singura trupa din undegroundul romanesc care a reusit sa se impuna si sa impuna anumite reguli de urmat, in ceea ce priveste black metalul de factura clasica. Dupa o multime de concerte in Romania, in special in capitala, cand Akral Necrosis a impartit scena cu mai multe trupe importante, ultima data cu italienii de la Cadaveria, trupa se pregateste sa lanseze albumul de debut, autofinantat si intitulat Pandemic Dominion, material ce va fi lansat in toamna acestui an.    
www.myspace.com/acralnecrosis

DEATHDRIVE este probabil una dintre cele mai hardworking bands din subsolul scenei bucurestene de metal si metalcore, activand de aproape o decada mai intai sub titulatura Do Diez, si apoi sub numele pe care trupa il poarta in prezent, este una dintre putinele trupe care si-a autoprodus un material oficial in format DVD si care a participat la mai multe turnee independete peste tot in Romania. De-a lungul anilor stilul Deathdrive s-a slefuit, parcurgand incet, dar sigur distanta care desparte metalcore-ul de amestecul sincer de hardcore si thrash pe care trupa il prezinta in acest moment si caruia ii grefeaza elemente experimentale semi-acustice. Pentru ca Ost Mountain Fest este un festival dedicate tuturor stilurilor metal care conteaza, Deathdrive isi gaseste locul in panoplia de trupe prezente  in aceasta vara.
www.myspace.com.deathdriveband

PUT SOLNCA din Rusia este inca o aparitie neobisnuita in programul editiei din acest an a festivalului, o trupa care vine direct din Moscova, de la o distanta de aproape 2000 de kilometri pentru a concerta exclusiv pe scena Ost Mountain Fest. Cu un concept pagan, suprapus unui amestec energic de thrash death metal de sorginte Sepultura infectat de heavy metal old school de tip Motorhead, bantuit de linii vocale cavernoase, totul intr-un ansamblu dens, brutal, sincer si original, trupa moscovita infiintata de Miron, muzicianul moscovit cunoscut datorita colaborarii sale cu cult band-ul rus Butterfly Temple, a reusit sa concerteze intens peste tot in fostele republici sovietice, uneori alaturi de trupe extrem de cunoscute ale scenei metal, ca Megadeth sau Ragnarok, in acelasi timp reusind sa lanseze doua albume full-length, un material split, respective un DVD.
http://www.myspace.com/psolnca

!NSULT reprezinta scena poloneza pe scena Ost Mountain Fest, o trupa care a mai vizitat Romania in trecut, prezentand ceea ce ei definesc a fi alternative metal, de fapt un amestec energic si brutal de influente din cele mai diverse subgenuri ale scenei metalice, al carui numitor comun este vocea puternica si melodioasa, in timp ce conceptual trupa se raliaza unui concept radical, rezumat din dezgust, ura si dezamagire. Viteza, brutalitate si determinare, acestea sunt atuurile polonezilor de la Insult, intr-un show exclusiv pe scena Ost Mountain Fest.
http://www.myspace.com/insultbandpl

ACTION BASS TOM BAND, partizani al reducerii la absurd a heavy metalului brutal, printr-un amestec de thrash si death metal caracterizat ca „durum of death”, teutonii de la ABTB, individualizati printr-o mentalitate utilitarista, acrobati al sunetului brutal care vad in muzica doar un mod inedit de distractie, de perfectionare umana si de exprimare a noncomformismului, promit un show incendiar, cu ceata, tunete si un stage design special. 
www.myspace.com/actionbasstomband


In acest moment 26 trupe sunt confirmate pentru editia din 2011 a Ost Mountain Fest: Samael (Elvetia), Keep of Kalessin (Norvegia), Dornenreich (Austria), Onslaught (Marea Britanie), Bolthard (Romania), The Foreshadowing (Italia), Winterhorde (Israel), Damned Spirits’ Dance (Ungaria), Sincarnate (Romania), Taine (Romania), E-Force (Canada / Franta), Spiritual Ravishment (Romania), Fen (Marea Britanie), Mediocracy (Romania), The Way of Purity (Suedia / Norvegia), Piatra (Romania, L.O.S.T. (Romania), Deathdrive (Romania), Eufobia (Bulgaria), Akral Necrosis (Romania), Apa Simbetii (Romania), Ka Gaia An (Romania), True Mind (Romania), Put Solnca (Rusia), Insult (Polonia), Action Bass Tom Band (Germania). Inca un calup de trupe vor fi anuntate in cel mai scurt timp!

Biletele s-au pus deja in vanzare , la pretul de 150 de lei pentru un abonament valabil pentru cele trei zile de festival, sau la pretul de 70 de lei pentru un bilet valabil o zi, preturi valabile pana la data de 15 mai 2011, urmand ca ulterior pretul abonamentelor si bileteleor sa creasca pana la 180 lei, respectiv 80 de lei pe zi. 
Biletele sunt disponibile on-line in reteaua Biletoo.ro (plata valabila cu cradul sau ramburs / livrare prin curier), Librariile Adevarul din Bucuresti, Brasov, Iasi, Timisoara, Focsani, Cluj-Napoca, Craiova, Galati si Constanta, Magazinul Muzica, Magazinul Unirii parter, Sala Palatului, Magazinul Victoria parter, Libraria Mihai Eminescu, Palatul Copiilor (toate din Bucuresti), de asemenea prin filiala Bestial Records din Bucuresti. 
 

Sursa: Asociatia Culturala OST



MAI MULTE DESPRE Akral Necrosis, Bolthard, Deathdrive, Eufobia, Keep Of Kalessin, Mediocracy, Onslaught, Piatra, Samael, Sincarnate, Spiritual Ravishment, Taine, The Foreshadowing, Winterhorde
Posted by H., at 14:30 |  May 12, 2011  | 0 Comentarii  | 4252 Vizualizari « INAPOI

Comenteaza la: ONSLAUGHT si WIHTERHORDE concerteaza la Ost Mountain Fest 2011

COMENTARIUL TAU

Alte articole din Stiri